Anders

Gesloten - Fietsroute WO II

Fietsen langs stille getuigen

De bevrijding van Nederland vond jaar precies 75 jaar geleden plaats en 2020 was het jaar waarin veel evenementen rond de herdenking waren gepland. Helaas kunnen lang niet alle activiteiten doorgaan, maar er zijn toch veel musea die dit najaar nog eens de aandacht vestigen op 75 jaar bevrijding.

Museum De Timmerwerf vormt het historisch hart van De Lier en bewaart graag de plaatselijke geschiedenis. De Tweede Wereldoorlog was een periode die ook in De Lier diep in het leven van de mensen ingreep. Er zijn veel plekken waar kleine en grote gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, nog afgezien van de problemen in het dagelijks leven. Heel wat huizen en boerderijen staan als stille getuigen nog steeds in de dorpskern en het buitengebied, andere zijn in de loop van de tijd verdwenen. Het museum heeft een fietstocht in en rond De Lier samengesteld met verhalen van wat zich daar heeft afgespeeld. Het is een klein boekwerkje, dat elke zaterdagmiddag tegen een kleine vergoeding bij het museum kan worden opgehaald. Nu er zoveel gefietst wordt, kunnen belangstellenden de tocht zelf op ieder gewenst moment gaan doen. De fietsroute is ongeveer 15 km lang, maar hij kan halverwege ingekort worden of in twee keer worden gefietst.

Bovendien is op de zaterdagmiddagen de expositie ‘Oranje Comité al 100 jaar voor heel De Lier’ te zien, waarin ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de bevrijdingsfeesten van 1945 en 1946. Alle protocollen in verband met het Coronavirus worden gevolgd in het museum. Elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur in Museum ‘De Timmerwerf’, Hoofdstraat 63 in De Lier, www.museumdetimmerwerf.nl.

Praktische informatie

Locatie
museum De Timmerwerf
Hoofdstraat 63
2678 CG De Lier

Datum:
za 19 sep 2020 t/m do 31 dec 2020

Tijd:
13:00 - 16:00 uur

Prijs:
Expositie: volwassenen € 3,- en kinderen tot 12 jaar gratis

Organisatie/organisator:
museum De Timmerwerf

Meer informatie:

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.