woensdag 29 september 2021 woensdag 29 september 2021

Vanaf 6 oktober zijn alle 60-plussers uit Westland welkom bij het Westlandse Pop Centrum Nederland 3 om mee te doen aan muzikale activiteiten binnen Meesterwerk Muziek, een nieuw initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Meesterwerk is een laagdrempelig programma om cultureel creatieve groepsactiviteiten te ontdekken. Inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten staat centraal. Meesterwerk Muziek in Westland wordt georganiseerd met ondersteuning van het Ouderenfonds en diverse maatschappelijke partners zoals WPC Nederland 3, Vitis Welzijn en Westland Cultuurweb. 

Met Meesterwerk verbinden we met cultureel creatieve groepsactiviteiten ouderen aan elkaar. Deelnemers bedenken en organiseren de activiteiten vaak zelf. Zo wordt creatief talent ontwikkeld én tegelijkertijd een nieuw en stevig lokaal netwerk gecreëerd. Bij Meesterwerk Muziek kan iedereen die muziek maakt meedoen, ook zonder ervaring met een band. Deelnemers ontmoeten wekelijks een vaste groep en gaan samen muzikaal aan de slag. Onder begeleiding van een muziekcoach wordt de band klaargestoomd voor een concert. Kijk op de website voor meer informatie over Meesterwerk Muziek Westland, of meld je aan via meesterwerk@ouderenfonds.nl. De eerste 12 lessen zijn gratis.

Inloopmiddagen
Om vrijblijvend kennis te kunnen maken met Meesterwerk Muziek worden op woensdag 6 en zondag 10 oktober inloopmiddagen georganiseerd. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden welkom bij het Westlands Pop Centrum Nederland 3. Tijdens de inloopmiddagen zijn er gastbands aanwezig en wordt ‘swap the band’ georganiseerd: deelnemers kunnen een nummer meespelen met de band. Zo voelen zij hoe het is om met anderen te spelen en op het podium te staan.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Ze vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Daarom bieden ze allerlei activiteiten aan waar mensen elkaar ontmoeten. "Want ouder worden doen we samen"!