Landelijk Atelierweekend

Gepubliceerd op maandag 14 juni 2021

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 400 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. 

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar. 

Deelnemende ateliers in eigen omgeving
Meer dan 350 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 26 & 27 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. Kijk voor de meest actuele informatie over het landelijk atelier weekend op de website van het Landelijk Atelierweekend en zoek op Naaldwijk. 

In Naaldwijk zijn in ’t Atelier in de kunstgarage op Zuideinde 6 in Naaldwijk schilderijen te bezichtigen van Marja Ouwerling, Henk Petermeijer toont beelden en schilderijen en Laura Karsters laat haar keramiek zien. ’t Atelier is de leslocatie van deze kunstenaars. Kijk hier voor cursusinformatie. Naast ’t atelier is er in Kunsthuis18 een mooie expositie te zien van Bart Hamelink en Ans Wiel Verdiesen. De tussendeur zal geopend zijn dit weekend, zodat je op één locatie het werk van wel vijf kunstenaars kan bewonderen. In ’s Gravenzande doet Mona van Almenkerk (schilderijen) mee en in Wateringen Jan Hilgerson (schilderijen).

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en of daar eventueel (vanwege covid19-maatregelen) voor gereserveerd moet worden.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend.