icc tools

De intern cultuurcoördinatoren (icc'ers) zijn de spil van cultuureducatie op de Westlandse basisscholen. Westland Cultuurweb geeft hen graag een steuntje in de rug! Op deze pagina vind je tools voor icc'ers, om hun werkzaamheden verder vorm te geven. Heb je behoefte aan een tool die hier nog niet beschikbaar is, of heb je een tool die je graag wilt delen? Geef het door via info@westlandcultuurweb.nl. 

Format cultuurplan. Een vertrekpunt om je eigen cultuurplan vorm te geven. In het cultuurplan geef je als icc'er, in samenspraak met je directie en team, vorm aan het cultuurbeleid op jouw school. 

Jaarlijkse cyclus herzien cultuurplan. Je cultuurplan schrijf je in principe één keer, maar je zult jaarlijks onderdelen moeten herzien om hem actueel te houden. Cultuurweb heeft hiervoor een handige cyclus ontworpen.

Interne evaluatie 'Kunstkracht 10': aanpak van PiusXDe icc'ers van basisschool PiusX hebben een uitgebreid formulier voor interne evaluatie van de uitvoering van Kunstkracht 10 gemaakt, en stellen dit ter beschikking aan de andere scholen. Je kunt het ter inspiratie gebruiken. (N.B. niet te verwarren met de evaluatie Kunstkracht 10 voor Westland Cultuurweb, zie hier). 


Mocca Amsterdam ontwikkelde diverse tools die handig zijn voor icc'ers, zoals: