Expositie

Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul

Op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 wordt de 6e editie gehouden van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK). Deze kunstroute is een tweejaarlijks evenement waarbij lokale kunstenaars hun werk exposeren in hun eigen atelier, thuis of op ludieke locaties. De Open Atelierroute wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK onder supervisie van de Culturele Raad. Naast veel nieuwe gezichten nemen deze editie ook leerlingen van de basisscholen De Hofvilla uit Wateringen en Andreashof uit Kwintsheul deel. Het evenement wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK, onder supervisie van de Culturele Raad.

Tijdens de Open Atelierroute worden 23 “kunst’’-locaties opengesteld waarbij 31 deelnemers zich presenteren.
Dat kunst ‘’er al jong inzit’’ wordt onderstreept door de leerlingen van De Hofvilla en Andreashof, die hun eigen op school gemaakte werken presenteren. De basisscholen besteden in hun jaarprogramma extra aandacht aan de creatieve talenten van de leerlingen. Met hun deelname hoopt de organisatie een jong(er) publiek aan te spreken. Op verschillende locaties worden bezoekers ontvangen met muziek en zijn er dichters en schrijvers die voordrachten geven.
Het doel van het open-atelier-weekend is om werken van kunstenaars uit Wateringen en Kwintsheul zoals schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijk werk, glaskunst en digitale kunst op informele wijze onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

De vorige editie van de Open Atelierroute werd bezocht door circa 1.000 belangstellenden. Dit jaar verwacht de organisatie de opkomst te kunnen verdubbelen. In verband met deelname van de basisscholen is de atelierroute een leuk uitje voor gezinnen met (jonge) kinderen, hun grootouders en verdere familie van de leerlingen. Bezoekers zijn enthousiast over het grote kunstenaarsaanbod in eigen dorp, waar ze veelal geen weet van hebben. Naast het feit dat je in het atelier kunt kijken van de kunstenaar, is het tevens mogelijk om werken te kopen. De deelnemers kunnen hun eigen atelier of woonhuis openstellen voor het publiek, of op een eigen gekozen locatie hun werk tentoonstellen. Dit kan solo, gezamenlijk, maar ook in groepsverband.

Praktische informatie

Hofboerderij en overige adressen
Hoflaan 1
2291 CP Wateringen

Datum:
za 1 sep 2018 t/m zo 2 sep 2018

Tijd:
11:00 - 17:00 uur

Organisatie/organisator:
Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul

Meer informatie:
https://www.oawk-atelierroute.nl/

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.