Expositie

Demonstraties historische machines

Op zondag 1 september wordt door het Westlands Museum een ouderwetse motorendag georganiseerd in samenwerking met verschillende verzamelaars van historische machines. Er zijn veel oude stationaire motoren te zien en te horen op het museumterrein. Ze werden gebruikt als aandrijving voor tuinbouwapparaten zoals pletmachines en waterpompen. Op een historische kachel-oven worden deze middag Oud-Hollandse poffertjes gebakken voor de bezoekers.

Als land- en tuinbouwmachines zijn o.a. te zien; wanmolens, ploegen, grondfreesmachines en water- en gierpompen uit vroeger tijd. Er is een peen-spoelmachine te zien, waarmee de zandige wortelen of peen gereinigd werden. Verder zijn er dit jaar tal van historische trekkers met verschillende aanbouw-werktuigen, oude vrachtwagens voor transport van de groenten naar de veiling en enkele oude personenwagens waarmee de vertegenwoordigers in tuinbouwmaterialen vroeger de tuinders bezochten. Er zijn ook een aantal oude brandweerwagens. De kinderen kunnen verkleed als brandweerman proberen tennisballen van pionnen te spuiten.

De toegangsprijs voor volwassenen is € 5,50. 65-plussers betalen € 5. Kinderen, museumkaarthouders en donateurs kunnen gratis naar binnen.

Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
zo 1 sep 2019

Tijd:
13:00 - 17:00 uur

Prijs:
normale entree

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:
https://westlandsmuseum.nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.