Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb maart 2017 met o.a. Kunstbazaar 2017, WKF zangworkshopdag voor kinderen en Westlands Open Podium

 
Kunstenaars gezocht voor Kunstbazaar 2017

Kunstenaars opgelet: doe mee met de Kunstbazaar 2017 en maak kans op een maand lang exposeren in Kunsthuis18!! Vrijdag 21 april organiseren WPC Nederland3 en Kunsthuis18 opnieuw samen de Kunstbazaar, de Westlandse prijs voor de beeldende kunst. Het belooft weer een fantastische avond te worden in de popzaal van NL3, met een verrassende mix van beeldende kunst en goeie muziek. Deelnemen kan in één van de volgende categorieën: professioneel, amateur of jong talent. Vooral in die laatste categorie zijn nog aardig wat plekken te vergeven. Een deskundige jury beoordeelt je werken en daarnaast maak je ook kans op een mooie prijs als publieksfavoriet. Alle beeldende kunstdisciplines zijn toegestaan en deelname is gratis, dus wat houdt je tegen? Meld je aan tot 1 april 2017 via kunstbazaar@gmail.com en je ontvangt een digitaal inschrijfformulier.

Lees hier meer

Podium Westland: doe mee!

De datum staat: 2 september! Tijdens Podium Westland 2017 barst centrum Naaldwijk weer uit zijn voegen van Westlandse Kunst en Cultuur! Dans, theater, erfgoed, literatuur, muziek en beeldende kunst, een hele dag lang optredens, workshops en allerlei activiteiten voor jong en oud. Feest! We hebben er nu alweer verschrikkelijk veel zin in, en de mooie ideeën vliegen over tafel. En daar hebben we jullie bij nodig. Wil jij laten zien wat je als vereniging of groep allemaal doet? Heb je een tof idee voor een optreden of een workshop (aan jongeren of volwassenen) en kom je uit Westland? Laat het ons weten! Ook als vrijwilliger ben je meer dan welkom. Er is van alles en nog wat te doen: denk aan op- en afbouwen, het promoteam, stagemanagers, een vrijwilligerscoördinator en nog veel meer. Heb je zin om er een spetterende dag lang samen met een heleboel andere enthousiastelingen flink aan te trekken? We verzorgen je goed en terwijl je aan de slag bent zit je helemaal in die superleuke sfeer!
Deelnemer of vrijwilliger, neem contact op met Jasmijn van Holsteijn via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl en laat het balletje rollen!

Meer informatie over Podium Westland vind je op Facebook

Westlands Open Podium

De Culturele Raad Wateringen organiseert op zondag 19 maart weer een Westlands Open Podium In De Hofboerderij met dit keer maar liefst drie optredens! Eerst speelt dames C2, bestaande uit Carline van der Harg en Carolijn Moulen Janssen op respectievelijk fluit en piano, het Swedisches Konzert van Wilhelm Popp. Daarna verzorgt Het Westland Klassiek Kamerorkest een mooi programma met muziek van Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer, Ch.W.von Gluck en Herman Strategier. En tenslotte neemt Jan de Vetter je met zijn mondharmonica mee naar de goede oude tijd met gezellige gouwe ouwe muziek. Zo ga je beslist vrolijk gestemd de zondagmiddag in!

Lees hier meer

WKF Zangworkshopdag voor kinderen

Zingen is gezond voor je lichaam, goed voor je hersenen, maar vooral heel erg leuk om te doen! Op zaterdag 25 maart organiseert de Westlandse Koren Federatie voor het eerst de Kinderkorendag, een zangworkshopdag speciaal voor alle kinderen die van zingen houden. Een dag lang workshops met spannende namen als ‘Songs and Games’, ‘Reis om de wereld’ en ‘Folksongs’ van de zangeressen van het bekende ensemble Wishful Singing. Zij leren je niet alleen nieuwe en swingende liedjes, maar ook hoe je je stem goed kunt gebruiken. En aan het einde van de dag geef je samen met Wishful Singing een spetterend concert.
Zit je op een koor of hou je gewoon heel erg van zingen? Geef je dan op. In je eentje zingen is leuk, met z'n allen nog leuker!

Lees hier meer

Kindervoorstelling de Boevenboot

Spanning en sensatie in de vrolijke kindervoorstelling ‘De Boevenboot’ door de jeugdgroep van Theatergroep Wateringen! Op zee probeert kapitein Grootoor samen met vrouw en papegaai te genieten van zijn zojuist veroverde schat. Dat valt niet mee, omdat er nogal wat bootgenoten azen op de kist met waardevolle inhoud. Zowel de matrozen als de stuurman, de timmerman en de kok lijken geïnteresseerd, terwijl ook een Italiaanse zeeman en zelfs een verstekeling hun opwachting maken. De politie ter zee komt waarschuwen voor een zware storm, die even later ook inderdaad opsteekt... Wat zou er met de opvarenden en de schat gebeuren? ‘De Boevenboot' is te zien op 24 en 25 maart in De Eendenburcht in Wateringen

Lees hier meer

Etalagekunst: Laat zien wat je Kunst!

Tijdens het weekend van 25 en 26 maart krijgen kunstenaars de gelegenheid onder de titel ‘Laat zien wat je Kunst! hun favoriete werken te exposeren in de leegstaande panden van Naaldwijk Winkelrijk/de Tuinen. Tegelijkertijd vinden op het Horecaplein diverse creatieve workshops plaats, voor volwassenen én kinderen. Wie zin heeft in bijvoorbeeld schilderen of boetseren kan zich ter plekke aanmelden. Deelname is gratis. Een superleuk initiatief van Naaldwijk Winkelrijk/De Tuinen en Kunsthuis18!

