Architectuurwandeling 'Het werk van Jan van Beurden'

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021

Vorig jaar in mei is er een online verhalenavond georganiseerd over het woonhuis en werk van Jan van Beurden. Het eindigde met de wens dat er in Delfland en Westland meer aandacht komt voor zijn vele werken. Die wens is uitgekomen.

De uitzending van de verhalenvond Het Huis van Van Beurden is op Youtube inmiddels meer dan 500x bekeken en het archief van Jan van Beurden is gedocumenteerd. Onder de titel Jan van Beurden architect en gemeenteopzichter is in het Historisch Jaarboek Schipluiden 2021 een verhaal van Henk Groenendaal verschenen over zijn vooroorlogse werk, inclusief een overzicht van de 221 gedocumenteerde werken.


In het kwartaalblad van de Historische Vereniging Wateringen Kwintsheul is deze maand P.J. van Beurden - architect en hoofd Openbare Werken gepubliceerd. Een uitgebreid artikel van zoon Peter van Beurden over het werk van zijn vader uit de Wateringse periode. Dit werk staat centraal op de wandeling die de HVWK organiseert op 19 juni a.s. ter gelegenheid van de landelijke Dag van de Architectuur.

Anticiperend op het thema klimaat van de Architectuurdag is het thema van de wandeling door Wateringen woonklimaat geworden. Er zijn veel parallellen te trekken tussen de schaarste in de naoorlogse tijd en de wooncrisis waar we nu mee worden geconfronteerd. Het vraagt om creatieve oplossingen.

Praktisch:
Starttijden van de wandeling: zaterdag 19 juni tussen 10.00-15.00 uur (elk heel uur)
Startpunt: hoek Kwaklaan/Oosteinde
Duur: ca. 1,5 uur
De wandeling eindigt in de tuin van het Huis van Van Beurden waar, onder het genot van een drankje, nog even nagepraat kan worden en Peter van Beurden is aanwezig om vragen te beantwoorden. De deelnemers krijgen een hand-out van de wandeling mee naar huis.

In verband met de beperkte groepsgrootte is aanmelden verplicht. Dit kan ma t/m za door tussen 19.00 en 21.00 uur te bellen naar 06-42194780.