Voorstelling

De twaalf gezworenen

De Twaalf gezworenen is gebaseerd op de klassieker Twelve Angry Men met Henry Fonda in de hoofdrol. Een triller over rechtvaardigheid en de tirannie van de onderbuik.

Korte inhoud:
Een zestienjarige jongen uit een achterbuurt staat terecht voor de moord op zijn vader. 12 juryleden oordelen over zijn leven of dood. Ieder jurylid heeft zijn/haar eigen agenda en een aantal laten zich leiden door een onbedwingbare gulzigheid naar macht en eigenbelang.
Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens. Zij twijfelt en wordt weggehoond en bedreigd, omdat Zij er als enige een andere mening op na houdt. Maar zij geeft niet op en er ontspint zich een verhit debat over wie gelijk heeft, over waarheid of twijfel. Dan blijkt eigenlijk ieders oordeel gevoed te worden door vooroordelen, racisme en persoonlijke angsten. Juist dat maakt deze klassieker uit 1954 zo actueel.

Van Reginald Rose
Regie Rodney Verhoeven

In deze productie spelen:
Clarie Dekker, Marja Koolstra, José Moonen, Mieke Zwinkels, Nancy Tiepel, Hanneke Zwinkels, Marja Mintjes, Amanda Arkesteijn, Saskia Moonen, Roy Vissenberg, Jan Koet en Dante Wagemakers

Decor en licht/geluid:
Frank van den Abbeele, Wesley van der Ende en Angelique Zuiderwijk
Fotografie:
Ilse van der kraan
Film:
Wesley van der Ende

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

De Toneelschuur
Noordweg 63
2291 EB Wateringen

Datum:
wo 15 nov 2017

Tijd:
20:15 - 22:30 uur

Prijs:
€12,50

Organisatie/organisator:
Theatergroep Wateringen

Meer informatie:
http://www.theatergroepwateringen.nl
info@theatergroepwateringen.nl

Disciplines

Theater

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.