Anders

Café Mooie Woorden 12de editie 'Overgave'

Café Mooie Woorden 12de editie
 
De twaalfde editie van Café Mooie Woorden vindt plaats op 13 september 2018 op onze vertrouwde stek bij de 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk.

Het thema voor deze avond is OVERGAVE en ook voor deze editie zijn best wel trots dat we dit keer een Leidse delegatie schrijvers mogen verwelkomen. Wat de muzikale omlijsting betreft gaan we dit keer op de akoestische tour met het duo Rozijn bestaande uit Jasmijn Van Holsteijn en Diederik Rozenboom.

Leidse dichters die acte de presence geven zijn:

Frans Terken, (1949) schrijft sinds 1999 weer gedichten. Publiceerde in Op Ruwe Planken, Krakatau, Nymph Literair, de Brakke Hond en Meander, in diverse verzamelbundels en gaf in eigen beheer enkele bundels uit.
Leest regelmatig voor op literaire podia, o.m. bij Café Eijlders, Open Podium OBA, Junigedicht, De Haarlemse Dichtlijn, de Poëziebus. Schrijft een dichtwisseling met Joop Scholten, een aantal gedichten is uitgegeven in de reeks Dichter bij Eijlders. Schreef eveneens heen en weer met Jolies Heij. Zijn werk is ook te lezen op : https://fransterken.blogspot.nl/ .

Joke Schrijvers, (1944) houdt van taal en van schrijven. Zij heeft verschillende stijlen van schrijven beoefend en heeft veel gepubliceerd, vooral als antropologe. Zij publiceerde twee gedichtenbundels: Onderhuids (1999) en Niet vast te leggen (2012, in de serie ‘Verse Voeten’ van de Witte Uitgeverij), beide in Leiden uitgegeven.
Op 7 oktober a.s. presenteert zij in Leiden haar nieuwe gedichtenbundel Hier heb ik mij geplant, uitgegeven door uitgeverij De Muze. De bundel is een combinatie van tekst en beeld. De tekeningen en schilderijen zijn van Wik de Jong.

Wilco van de Kamp, (1964) schrijft sinds zijn jeugd poëzie. Hij vermengt persoonlijk ervaringen met beelden van de buitenwereld en maakt daarmee zijn eigen grensgebied in gedichten. Veel van zijn werk gaat over verandering en eindigheid, de vraag hoe daarmee te leven. Daarbij wordt een vleugje romantiek niet geschuwd. In 2014 is werk van hem opgenomen in een verzamelbundel naar aanleiding van de Literatuurprijs Zeist. Ook in 2018 is hij hiervoor geselecteerd. Hij volgde workshops bij Hagar Peeters en Ingmar Heytze. Hij organiseerde een gedichtententoonstelling bij het verschijnen van zijn bundel Vallen en Verdwijnen, in eigen beheer uitgegeven. Voor 2019 staat een nieuwe publicatie op stapel.

Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Ineke de Bruin, Marijke van Geest, Piet Janssen en Lia Spitters.
 
Het derde deel van de avond ( ± 30 minuten) bestaat uit een open podium waar iedereen aan mee mag doen. Heb je een gedicht, liedje of een stukje proza geschreven en wil je dit laten horen, meld je dan op de avond zelf even aan bij de presentator. 

De presentatie is in handen van niemand minder dan Dennis Koopman

Wees welkom om te genieten van de optredens van de schrijvers en muzikanten. De avond wordt onderbroken door twee pauzes, waarin je een drankje kunt drinken en onze boekentafel kunt bekijken. De aanwezige schrijvers en dichters signeren hun werk graag!

De toegang is zoals altijd gratis! Kom vooral niet alleen, maar neem een vriend of vriendin mee en we garanderen dat jullie een geweldige avond hebben vol mooie woorden.

Wij ontmoeten je graag op 13 september

Praktische informatie

De 3Winckels
Dijkweg 3
2671 GA Naaldwijk

Datum:
do 13 sep 2018

Tijd:
20:00 - 22:30 uur

Organisatie/organisator:
Schrijvers tussen de kassen

Meer informatie:

Disciplines

Literatuur & Filosofie
Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.