Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb juni 2017 met o.a. comissieleden gezocht voor beoordeling Kleine Culturele Initiatieven, Westland Ontmoet en Vinnies Gittar Day

 
Westland Cultuurweb zoekt commissieleden voor beoordeling Kleine Culturele Initiatieven

Binnenkort zal de Regeling Kleine Culturele Initiatieven van start gaan. De Gemeente Westland stelt de komende jaren een bedrag van 30.000 euro beschikbaar voor kleinschalige verbindende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.  Zo kan een groot aantal initiatieven gesteund worden met een bedrag van maximaal 1500 euro. De uitvoering van de nieuwe regeling berust bij Westland Cultuurweb. Een onafhankelijke beoordelingscommissie zal de aanvragen beoordelen. De commissie geeft advies aan de directeur-bestuurder van Westland Cultuurweb over de ingediende voorstellen en vergadert een aantal keer per jaar onder organisatorische leiding van een medewerker van Westland Cultuurweb. Per vergadering is een redelijke vergoeding beschikbaar.
Voor de beoordelingscommissie zijn wij op zoek naar drie onafhankelijke commissieleden. Heb je hart voor de Westlandse kunst en cultuur, voor mens en maatschappij? Wil je je daar een aantal keren per jaar actief voor inzetten?

Stuur een mail naar Jeroen Kunstman: jkunstman@westlandcultuurweb.nl

Vinnie’s Gittar Day

‘All For The Love Of Music’ is het motto van Vinnie’s Gittar Day op vrijdagavond 23 juni in ’t Teejater in Naaldwijk. Op twee podia spelen 50 leerlingen van Vinnie’s Gittar School hun favoriete nummers, ondersteund door zeer ervaren muzikanten uit het Westland en een geolied technisch team. Soms met brullende gitaren, soms met alleen een akoestische gitaar, maar altijd eerlijk en oprecht.
Behalve genieten van de fantastische muziek kun je zelf meespelen tijdens de Super Blues Jamsessie. Inmiddels legendarisch zijn de onverwachte optredens van oud-leerlingen en ervaren bezoekers. Iedereen met hart voor muziek is welkom bij dit unieke gitaarfestival met zijn combinatie van kwaliteit, spontaniteit en een unieke sfeer!

Lees hier meer

College Tour ‘Kleur bekennen’

Bestuurdersbank Westland organiseert op donderdag 8 juni een interactieve kennis- en netwerkbijeenkomst voor vrijwillige besturen en bestuursleden in Westland en Hoek van Holland. Drie sprekers geven een inkijkje in de kracht van verschillen. Leo van der Lans, voorzitter van FC ’s-Gravenzande deelt zijn ervaringen rondom het fusietraject tussen de twee ’s-Gravenzandse voetbalclubs 7 jaar geleden. Stichting Fun & Fit weet met haar enthousiaste aanpak veel deelnemers te bedienen, middelen te genereren en vrijwilligers aan zich te verbinden. Voorzitter Monique Koppert vertelt hoe. Tenslotte zorgt bestuurscoach en deskundige in bestuurssamenstellingen Corine Vreugdenhil voor de theoretische onderbouwing en verrijkende inzichten over diversiteit van besturen. Bestuurdersbank Westland is een initiatief van Vitis Welzijn en de Van Poelje Academie.

Meer lezen over en aanmelden voor de College Tour kan hier

Westland Ontmoet

Op 15 mei werd met het hijsen van de ontmoetingsvlag bij de bibliotheek in Naaldwijk het startsein gegeven voor Westland Ontmoet. Tijdens deze week van 21 september tot en met 1 oktober 2017 worden op veel plaatsen in Westland ontmoetingen georganiseerd. Het is een initiatief van, voor en door elkaar: iedereen kan meedoen, particulier of in organisatieverband. Zo besteden we met z’n allen extra aandacht aan de behoefte om regelmatig met elkaar in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief. Denk aan ontmoetingen waar mensen en passant kunnen binnenlopen, zoals een buurtbarbecue, dansavond, of voorleesmiddag. Maar ook meer georganiseerde ontmoetingen zijn mogelijk. Het gaat vooral om laagdrempelige activiteiten die voor een grote diversiteit aan mensen toegankelijk zijn en waarbij de ontmoeting centraal staat. Heb je een leuk idee voor een activiteit waar verschillende mensen elkaar kunnen ontmoeten? Of wil je weten waar en welke ontmoetingen worden georganiseerd? Kijk dan snel op de speciale website van Westland Ontmoet.

Lees hier meer 

Calender Girls door Theatergroep Wateringen

In deze tragikomedie trekken zes leden van een Engelse vrouwenvereniging op een dag hun kleren uit om te poseren voor een bijna niets verhullende naaktkalender. Dat is wel even wat anders dan brave kerk- en landschapsplaatjes. Aanleiding voor deze ongebruikelijke ‘goede doelen actie’ is het overlijden van de echtgenoot van een van de dames. Hij leed aan leukemie en de dames willen geld inzamelen voor een nieuwe bank in de wachtkamer van het ziekenhuis. Reden genoeg om alle schroom te overwinnen, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat.
Theatergroep Wateringen speelt deze bewerking van de film Calendar Girls van Tim Firth op 7, 8, 9 en 10 juni. Met de aankoop van de speciaal door de theatergroep gemaakte kalender steun je Team Westland!

Lees hier meer

Literair Café ‘De Mooie Woorden’

‘Godfather of Slam’ Gijs ter Haar, legendarisch in poëzieminnend Nederland, is eregast op het eerstvolgende ‘Café Mooie Woorden’, georganiseerd door ‘Schrijvers tussen de Kassen’ op donderdag 8 juni. “Huil maar lief dat ik een vat vol tranen ben is geen geheim toch zal er altijd ruimte zijn een plekje om je te troosten er is geen zaligheid of zin die ik niet eerder al eens had om later ergens los te laten.” Het belooft weer een wervelende avond te worden met naast Gijs een keur aan Westlandse schrijvers en dichters. Ook de muzikale omlijsting mag er zijn: Marlon Cappelle en Sander Westerduin op gitaar en accordeon, alias het duo ‘De Kleine Nachtrevue’, bezingen met hun Chansons Noir de liefde en waanzin met een zwarte humor. Etwin Grootscholten, provinciedichter van Zuid-Holland, verzorgt de presentatie.

Lees hier meer

Theaterfestival Onder de Hoge Bomen

 Kom naar Theaterfestival Onder de Hoge Bomen! Van woensdag 7 tot en met zondag 11 juni kun je elke dag genieten van een combinatie van twee korte voorstellingen door Westlandse gezelschappen Rokagemto, Koperen Kees, De Plankeniers, ‘s-Gravenspel, Flora College, Het Wilde Westen en Vrij Theater. Alles vindt plaats in drie minitheaters aan de Hoogwerf in Naaldwijk. Tussendoor en na afloop wandel je van locatie naar locatie en verrassen diverse dansgroepen, theatermakers en Westlandse bands je met spetterende optredens. Onder de Hoge Bomen is een afwisselende en unieke theaterervaring, waar je beslist bij wilt zijn!

Lees hier meer

 
The show must go on - de weg naar Names&Numbers
Theaterkoor 40Forever
vr 2 jun 2017 20:15 t/m za 3 jun 2017 22:15
Naaldwijk Voorstelling
Tuinconcert Tougoudougou
Het Natuuratelier
za 3 jun 2017 16:00-17:00
Naaldwijk Concert
Wedstrijd lego bouwen
museum De Timmerwerf
za 3 jun 2017 10:00-12:00
De Lier Expositie
High Tea met workshop Djembee
Het Natuuratelier
za 3 jun 2017 00:00-00:00
Naaldwijk Workshop
Calendar Girls
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
wo 7 jun 2017 20:15-22:30
Wateringen Voorstelling
Filmavond 'Bridget Jones baby'
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
do 8 jun 2017 20:00-22:00
Maasdijk Film
Calendar Girls
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
do 8 jun 2017 20:15-22:30
Wateringen Voorstelling
Literair Café 'Mooie Woorden' 7de editie
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 8 jun 2017 20:00-22:30
Naaldwijk Anders
'Welzijn met Muziek' concert Westlands Dag Orkest in 't Anker De Lier
Muziekvereniging Fusica
vr 9 jun 2017 14:00-17:00
De Lier Concert
Calendar Girls
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
vr 9 jun 2017 20:15-22:30
Wateringen Voorstelling
The Weepers in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 10 jun 2017 21:30-00:30
Monster Concert
Calendar Girls
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
za 10 jun 2017 20:15-22:30
Wateringen Voorstelling
Kids aan de slag in de tuin van het museum
Westlands Museum
zo 11 jun 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Calendar Girls
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
zo 11 jun 2017 14:30-16:45
Wateringen Voorstelling
Theaterfestival Onder De Hoge Bomen
wo 7 jun 2017 20:00 t/m zo 11 jun 2017 18:00
Naaldwijk Festival
Vinnie's Gittar Day
Vincent Janse (Vinnies Gittar School)
vr 23 jun 2017 19:00-23:59
Naaldwijk Concert
Kindertheater bij Molen de Windlust
Kindertheater deepdeep
za 24 jun 2017 10:00-00:00
Wateringen Voorstelling
Tillie Uilenspiegel
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
do 29 jun 2017 19:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Tillie Uilenspiegel
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
vr 30 jun 2017 20:15-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Tekenworkshop met Cast-Art varend door Westland vanuit 's-Gravenzande
Cast-Art
za 20 jun 2020 09:45-12:30
's-Gravenzande Workshop
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact