Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb februari 2017 met o.a. activiteiten De Phoenix, Masterclass Fresku en Theatercursus mensen met een verstandelijke beperking

 
Pieters Angels bij Oude Kerk Klassiek

Het wordt weer klassiek genieten aanstaande zondag in de Oude Kerk: het ensemble Pieters Angels neemt je mee in de Duitse Romantiek. Op het programma staan drie meesterwerken uit de kamermuziekliteratuur: een selectie uit de acht stukken voor altviool, klarinet en piano van Max Bruch, het trio voor klarinet, cello en piano van Johannes Brahms en het pianokwintet van Robert Schumann. Pieters Angels bestaat uit klarinettiste Denise van Leeuwen, violistes Emma Rhebergen en Eva de Vries, altvioliste Anna Meenderink, celliste Jobine Siekman en pianiste Valentina Tóth. Geniet van een sfeervolle muzikale middag in de prachtige Oude Kerk!

Lees hier meer

Monumentale Watertoren Monster te bezichtigen

Op zaterdag 25 februari is er een unieke gelegenheid om de monumentale watertoren van Monster te bezichtigen. De watertoren, een rijksmonument uit 1887, is het bijzondere decor voor uitgebreide uitleg over de waterwinning van vroeger en nu. Bovendien kun je onder leiding van een gids een wandeling maken langs sporen uit het verleden door duingebied Solleveld, een gebied dat al voor de jaartelling intensief werd gebruikt. Dus: spring op de fiets of in bus 31 en kom tussen 10.00 en 16.00 naar de Monsterse Watertoren!

Lees hier meer

Denk mee over beeldende kunst op Podium Westland!

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het 2 september en … Podium Westland! Hét festival waarmee cultureel Westland zich presenteert. Een dag lang kunnen jong en oud genieten van optredens, workshops, exposities en andere activiteiten. Dans, theater, erfgoed, literatuur, muziek en beeldende kunst, alles komt aan bod. Op 1 maart komt de werkgroep waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd voor het eerst bijeen. Voor het onderdeel beeldende kunst kunnen we nog versterking gebruiken. Wil jij met jouw kennis van beeldende kunst meedenken in de werkgroep? Heel graag! Neem dan even contact op met Jasmijn van Holsteijn via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl.

Meer informatie over Podium Westland op Facebook

Masterclass rapper Fresku voor bovenbouw HAVO en VWO

“Geef een pen en ik beschrijf voor jou wat ik beleef en denk…”  (uit ‘Twijfel’)

Ter gelegenheid van het eerste Westlandse Boekengala op dinsdag 28 maart geeft de populaire rapper/cabaretier Fresku speciaal voor de bovenbouw van HAVO en VWO op dinsdagmiddag een gratis Masterclass in Westlandtheater de Naald. Fresku is een woordkunstenaar die met verwondering om zich heen kijkt en zich uitspreekt over politiek en maatschappij, maar ook over hoe hij vol twijfel en verwondering naar zichzelf kijkt. Op dit moment trekt hij volle zalen in theaters in het land.  De masterclass is een geweldige kans om hem aan het werk te zien, vragen te stellen en te ontdekken dat met taal en tekst een wereld te veroveren is! Bovendien komen deelnemers aan de masterclass in aanmerking voor speciale korting op de toegangsprijs voor het Westlands Boekengala.
Interesse? Neem contact op met Gonneke Wegner, 06-37436953, gwegner@bibliotheekwestland.nl

Lees hier meer over de Masterclass en bekijk Fresku op YouTube

Gezocht: aanbod naschoolse kunstcursussen

Sinds twee jaar organiseert Westland Cultuurweb naschoolse kunstcursussen op basisscholen in acht verschillende dorpskernen. Het programma is een groot succes, honderden leerlingen hebben al kennisgemaakt met diverse mogelijkheden van kunsteducatie. Muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en media, echt alles komt aan bod. Voor het schooljaar 2017-2018 zoeken we nieuw aanbod voor de Westlandse kinderen. De naschoolse cursussen omvatten zes wekelijkse lessen van één uur. De invulling van de cursussen is vrij te bepalen. Enthousiast? Zowel nieuwe als eerder aangeboden cursussen zijn welkom en je kunt je voorstel indienen tot en met 15 maart 2017.

Voor meer informatie en het formulier om een cursusvoorstel in te dienen kijk je hier

Korte theatercursus voor mensen met een verstandelijke beperking

Ben je nieuwsgierig naar toneel en wil je dit een keer proberen? Grijp dan nu je kans! Binnenkort zal theaterschool Koperen Kees in samenwerking met Myosotis zes theaterlessen organiseren speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Twee docenten van Koperen Kees verzorgen de lessen. Theaterschool Koperen Kees heeft ruime ervaring met theaterlessen voor verstandelijk beperkten. Je krijgt spellessen, bewegingslessen en zanglessen. Creativiteit, ontplooiing van talent en inleving, maar ook zelfvertrouwen, samenwerken, fysieke ontwikkeling, stemvorming en presentatie, het komt allemaal aan bod. De lessen vinden plaats op zes donderdagavonden in maart en april bij theaterschool Koperen Kees in Naaldwijk.

Lees hier meer

De Phoenix pakt uit met kindervoorstelling, cursus klassieke muziekgeschiedenis en concert

Muziekvereniging De Phoenix pakt dit voorjaar flink uit met bijzondere activiteiten. Op 12 maart spelen 75 muzikanten van De Phoenix en vijf acteurs de kindervoorstelling ‘Stap voor Stap’. Hoofdrolspelers Ties en Noah zingen en dansen in deze spetterende voorstelling, waarin één jongen zijn passie voor dansen ontdekt. Een spektakel met een fijne Westlandse twist!
In de aanloop naar een bijzonder concert rond Albert Einstein organiseert de Culturele Raad Wateringen samen met hoornist/componist Misha Sporck in maart een aantal lessen over de geschiedenis van de westerse klassieke muziek. Tijdens de cursus is er bijzondere aandacht voor de wis- en natuurkundige kant van de muziek. Het afsluitende concert/muzikaal college vindt plaats op zaterdagavond 20 mei in het Auditorium van de Technische Universiteit Delft. Het wordt een bijzondere avond met de theorieën van Albert Einstein als leidraad. Zijn levensverhaal, zijn theorieën en wat hij heeft betekend voor de huidige wetenschap komen aan de orde. De Percussie Groep en het Harmonie Orkest van De Phoenix omlijsten een en ander met passende muziek, zoals een stuk over de verbrandingsmotor en de lichtsnelheid.

Lees hier meer

Stichting Westland Danst! zoekt bestuursleden

Draag jij dans in het Westland een warm hart toe? Stichting Westland Danst! is een overkoepelend platform van dansscholen en -verenigingen in de gemeente Westland. De stichting is opgericht om door een bundeling van krachten activiteiten en evenementen mogelijk te maken voor de dansende jongeren in Westland. Een goed voorbeeld is het vorig jaar voor het eerst en met groot succes georganiseerde Festival Westland Danst! Maar de stichting wil doorpakken en heeft nog veel meer leuke plannen, denk bijvoorbeeld ook aan dansevenementen voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Westland Danst! is op zoek naar vijf enthousiaste bestuursleden: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris, een algemeen bestuurslid en iemand voor de PR. Lijkt het je leuk om mee te werken aan nieuwe dans-initiatieven voor kinderen en jongeren in Westland?


Lees dan hier meer

 
Workshop druiven telen
za 25 feb 2017 09:30-00:00
Monster Workshop
Bunch of Bastards + Dead Wizards (Folk/Rock)
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 25 feb 2017 21:00-03:00
Wateringen Concert
Open dag watertoren van Monster
Stichting Monumentaal Westland
za 25 feb 2017 10:00-16:00
Monster Anders
Oude Kerk Klassiek: Pieters Angels
WestlandTheater De Naald
zo 26 feb 2017 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Nestkastje timmeren
Westlands Museum
wo 1 mrt 2017 14:00-15:15
Honselersdijk Workshop
Bandsessie muziekschool Muziektactiek
MuziekTacTiek
vr 3 mrt 2017 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
Orgelconcert
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 4 mrt 2017 00:00-00:00
Wateringen Concert
Workshop fotografie
Westlands Museum
zo 5 mrt 2017 13:00-15:00
Honselersdijk Workshop
Snuffelrepetitie Chr. Harmonie Vereniging Excelsior
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
di 7 mrt 2017 00:00-00:00
De Lier Anders
Filmavond 'De Helleveeg'
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
do 9 mrt 2017 20:00-22:00
Maasdijk Film
Kinder Muziek Theater
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 12 mrt 2017 00:00-00:00
Wateringen Concert
0174 EXPO in Kunsthuis18
Kunsthuis18
za 11 feb 2017 00:00 t/m zo 12 mrt 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
Klaverjassen in het museum
Westlands Museum
do 16 mrt 2017 13:30-16:30
Honselersdijk Rondleiding
De Boevenboot
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
vr 24 mrt 2017 19:00-20:30
Wateringen Voorstelling
Rondleiding in het museum
Westlands Museum
vr 4 aug 2017 14:00-15:15
Honselersdijk Rondleiding
Expositie Westlandse schilderingen
Westlands Museum
za 14 jan 2017 13:00 t/m zo 8 okt 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact