Kunst in de etalage

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021

De coronacrisis is voor horeca, detailhandel en cultuur buitengewoon ingrijpend. Op alle gebied wordt samengewerkt om met elkaar zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen en voor te bereiden dat horeca, detailhandel en cultuur weer zonder beperkingen open kunnen. Ook in een tijd dat musea en presentatie instellingen noodgedwongen dicht zijn, is het belangrijk dat kunstenaars zichtbaar zijn. In het kader van “adopteer een kunstwerk”, stelt een aantal ondernemers in het centrum van ’s-Gravenzande de etalage beschikbaar om kunst onder aandacht van het winkelend publiek te brengen.

Beelden, schilderijen, tekeningen, keramiek en objecten van elf kunstenaars zijn te zien in de etalages op diverse locaties in het centrum van ’s-Gravenzande. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit georganiseerd wordt; de ondernemers en kunstenaars zijn erg enthousiast. 

‘Kunst in de etalage’ is te zien van zaterdag 8 mei tot en met zondag 6 juni.

Meer informatie kun je vinden op de websites van www.collectiefwit.nl en www.sgravenzande.website. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kunstenaarscollectief WIT, Westland Cultuurweb en BIZ Centrum ’s-Gravenzande.