Expositie

Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul

Op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 wordt de 6e editie gehouden van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK). Deze kunstroute is een tweejaarlijks evenement waarbij lokale kunstenaars hun werk exposeren in hun eigen atelier, thuis of op ludieke locaties. De Open Atelierroute wordt georganiseerd door de Werkgroep OAWK onder supervisie van de Culturele Raad.

Tijdens de vorige OAWK in 2016 werden 18 ateliers opengesteld met werken van ruim 30 verschillende kunstenaars; professionals en amateurs. Het doel van het evenement is om werken van lokale kunstenaars onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijk werk, glaskunst, digitale kunst, of een geheel nieuwe invalshoek. In Wateringen en Kwintsheul wordt gewerkt vanuit vele disciplines. Lokale kunstenaars wordt gevraagd mee te doen aan dit bijzondere evenement.

De vorige editie van de Open Atelierroute werd bezocht door circa 1.000 belangstellenden. De ambitie is dit aantal in de toekomst te verdubbelen. Bezoekers zijn enthousiast over het grote kunstenaarsaanbod in eigen dorp, waar ze veelal geen weet van hebben. Naast het feit dat je in het atelier kunt kijken van de kunstenaar, is het tevens mogelijk om werken te kopen. De deelnemers kunnen hun eigen atelier of woonhuis openstellen voor het publiek, of op een eigen gekozen locatie hun werk tentoonstellen. Dit kan solo, gezamenlijk, maar ook in groepsverband.

Praktische informatie

Hofboerderij en overige adressen
Hoflaan 1
2291 CP Wateringen

Datum:
za 1 sep t/m zo 2 sep 2018

Tijd:
11:00 - 17:00 uur

Organisatie/organisator:
Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul

Meer informatie:
https://www.oawk-atelierroute.nl/
openatelierroutewateringen@gmail.com

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.