Podium Westland 2017: kunst- & cultuurfestijn voor iedereen!


Op 2 september a.s. barst het weer los in Naaldwijk: Podium Westland 2017! In een bonte mix van theater, muziek, beeldende kunst, erfgoed, dans en literatuur laat cultureel Westland zien wat het waard is. Het festival strekt zich uit over het hele centrum. Middelpunt is de grote circustent op het Wilhelminaplein, met een verrassend programma met muziek, zang, dans en theater. In de tuin van de bibliotheek zijn dansoptredens in uiteenlopende stijlen te bewonderen, binnen verzorgt Bibliotheek Westland een inspirerend workshopsprogramma en er is een mooie samenwerking met Schrijvers tussen de Kassen. WestlandTheater De Naald pakt uit met het Koningstheateracademie cabaretfestival ‘Kunstmest’ en De Theatertuin. Spetterende workshops speciaal voor de jeugd, een culturele markt en een acro-demonstratie zijn te vinden op het tot Doe-Het-Zelfie-Plein omgetoverde Havenplein, terwijl jong talent en Westlandse bands zich laten horen op het buitenpodium bij café De Slimmerick. Winkelcentrum De Tuinen biedt onderdak aan de kunstenaarsmarkt en vele optredens van koren. 

Klik hier voor de timetable met het volledige programma.

Kortom: kunst en cultuur voor jong en oud, in alle mogelijke verschijningsvormen. Van een ontroerende zangsolo tot uitzinnig slagwerkspektakel, van een sculptuur-workshop tot een heuse dansparade. Podium Westland verwelkomt dit jaar met een Engels orkest en een koor uit Noorwegen zelfs internationale gasten!

Podium Westland 2017 is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens staan open voor iedereen en bieden ook volop mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. Hiervoor is Podium Westland speciaal op zoek gegaan naar ervaren kunstvakdocenten. Om het ook de bewoners van Westerhonk mogelijk te maken om naar deze mooie dag te komen heeft Taxibedrijf De Roo aangeboden om het vervoer te verzorgen.

Podium Westland op een speciale manier beleven? Dat kan als vrijwilliger! Meld je aan als stagemanager, koffiedame/-heer, helpende hand bij opbouw en opruimen of vraagbaak/flyeraar. We verzorgen je goed en een fantastische dag is gegarandeerd!

Nieuwsgierig naar alles wat er op 2 september te zien, horen en doen is? Hier vind je de timetable met het volledige programma. Kijk voor actuele informatie op de Facebookpagina van Podium Westland.  Na de zomervakantie zijn timetables te verkrijgen bij alle deelnemende locaties.Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid