Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb mei 2017 met o.a. vacature Raad van Toezicht, 'Ik Hou van Holland' door Couleur Vocale en Muzikale Tijdreis voor 12+

 
Vacature Raad van Toezicht Westland Cultuurweb

Westland Cultuurweb zoekt per juli aanstaande een nieuw bevlogen lid van de Raad van Toezicht, met ervaring en kennis op gebied van politiek, bestuur en non-profit organisaties. Ben of ken jij iemand die kunst en cultuur een warm hart toedraagt en betrokken is bij de Westlandse samenleving? Heb je zin je een aantal dagen per jaar in te zetten voor onze mooie organisatie?

Meer informatie vind je hier

Muzikaal College Albert Einstein door De Phoenix

Ruim een eeuw nadat Albert Einstein zijn relativiteitstheorie uit de doeken deed, stelt Muziekvereniging de Phoenix uit Wateringen de vragen: “Wie was hij?”, “Met welke theorieën heeft hij de natuurkundige wereld verbijsterd?”, en “Wat betekenen zijn theorieën voor het huidige wetenschappelijke veld?” Neem een kijkje in het brein van de geleerde én amateurviolist tijdens een muzikaal college in het Auditorium van de Technische Universiteit Delft op zaterdag 20 mei! Onderwerpen als lichtsnelheid, ruimtereizen, zwaartekracht, zwarte gaten en uiteraard de beroemde formule E=mc2 passeren de revue. Samen met natuurkundige en cabaretier/kleinkunstenaar Chris van Eck en dansgroep LUX brengt De Phoenix een unieke combinatie van muziek, dans en een college.

Lees hier meer

Podium Westland 2017 op stoom

De contouren van Podium Westland editie 2017 worden nu snel zichtbaar! Zaterdag 2 september zal het centrum van Naaldwijk weer uit zijn voegen barsten van gratis optredens, workshops en activiteiten voor jong en oud. Uiteraard gaan het Doe-Het-Zelfie-Plein met allerlei workshops voor kids en jongeren, de Theatertuin bij De Naald, het MCW-podium en het Café van De Mooie Woorden in de reprise, maar daar blijft het natuurlijk niet bij! Uitgaand van de vele positieve reacties en spontane aanmeldingen wordt het weer één groot feest van theater, dans, muziek, beeldende kunst, literatuur en erfgoed. De werkgroep is druk bezig met het opstellen van het programma, en er is nog ruimte! Heb jij een spetterend idee voor een optreden of een workshop (aan jongeren of volwassenen) en kom je uit Westland? Of wil je je als vrijwilliger storten in een geweldige dag met een superleuke sfeer? Laat het ons zo snel mogelijk weten via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl.

Volg alles rond Podium Westland op Facebook

Kamerkoor Couleur Vocale brengt ‘Ik Hou van Holland’

Hoe Sammy in een blauw geruiten kiel door de regen loopt, hoe Piet Hein door het Land van Maas en Waal vaart en hoe een boer op enen schoen met tulpen uit Amsterdam naar zijn noaber gaat, waar hij een wuf aan het spinnen vindt; dit en meer bezingt kamerkoor Couleur Vocale tijdens een gevarieerd programma met muziek van Hollandse bodem. Een herkenbare en sfeervolle avond met Hollandse Meesters én heerlijke Hollandse hapjes, zaterdag 20 mei in de Cultuurschuur.

Lees hier meer

Eerste nieuwsbrief Theatergroep Het Wilde Westen

Theatergroep Het Wilde Westen heeft haar eerste officiële nieuwsbrief uitgebracht. Met o.a. een toelichting op de samenwerking tussen Epicentrum Toneel en St. Jan Baptist ’93, een terugblik op de opening van de nieuwe Theaterloods en een vooruitblik naar het optreden op Theaterfestival Onder De Hoge Bomen in juni geeft Het Wilde Westen een fraai vormgegeven visitekaartje af. Uiteraard staat ook de marathonvoorstelling ‘Genesis’ in de schijnwerpers: een reis door de eeuwenoude verhalen van het eerste Bijbelboek, boordevol broedermoord, verkrachting en burgeroorlog, maar ook onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en vergeving. Een voorstelling die je niet mag missen, er zijn nog kaarten beschikbaar voor 19 en 21 mei!

