Gemeente zoekt zzp’ers in de cultuursector

Gepubliceerd op maandag 14 juni 2021

De coronacrisis kent veel gevolgen voor onze culturele basisinfrastructuur. En daardoor voor de mensen die in het culturele veld werkzaam zijn. En dan juist voor de zelfstandigen die als “de makers” worden betiteld. De creatievelingen die als kunstenaar, acteur, musicus, maar ook als geluids- of lichttechnicus werkzaam zijn (of waren) in “de cultuur”.

Gelukkig hebben velen zich financieel kunnen redden, al dan niet met de overheidssteun via onder andere de TOZO- en TONKregelingen. Soms ook door een andere weg in te slaan en voor een vak buiten het culturele bestel te kiezen.

De gemeente Westland wil graag dat het culturele leven in Westland weer op gang komt zoals voor de coronacrisis en misschien met nog wel meer elan en creatieve inzet dan daarvoor. Zij doen dat natuurlijk door culturele organisatie te (gaan) ondersteunen en uit te (gaan) dagen. De gemeente wilt graag dat daarbij zzp’ers (weer) worden ingeschakeld en vragen besturen en organisatoren om daarover na te denken. Ook “de makers” zelf worden uitgedaagd om met ideeën te komen en op die manier bij te dragen aan het op gang brengen van het culturele leven in Westland. En misschien zelf weer actief te worden binnen het cultuurveld.

Daarvoor moeten ze wel weten wie we aan kunnen spreken. Natuurlijk kent Cultuurweb veel Westlanders die op cultuurgebied als zelfstandige actief zijn. Maar ook niet iedereen. En ze mogen hun informatie niet zomaar aan ons overdragen vanwege privacyregels. Daarom vraagt de gemeente u als Westlandse zzp’er werkzaam in het cultuurveld uw gegevens (naam, vakgebied en werkzaamheden, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel webadres) aan hen toe te sturen. Dat kan naar hcberkhout@gemeentewestland.nl.

En als u als instelling/organisatie wel eens werkt met zzp’ers uit Westland, vragen zij u dit bericht door te sturen aan deze zelfstandige creatievelingen.