Bekijk hier de timetable van Podium Westland 2018


Beleef Kunst en cultuur op Podium Westland 2018!

Podium Westland komt eraan: op 15 september a.s. barst tussen 12.00 en 18.00 uur weer een bont spektakel van muziek, beeldende kunst, literatuur, theater en dans los in het centrum van Naaldwijk. Wie wil genieten van wat cultureel Westland te bieden heeft kan zijn hart ophalen aan een grote variatie aan optredens, voorstellingen, exposities en workshops.

Slechts een greep uit wat er te zien, horen en doen is: het pop-up theater in Bij5 Pleincentrum is het decor voor een verrassend theaterprogramma. Spetterende workshops speciaal voor de jeugd zijn te vinden bij Bibliotheek Westland en op het Doe-Het-Zelfie-Plein (Wilhelminaplein) in kleurrijke circustentjes. Ook de Kunstgarage aan het Zuideinde is van de partij met diverse workshops en een expositie door cursisten en docenten. WestlandTheater De Naald pakt groots uit met doorlopende backstage-tours vol verrassingsoptredens. Dansen met de allerkleinsten kan in de tuin van Bibliotheek Westland met Heppie Dance. Ook laten de musicalklassen van Dans Creatie en Lentiz Floracollege zien wat ze kunnen. Schrijvers tussen de Kassen organiseert een schrijversmarkt, waar Westlandse schrijvers voordragen uit eigen werk.

In winkelcentrum De Tuinen is een bijzondere expositie te zien van kleurrijke installaties en beelden gemaakt door kinderen van de Westlandse bso’s van Simba, Kwest en Okidoki. Het materiaal voor de kunstwerken, geïnspireerd door werk van kunstenaar David Bade, is gebruikt speelgoed. Drie Westlandse kunstenaars begeleidden dit gezamenlijke zomerproject. En last but not least:  in de Oude Kerk, op het MCW-buitenpodium bij café De Slimmerick (hier gaan we door tot 22.00 uur!), in De Tuinen én in De Kunstgarage kun je de hele dag genieten van muziek door jong talent, Westlandse orkesten, bands en koren.

Kortom: kunst en cultuur voor jong en oud, in alle mogelijke verschijningsvormen. Podium Westland 2018 is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen. Podium Westland van binnenuit beleven? Dat kan als vrijwilliger! Meld je aan en je hebt gegarandeerd een fantastische dag!

Nieuwsgierig naar alles wat er op 15 september te zien, horen en doen is? Het volledige programma vind je hier en voor actuele informatie kijk je op de Facebookpagina van Podium Westland.   Na de zomervakantie zijn timetables te verkrijgen bij alle deelnemende locaties.