Hier lees je er meer over. Wil je meer informatie over deelname aan ‘Laat zien wat je Kunst!’, stuur dan een mailtje aan info@kunsthuis18.nl

Nog even en dan … Westlands Boekengala!

Liggen jouw vlinderstrik en/of hoge hakken al klaar? 28 maart, de datum van het allereerste Westlandse Boekengala, nadert met rasse schreden. De hele week al staat dit literaire feest in de schijnwerpers tijdens WOS ochtendmagazine op de radio. Westlandse Streekdichter Marijke van Geest componeerde voor de gelegenheid een feestelijk gedicht. Jules Deelder, Justin Samgar, Fresku, Else Kemps, Margriet Bolding en natuurlijk onze eigen Westlandse schrijvers en poëten: niet de minsten maken deze avond hun opwachting om hun liefde voor de literatuur kwistig in het rond te strooien. Met ludieke bijdragen van o.a. Theatergroep Het Wilde Westen en muziek van FABruari Four. Hoe mooi kan een literair feestje zijn? Liefhebbers van het geschreven, gesproken en gezongen woord overtuigen zichzelf in WestlandTheater De Naald op 28 maart!

Lees hier het gedicht van Streekdichter Westland/Marijke van Geest
en meer informatie over het Boekengala vind je hier

Impressie Jongeren Theaterdag 2017

Het was echt een hele toffe dag! Tijdens de openingsweek van de Theaterloods, het gloednieuwe onderkomen van Theatergroep het Wilde Westen, organiseerden jongeren van Het Wilde Westen, Theaterschool Koperen Kees en Musical Express in februari een spetterende workshopdag. Ruim 40 jongeren in de leeftijd van 12 – 26 jaar volgden drie workshops en maakten drie voorstellingen. De energie spatte ervan af en we gaan dan ook snel kijken hoe we er een mooi vervolg aan kunnen geven. De WOS maakte voor het programma In Jouw Buurt een geweldig filmpje dat we hier graag met je delen!

Bekijk hier het filmpje van de Jongeren Theaterdag

Meer Muziek in de Klas: Music University Days en De Muziekwedstrijd

Wil jij als groepsleerkracht graag meer doen met muziek in je klas? Dan is dit iets voor jou: Meer Muziek in de Klas organiseert Music University Days voor groepsleerkrachten die op zoek zijn naar concrete tips, trucs en handvatten. De gratis workshops worden in maart en april door conservatoria en pabo’s in het hele land aangeboden en zorgen ervoor dat jij praktisch aan de slag kunt met muziek. Op de website van Meer Muziek in de Klas vind je waar in de buurt een workshop is, bijvoorbeeld in Rotterdam op 22 maart, Den Haag op 29 maart en op 12 april in Dordrecht.
En nog meer leuks: ook dit jaar kunnen groepen 5, 6 en 7 weer deelnemen aan de spannende muzikale wedstrijd voor basisscholen van Meer Muziek in de Klas.. De ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017! Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet. Brainstorm samen met je klas over een leuk muziekstuk. Maak daar een creatieve en originele act van en zet die na lekker veel oefenen, bijslijpen en vooral heel veel plezier op video! Inzenden kan tot en met 13 april.

Lees hier meer

 
Klaverjassen in het museum
Westlands Museum
do 16 mrt 2017 13:30-16:30
Honselersdijk Rondleiding
Westlandse Disco Reünie met Mega Disco Train
MuziekTacTiek
za 18 mrt 2017 00:00 t/m zo 19 mrt 2017 00:00
Naaldwijk Concert
Westlands open podium
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 19 mrt 2017 12:00-13:00
Wateringen Concert
Open keramiek-atelierdagen
Tessa Droog (Galerie en atelier Tess-keramiek)
za 18 mrt 2017 00:00 t/m zo 19 mrt 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
KikkerDag
Boekies & Bakkies
wo 22 mrt 2017 10:30-16:00
De Lier Anders
De Boevenboot
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
vr 24 mrt 2017 19:00-20:30
Wateringen Voorstelling
Westlandse Kinderkorendag
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
za 25 mrt 2017 10:00-14:30
Naaldwijk Workshop
De Boevenboot
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
za 25 mrt 2017 19:00-20:30
Wateringen Voorstelling
Laat zien wat je Kunst!
Kunsthuis18
za 25 mrt 2017 00:00 t/m zo 26 mrt 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
WKF Koorhappening 2017
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
za 1 apr 2017 10:00-17:00
Naaldwijk Concert
Plankeniers Speelt: Volksvijand Crashtest Ibsen.
Plankeniers Theatergroep
zo 2 apr 2017 15:00-16:30
Naaldwijk Voorstelling
Historische boekenmarkt
Westlands Museum
za 1 apr 2017 13:00 t/m zo 2 apr 2017 17:00
Honselersdijk Anders
Plankeniers Speelt: Volksvijand Crashtest Ibsen.
Plankeniers Theatergroep
ma 3 apr 2017 20:15 t/m di 4 apr 2017 21:30
Naaldwijk Voorstelling
Expositie 'Vervreemding' in Kunsthuis18
Kunsthuis18
za 18 mrt 2017 00:00 t/m zo 16 apr 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
Expositie 'Verkeersweg 13'
Westlands Museum
za 11 mrt 2017 13:00 t/m zo 27 aug 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Expositie Westlandse schilderingen
Westlands Museum
za 14 jan 2017 13:00 t/m zo 8 okt 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact