Lezing

Muziekluister-lezing - Muziek in de Gouden Eeuw op buitenplaatsen

Wie in de Gouden Eeuw tijdens de mooie maanden van het jaar op een buitenplaats verbleef, zocht ook op het gebied van muziek naar mogelijkheden. Instrumenten die in die tijd gebruikt werden, waren o.a. het klavecimbel, het virginaal, de viool, cello en viola da gamba, blokfluiten en dwarsfluiten. Daarnaast werd er gezongen, zowel wereldlijke als geestelijke liederen. Karin Jense laat ons afbeeldingen zien en vertelt iets over instrumenten en hun manier van bespelen. Daarbij laat ze opnames horen waarin we stemmen en instrumenten kunnen beluisteren.
Ook was dans een bezigheid in het sociale leven van de Gouden-Eeuwers op Buitenplaatsen. Welke muziek werd daarbij gespeeld? Ook daarvan horen wij voorbeelden en we zien op afbeeldingen in welke kleding men (mogelijk) danste.

Inleider Karin Jense studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft een lespraktijk in Delft. Daarnaast geeft zij regelmatig Luisterlezingen waarin zij toehoorders meeneemt in de sfeer van de tijd en de muziek. En wie méér weet van de muziek, geniet anders. Daarom: van harte uitgenodigd! De luisterlezing start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Wees verzekerd van een plek. Dat kan door je direct aan te melden via onderstaande link.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
do 19 sep 2019

Tijd:
20:00 - 21:45 uur

Prijs:
€ 5,00

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Erfgoed
Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.