dinsdag 10 mei 2022 dinsdag 10 mei 2022

Op dinsdag 17 mei 2022 wordt in het Westlands Museum een Kracht van Toen-workshopdag georganiseerd. Deze dag vol leuke en leerzame workshops is een bedankje aan de vele erfgoedvrijwilligers die in het Westland actief zijn. 

“Twee coronajaren hebben we er met elkaar op moeten wachten, maar gelukkig is er weer de mogelijkheid om alle erfgoedvrijwilligers bij elkaar te brengen” benadrukt projectcoördinator Cilia Batenburg. “Het wordt een gezellige en inspirerende dag, georganiseerd door de gezamenlijke Westlandse erfgoedorganisaties.”.

De workshops zijn zo geselecteerd dat ze leuk én leerzaam zijn. Zo kan er gekozen worden uit de creatieve workshop ‘Heraldiek en Kalligrafie’, waarbij men met de kroontjespen aan de slag gaat met de eigen familiegeschiedenis. Een meer praktische workshop is het ‘Archiveren voor amateurarchivarissen’. Erfgoedvrijwilligers die veel met publiek of scholen te maken hebben kunnen kiezen voor ‘Erfgoed bekijken en beschrijven volgens de VTS-methode’. En dan zijn er ook nog drie workshops waarbij de geschiedenis zelf in de spotlight staat; ‘Oral History’, ‘Een Canon maken’ en ‘Gebouwen dateren’. “Iedere vrijwilliger krijgt de mogelijkheid om twee workshops uit te kiezen. En die keuze lijkt me best lastig met zoveel leuks.” zegt de goedlachse projectcoördinator.

Ben je vrijwilliger in het erfgoedveld? Dan kunt je je gratis opgeven! Stuur voor 10 mei een mail naar cilia@westlandsmuseum.nl. Meer informatie over de workshops is hier te vinden.