Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb april 2017 met o.a. de Kunstbazaar 2017, 4 mei voorstelling 'Het Voorportaal' en 'Genesis' door theatergroep Het Wilde Westen

 
Kunst beleven en netwerken tijdens Kunstbazaar 2017

Voor zowel kunstenaars als kunstminnaars is de Kunstbazaar 2017 the place to be op vrijdag 21 april. Het belooft weer een fantastische en inspirerende avond te worden in de popzaal van WPC Nederland3. De Kunstbazaar is dé kunstwedstrijd van de regio, waar professionele- en amateurkunstenaars en jong talent hun werk exposeren. Een vakkundige jury kiest drie winnaars die begin 2018 vijf weken lang exposeren in Kunsthuis18. Daarnaast is er natuurlijk een publieksprijs te winnen. Helemaal nieuw dit jaar is een uniek netwerkmoment voor kunstenaars. Streekdichter Marijke van Geest componeerde speciaal voor de Kunstbazaar een aantal nieuwe gedichten en akoestisch duo Joyce & Barry bewijst dat beeldende kunst en goede muziek uitstekend samengaan. Kortom: een avond die je niet mag missen!

Lees hier meer

Koningsconcert muziekvereniging Excelsior De Lier

Koningsdag krijgt een heerlijke muzikale afsluiting met het Koningsconcert van Excelsior De Lier. Op donderdag 27 april verzorgt het orkest onder leiding van Dominic Sierat een niet alledaags concert voor jong en oud in de Vredekerk in De Lier. Laat je meevoeren in de verhalen van Rapunzel, de Klokkenluider van Notre Dame en de Schone Slaapster. Ook de het leerlingorkest werkt mee aan dit concert met swingende muziek. Kortom, een avond vol verrassingen in een sprookjesachtige entourage.

Lees hier meer

Podium Westland voor mensen met een verstandelijke beperking

Benieuwd wat er in Westland voor mensen met een verstandelijke beperking te beleven valt op het gebied van kunst en cultuur? Podium Westland besteedt dit jaar speciale aandacht aan het aanbod voor deze doelgroep, en biedt hen alle ruimte om hun talenten te laten zien! Er komen workshops in de verschillende kunstdisciplines, voorstellingen voor en door verstandelijk beperkten en een informatiemarkt. En dit alles op één overzichtelijk deel van het festivalterrein. Er staat al het een en ander op stapel: dansschool Dance4You bijvoorbeeld verzorgt een workshop en een aantal optredens met haar Special Dance groep. Daarnaast zijn we nog druk op zoek naar voorstellingen mét en door de doelgroep en workshops, vooral op het gebied van beeldende kunst en muziek. Interesse? Neem dan snel contact op met Ines van der Drift via ivanderdrift@westlandcultuurweb.nl.

Volg alles rond Podium Westland op Facebook

Workshop vrijwilligers met hart en ziel, werving met succes

Ben je als vrijwilligersorganisatie ook continu op zoek naar de olie in je organisatie, de helpende hand en de enthousiaste meedenker? Het vinden van geschikte vrijwilligers voor de juiste taak is een uitdaging. Bovendien is goede samenwerking tussen de vrijwilligers, een rijkdom van onschatbare waarde, niet vanzelfsprekend. In de workshop ‘Vrijwilligers met hart en ziel, werving met succes’, georganiseerd door De Van Poelje Academie, ga je in twee avonden actief op zoek naar de optimale samenwerking en de wervende kracht die daar vanuit gaat. Naast een aantal praktische tips en trucs, leer je met hart en ziel contact maken met de vrijwilligers: misschien wel de belangrijkste stap in een succesvol werving! De workshop vindt plaats bij ISW Hoogeland in Naaldwijk op 8 mei en 6 juni.

Lees hier meer

‘Het Voorportaal’; 4 mei voorstelling in De Naald

Traditiegetrouw vindt op donderdag 4 mei in Westlandtheater De Naald een theatervoorstelling in het kader van dodenherdenking plaats. Maghen Hilgersum, Niels van Heijningen en Timo Kuiper spelen ‘Het Voorportaal', een waargebeurd verhaal over een Joods vluchtelingenkamp in Hoek van Holland. De voorstelling is geschreven door Aart van den Berg van Theater in Feite.
Het is 1938. Nederland sluit de grenzen voor Joodse vluchtelingen. Illegale Joodse vluchtelingen worden opgevangen in verschillende vluchtelingenkampen. Zo zijn ook in Hoek van Holland, in de voormalige exportslachterij Vianda aan de Slachthuisweg gedurende een paar jaar honderden Joodse vluchtelingen gehuisvest. ‘Het Voorportaal’ vertelt het verhaal van een zestal vluchtelingen en van kampcommandant Jacob Haan. Een verhaal over prikkeldraad, gemis en overleving, maar vooral over de kleine stapjes die - bewust of onbewust - gezet worden op weg naar de hel.

Lees hier meer over de voorstelling en reserveer via de website van WestlandTheater De Naald

Westlandse Kunst & Atelierroute

Alweer voor de zesde keer laten professionele kunstenaars en goede amateurs hun werk zien tijdens de Westlandse Kunst & Atelierroute. Westlands kunstenaarscollectief WIT organiseert de route op zaterdag 13 en zondag 14 mei in Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Monster. Op 37 locaties kun je genieten van heel divers werk van zo’n 75 deelnemers. Ook deze keer zetten verschillende maatschappelijke organisaties, scholen en particulieren hun deuren open voor exposities door deelnemende kunstenaars. Op een aantal locaties is livemuziek te beluisteren en lezen dichters en schrijvers voor uit eigen werk.

Lees meer op de website van WIT en in onze uitagenda

Marathonvoorstelling ‘Genesis’ door Theatergroep Het Wilde Westen

Van 12 t/m 14 en 19 t/m 21 mei speelt Theatergroep Het Wilde Westen (voorheen Epicentrum Toneel en St. Jan Baptist ’93) haar eerste marathonvoorstelling in de nieuwe Theaterloods. ‘Genesis’ is een reis door de eeuwenoude verhalen van het eerste Bijbelboek. Van Adam & Eva in de Hof van Eden tot en met Jozef aan het hof van de Farao in Egypte. Genesis zit boordevol actualiteit. Alle kanten van het menselijk bestaan komen voorbij: broedermoord, verkrachting en burgeroorlog, maar ook onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en vergeving. Het gaat over mensen die bereid zijn om te sterven om het ergens anders beter te hebben. En over identiteit en cultuur. Thema’s waar we elke dag mee te maken hebben. Onder regie van Kees Stolze zorgen meer dan 30 spelers in 65 hoofdrollen, muzikale ondersteuning vanuit The Stolz Quartet, filmbeelden van Hans Dekker van V-Jake en kledingontwerp door Van Delft & Co. voor een voorstelling die je nog lang bij zal blijven!

Lees hier meer

Kunstpracht 9: nieuwe leerlijn receptieve cultuureducatie

Al tijden wilden we iets doen om het bezoeken van theater, concert of museum voor basisschoolleerlingen toegankelijker te maken. Nu is het zo ver! In aanvulling op de leerlijnen actieve kunstbeoefening die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn start Westland Cultuurweb vanaf volgend schooljaar met Kunstpracht 9, een nieuw kunstprogramma voor het basisonderwijs. Elke Westlandse klas kan dan ieder schooljaar naar één professionele voorstelling, concert of tentoonstelling. De cultuurcoördinatoren van de verschillende Westlandse basisscholen reageerden enthousiast op het nieuwe programma, dat we in samenwerking met de scholen hebben vormgegeven. ”Verrassend”, “Mooi dat het aanbod deels uit het Westland komt, heel waardevol”, “Een compleet aanbod, zeer divers!” waren enkele van de reacties. Het aanbod bevat een combinatie van voorstellingen en concerten op de school zelf, in WestlandTheater De Naald, in concertzalen in Rotterdam en in musea in Den Haag. Het bestaande programma Cultuurmenu van de Haagse musea is in het aanbod opgenomen. Scholen kunnen het programma naar eigen inzicht en passend bij de school samenstellen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Westland en RaboWestland Fonds dragen bij aan de financiering van het voorstellingsbezoek.

Lees hier meer

 
Kunstbazaar 2017
Kunsthuis18
vr 21 apr 2017 20:00-00:00
Wateringen Expositie
Orgelconcert André van Vliet
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 22 apr 2017 00:00-00:00
Wateringen Concert
Koningsconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
do 27 apr 2017 00:00-00:00
De Lier Concert
Optreden Westlands Dag Orkest - Spirit Garden Maasdijk
Muziekvereniging Fusica
vr 28 apr 2017 14:00-17:00
Maasdijk Concert
Expositie Anneke Verrips in de TheeKamer
Het Natuuratelier
wo 1 mrt 2017 10:00 t/m vr 28 apr 2017 16:30
Naaldwijk Expositie
Houtkunst door Ron van der Ende
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
di 9 mei 2017 20:00-22:00
Maasdijk Lezing
Nationale Molendag 2017
za 13 mei 2017 00:00-00:00
Monster Rondleiding
Open Atelier AKW
A.K.W.
za 13 mei 2017 11:00 t/m zo 14 mei 2017 17:00
's-Gravenzande Expositie
Mick Otten, Myrthe Linssen en Ans van de Wiel in Kunsthuis18
Kunsthuis18
za 22 apr 2017 00:00 t/m zo 21 mei 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
Expositie 'Verkeersweg 13'
Westlands Museum
za 11 mrt 2017 13:00 t/m zo 27 aug 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Expositie Westlandse schilderingen
Westlands Museum
za 14 jan 2017 13:00 t/m zo 8 okt 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Halve klaverjasmarathon in het museum
Westlands Museum
do 18 apr 2019 10:00-16:30
Honselersdijk Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact