De toneelrollen op school zijn omgedraaid

Gepubliceerd op maandag 5 juli 2021

De zomervakantie komt eraan en dat betekent zeker zes weken geen school. Aan het eind van het schooljaar is er nog een mooie traditie die al zeker decennia lang teruggaat: de eindmusical. Leerlingen van groep acht, vroeger de zesde klas, voeren voor troste ouders en grootouders een musical op. Soms worden de rollen omgedraaid zoals op de foto voor de maand juli van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul te zien is. 

Dit keer voeren vijftien leraren en leraressen van de Pieter van der Plasschool een toneelstuk op en ze zijn verkleed als sprookjesfiguren. Naast de gebruikelijke prinses, heks en toverfee zien we ook de Gelaarsde Kat en een politieagent. Van deze foto is verder helemaal niets bekend. 

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website en op de Facebookpagina. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Wie zijn deze docenten? Wanneer is de foto genomen? Welk toneelstuk werd er opgevoerd? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail naar foto@hvwk.nl of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle leraren en leraressen als hulpmiddel bij het reageren. Alle reacties komen op de website te staan. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.