Podium Westland 2021

Podium Westland in een ander jasje

Dit jaar heeft Podium Westland een andere vorm dan gebruikelijk. Door de onduidelijkheid rondom corona was het helaas niet mogelijk een regulier festival te organiseren. Daarom is gekozen voor een intiem programma met diverse mooie optredens vol kruisbestuivingen. Meerdere gidsen nemen bezoekers zaterdag 11 september mee op culturele tour langs vijf verschillende locaties verspreid over het centrum van Naaldwijk. Er is een ochtend- en middagtour langs bijzondere optredens vol theater, dans, muziek en beeldende kunst. 

We hebben een prachtig en divers programma samengesteld met allerlei bijzondere combinaties van landelijk bekende én Westlandse artiesten. De tour brengt je langs optredens in WestlandTheater De Naald, ’t Teejater, de tuin van Bij5, Kunsthuis18 en de Oude Kerk. Naast de rondgang zijn Bibliotheek Naaldwijk en Creatief Centrum ‘t Atelier in de Kunstgarage geopend voor publiek.

Meelopen met de tours is gratis. Je kunt je hieronder aanmelden voor de ochtend- of middagtour. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij! Let op: beide rondgangen hebben vijf verschillende startlocaties. Het programma voor de tours lees je onder aan de pagina.Het Programma

Ochtendtour 
van 11:00 tot 13:15 uur
Tijdens de ochtendtour zijn er optredens van Elke Vierveijzer met het koor FOcalicious, een projectorkest samengesteld uit muzikanten van verschillende Westlandse muziekverenigingen met gastartiest Soufiane (finalist van The Voice Kids), theatergroep de Plankeniers met gitarist Ap Heus, een popband onder leiding van Vincent Janse met dans van Dans Creatie en gedichten van Schrijvers tussen de Kassen die worden voorgedragen door Joris Liemburg van Theaterschool Koperen Kees én een interactieve tentoonstelling in Kunsthuis18 van Menno ’t Hart en Ineke van der Knaap.

Middagtour 
van 15:00 tot 17:15 
In deze middagtour kijk je naar slagwerkgroep Percossa met Westlandse jonge slagwerkers van de Phoenix, Pius X en PerQzzy, een dansvoorstelling door Dance Innovation, Dance For You en Dans Creatie, met Babette Zwinkels, slagwerker Kees van der Eijk en pianist Noa Ruigrok van de Werve,  theatergroep de Plankeniers met gitarist Ap Heus, een popband onder leiding van Vincent Janse met dans van Dans Creatie en gedichten van Schrijvers tussen de Kassen die worden voorgedragen door Joris Liemburg van Theaterschool Koperen Kees, een interactieve tentoonstelling in Kunsthuis18 van Menno ’t Hart en Ineke van der Knaap.

Bibliotheek Westland
De bibliotheek verzorgt een kinderprogramma met binnen allerlei workshops, waaronder ‘muziek op schoot’ van Muziekmeesters Westland en diverse uitdagende workshops van Bibliotheek Westland. Buiten zijn er voorstellingen van theatergroep Hilaria, muziekvoorstelling van Muziekmeesters Westland, een demo van acrogym groep DOS Naaldwijk én kinder-  en tienerkoor EigenWijs.

Creatief Centrum ’t Atelier
Bij ’t Atelier kun je terecht voor gratis lessen beeldende kunst én informatie over de cursussen van komend seizoen. Je kunt er binnenlopen voor een workshop speksteen en workshop sneltekenen.