Icc lab on tour: een feestje aan Zee

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021

In september mochten we weer: met een bus vol icc’ers gingen we ‘ON TOUR’ naar museum Beelden aan Zee. Een speciale middag waarin we onze culturele helden op de basisscholen in het zonnetje zetten.

Tijdens de workshop 'Mijn verhaal in beeld' leerden we over bijzondere levensverhalen van kunstenaars. Samen met de museumdocent bekeken we beelden en portretten en onderzochten we hoe kunstenaars identiteit verbeelden. We maakten vervolgens een portret van klei dat symbool staat voor ons eigen verhaal. Na een heerlijk kopje thee of koffie en een taartje, maakten we kennis met de techniek van VTS. Visual Thinking Strategies (VTS) is een beproefde leermethode, gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. De aanpak leert je open en zonder oordeel waarnemen, onderzoeken, luisteren naar en voortbouwen op elkaar door naar kunstwerken te kijken. Hiermee kun je ook met leerlingen de diepte in met kunstbeschouwing. Vol nieuwe inspiratie en tips van collega's zijn de icc-ers weer terug de scholen in gegaan.

Als je het leuk vindt om meer te weten over VTS, dan is dit filmpje echt een aanrader. Of meld je aan voor onze verdiepingstraining VTS op woensdag 16 maart.

Het icc- lab on tour is de eerste bijeenkomst van de drie icc-labs die Cultuurweb per schooljaar organiseert. Woensdagmiddag 26 januari staat er weer 1 op het programma, meer weten?