Lees hier de nieuwsbrief en bestel hier je kaarten voor ‘Genesis’

 

‘Muzikale Tijdreis’ voor 12+

Zit je op in op het PO of VO en ben je 12 jaar of ouder? Kom dan op donderdag 1 juni naar ‘De Muzikale Tijdreis’, georganiseerd door de stichting Er Zit Muziek in Jou! Aan de hand van o.a. clipfragmenten neemt Drummer Luc de Bruin je mee in een muzikale vogelvlucht vanaf begin jaren vijftig van de vorige eeuw tot nu toe. Hij wordt bijgestaan door een band bestaand uit steengoeie muzikanten, waaronder Richard Heijerman. Je herkent ongetwijfeld veel stijlen van toen in de muziek van nu! In de tweede helft van het ritmisch uurtje verzorgt de band nog een spetterende gig en mag je meespelen: reggae, hiphop, funky en Afrikaanse ritmes op de djembés en andere percussie-instrumenten! Krijg je er al zin in? Je bent van harte welkom op 1 juni van vanaf 19.00 uur bij Priva, Zijlweg 3, 2678 LC in De Lier. Aan de muzikale tijdreis zijn geen kosten verbonden, aanmelden kan zowel klassikaal als individueel via erzitmuziekinjou@gmail.com.

Lees hier meer

Theaterfestival Onder de Hoge Bomen

Het wordt weer genieten woensdag 7 tot en met zondag 11 juni bij Theaterfestival Onder de Hoge Bomen. Westlandse gezelschappen Rokagemto, Koperen Kees, De Plankeniers, ‘s-Gravenspel, Flora College, Het Wilde Westen en Vrij Theater verzorgen voorstellingen in drie minitheaters aan de Hoogwerf in Naaldwijk. Je kunt elke dag genieten van een combinatie van twee korte voorstellingen. Tussendoor en na afloop wandel je van locatie naar locatie en verrassen diverse dansgroepen, theatermakers en bands je met spetterende optredens. Onder de Hoge Bomen is een afwisselende en unieke theaterervaring waar je beslist bij wilt zijn!

Lees hier meer

Dad’s Amaryllo en Cosmicat winnaars Groeispurt 2017

Op zaterdag 6 mei vond in Westlands Popcentrum Nederland Drie het Groeispurt Eindfeest plaats met de bands Dad’s Amaryllo, Break The Cycle, Callkoen en Cosmicat. Na een zinderende finale en verwoed beraad kende de jury Dad’s Amaryllo de hoofdprijs toe: de band speelt op de 40ste editie van Waterpop op 11 en 12 augustus! Cosmicat werd bekroond met de Groeispurt Aanmoedigingsprijs. Het bandcoachingtraject groeispurt is een initiatief van Waterpop, Muziekcentrum Westland en WPC Nederland Drie. De organisatie is voor Groeispurt 2018 alweer hard op zoek naar Westlandse bands met eigen werk. Heb je interesse om mee te doen aan het traject 2017-2018? Neem dan snel een kijkje op www.groeispurtwestland.nl. Wie weet staan jullie op de 41ste editie van Waterpop!

Lees hier meer

 
Ik Hou van Holland
za 20 mei 2017 20:15-22:30
Monster Concert
Koffieconcert Harp
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 21 mei 2017 12:00-13:00
Wateringen Concert
Voorjaarsconcert Muziekvereniging Fusica Harmonieorkest De Westlandse Druif
Muziekvereniging Fusica
zo 21 mei 2017 14:00-17:00
Monster Concert
Genesis
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 12 mei 2017 00:00 t/m zo 21 mei 2017 00:00
Naaldwijk Voorstelling
Fietstocht door het Westland
Het Natuuratelier
vr 26 mei 2017 09:30-16:30
Naaldwijk Anders
Barre Blues route door Monster en Ter Heijde
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 27 mei 2017 00:00-00:00
Monster Concert
Orgelconcert
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 27 mei 2017 19:30-21:00
Wateringen Concert
Expositie 'Verkeersweg 13'
Westlands Museum
za 11 mrt 2017 13:00 t/m zo 27 aug 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Expositie Westlandse schilderingen
Westlands Museum
za 14 jan 2017 13:00 t/m zo 8 okt 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact