Westland scholieren Filmfestival

EERSTE EDITIE


De winnaars van het Westland scholieren Filmfestival zijn bekend! Samen met Internationaal Filmfestival Rotterdam, Lentiz Floracollege, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan en Westland Cultuurweb is het filmfestival tot stand gekomen. Op elke school is een productie- en programmateam druk bezig geweest met het maken van een teaser en het selecteren van de films.

In de eerste week van juli vond het filmfestival plaats, én wat een succes! Vrijdag 2 juli startte het festival op ISW Irenestraat met de overhandiging van een cheque van de Rabobank, zij maken dit event mede mogelijk. De leerlingen bekeken vijf korte films en een lange film. Tussendoor leerden ze hoe je met foto’s een echt storyboard kan maken. Leerlingen van het Lentiz Floracollege bezochten op 5 juli WestlandTheater De Naald en bekeken hier de korte films. Wat een feest om zoveel leerlingen weer in het theater te ontvangen! 

Op 8 juli sloot ISW Gasthuislaan het festival af. Zij ontvingen hun leerlingen als heuse sterren met een rode loper en paparazzi moment. In de middag vond de online prijsuitreiking plaats voor beste film en beste teaser.

En de winnaars zijn... 

Beste korte film: 180 CC van René van Zundert.

Beste teaser: Weesfiets door het productieteam ISW  Irenestraat.


Bekijk alle teasers nogmaals hieronder.

1. Weesfiets

2. Pesten

3. Pesten op school

ISW Irenestraat ISW Gasthuislaan Lentiz Floracollege
4. Dagmerries

5. DiefstalLentiz Floracollege
Het filmfestival werd mede mogelijk gemaakt door: