Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb 2015

 
Spotlight december

In de laatste uitzending van 2014 van het cultuurprogramma Spotlight wordt er een leuk verslag gedaan van de wintereditie van Podium Westland. Dit cultuurfestival vond zaterdag 20 december plaats op verschillende locaties in het centrum van Naaldwijk. WOS nam namens Spotlight een kijkje! Ook wordt er teruggeblikt op de kerstmusical Scrooge die in december in Kwintsheul werd opgevoerd en blikken we vooruit naar het Westland Saxofoon Festival, op 31 januari a.s.

Klik hier om de uitzending online terug te kijken.

Reizende erfgoedtentoonstelling

De erfgoedtentoonstelling die vorig jaar werd getoond tijdens het jubileumfeest van Westland 10 jaar gaat komende maanden reizen langs de Westlandse bibliotheken. In Naaldwijk is de tentoonstelling te zien van 15 januari t/m 4 februari. In de Lier en Wateringen van 5 t/m 25 februari en in Monster en ’s-Gravenzande van 26 februari t/m 18 maart.

Muziekvereniging Liora viert jubileum

Muziekvereniging Liora bestaat in 2015 100 jaar en dit wordt het hele jaar door gevierd met diverse evenementen. Op zaterdag 17 januari 2015 is de eerste, een Gala-Diner-Concert in samenwerking met Danny de Munk. Bezoekers krijgen een driegangen diner in een prachtige ambiance waarbij het diner muzikaal begeleid wordt door de Harmonie van Liora en een optreden van Danny de Munk.

Lees hier meer

Vrijwilligersmarkt Vitis Welzijn

Vitis Welzijn organiseert op vrijdag 16 januari a.s. van 13.30 – 16.00 uur een vrijwilligersmarkt in Winkelcentrum De Tuinen. Tijdens deze markt kan het winkelend publiek zich oriënteren op de diversiteit aan vrijwilligervacatures in Westland en Hoek van Holland. Dus bent u op zoek naar geschikte vrijwilligers voor uw organisaties? Meld u dan aan via s.d.backer@vitiswelzijn.nl of 0174-630358

Oude Kerk Klassiek

Het Westland Saxofoon Orkest brengt tijdens het eerstvolgende concert van Oude Kerk Klassiek op zondag 25 januari het programma Fansaxtic. Met solisten Tjako van Schie op de piano, Daan van Koppen op de saxofoon en het duo Tjako van Schie & Eric-Jan de With. Oude Kerk Klassiek is een initiatief van WestlandTheater De Naald i.s.m. Stichting Vrienden van de Oude Kerk en Westland Cultuurweb. Op het programma staan werken van o.a. Robert Schumann, Edward Elgar, Darius Milhaud, George Gershwin, Jimmy Dorsey. Aanvang 15.00 uur in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Lees hier meer

Netwerkbijeenkomst School-Cultuur

Op woensdag 18 februari organiseert Westland Cultuurweb een netwerkbijeenkomst School-Cultuur voor basisscholen en culturele organisaties die gevestigd en / of actief zijn in de kernen Poeldijk, Monster en Ter Heijde.  Doel van de bijeenkomst: door elkaar te ontmoeten kunnen scholen en culturele organisaties/kunstenaars rechtstreeks en tijdig met elkaar in gesprek gaan over elkaars (jaar)programma en aanbod. De officiële uitnodiging met het programma en locatie volgt z.s.m. Westland Cultuurweb zoekt nog interne cultuurcoördinatoren en/of leerkrachten die begin januari mee willen denken over de inhoud van deze netwerkbijeenkomst, zodat we het programma zo goed mogelijk af kunnen stemmen op de vraag naar informatie.

Lees hier meer

Gratis VOG in 2015

Per 1 januari 2015 jl. kunnen vrijwilligersorganisaties die met minderjarigen en/of verstandelijk beperkten werken in aanmerking komen voor de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vrijwilligers van organisaties die tot de regeling zijn toegelaten, kunnen dan gratis een VOG aanvragen. Organisaties moeten onder andere met minimaal 70% vrijwilligers werken en preventief beleid voeren. De regeling is alleen voor digitale VOG's en vrijwilligersorganisatie met E-herkenning. Om in aanmerking te komen moeten vrijwilligersorganisaties zich per 1 januari 2015 aanmelden op www.gratisvog.nl.

 
Nieuwjaarsconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
vr 9 jan 2015 20:00-21:15
De Lier Concert
The Clash Of The Coverbands voorronde
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 17 jan 2015 20:30 t/m zo 18 jan 2015 03:00
Wateringen Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact