Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb januari 2017 met o.a. Theater Jongerendag, het Westlands Boekengala en Festival Classique

 
Openingsweek TheaterLoods Westland

De nieuwe toneelvereniging Theatergroep Het Wilde Westen, ontstaan uit Epicentrum Toneel en St. Jan Baptist ’93, viert haar nieuwe bestaan in gloednieuwe De Theaterloods met een speciale openingsweek. Volgend op de officiële happening op Valentijnsdag vinden dagelijks activiteiten plaats voor speciale doelgroepen. Zo zijn ruim dertig cliënten en begeleiders van drie zorginstellingen uitgenodigd voor een optreden door de Kunstklassen van het Floracollege, geven professionele theatermakers David Geysen en Carl Beukman een uitdagende masterclass voor leden van alle Westlandse toneelverenigingen en trakteert Het Wilde Westen een aantal buurtbewoners op de toneelvoorstelling DOEK door theatertrio XXLARGE-theater. De gratis Theater Workshopdag voor Jongeren op zaterdag 18 februari (zie hieronder) vormt de spetterende afsluiting van de week. Van harte gefeliciteerd Het wilde Westen, yihaaaaa!

Lees hier meer

Theater workshopdag voor Jongeren

Ben je tussen 12 en 26 jaar, ervaren of beginnend, en wil je je verdiepen in of kennis maken met spelen en theater maken? Grijp je kans en doe mee! Enthousiaste, jonge theaterspelers van Theaterschool Koperen Kees, Theatergroep Het Wilde Westen en Musical Express organiseren op zaterdag 18 februari een Theater workshopdag voor jongeren. Van 13.15 tot 20.00 uur vindt een tof programma plaats in de spiksplinternieuwe Theaterloods in Naaldwijk. Je volgt drie fantastische workshops over improvisatie, stemgebruik en tekstbehandeling, en spelen vanuit emoties (method acting) met professionele docenten. In groepjes maak je een korte voorstelling die je ’s avonds aan elkaar presenteert.
Deelname is helemaal gratis. Aanmelden kan tot en met 10 februari via info@westlandcultuurweb.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer. Naast een leerzame dag wordt het beslist ook een dag vol plezier en gezelligheid!

Lees hier meer

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

‘Maybe I’m amazed’ zong FABruari Four, en amazing was het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland afgelopen zondag zeker! Zoveel Westlands talent bij elkaar op één podium mag met recht een belevenis genoemd worden. Diverse muziekstijlen, dans, zang en theater passeerden de revue, en alles met heel veel passie en plezier. Jonge talenten, Westlands Blazers Ensemble, Dans creatie, Theaterschool Koperen Kees, Westland Saxofoon Orkest, Crossfire Hurricane, Muziekmeesters Westland, FABruari Four, slagwerkgroep Perqzzy, Westland Trombonekoor en verder iedereen die aan deze geweldige middag in WestlandTheater De Naald heeft bijgedragen, ontzettend bedankt. We hebben genoten!

Hier bekijk je de foto’s die fotografe Olga Mulder maakte tijdens het concert en hier de backstage foto's

Festival Classique Den Haag zoekt Westlands Toptalent!

Van 15 tot en met 25 juni 2017 staat Festival Classique voor de tweede keer in Scheveningen - het festival dat jong en oud, geoefend en ongeoefend publiek bij elkaar brengt met een rijk en divers programma van klassieke muziek.
Samen met Westland Cultuurweb organiseert Festival Classique op 17 juni van 15.00 – 19.00 uur het Westland Podium. Willen jullie jezelf laten zien tijdens het grootste klassieke muziekfestival van de regio? Muziekverenigingen en amateurgroepen (alle muziekgenres) uit het Westland worden uitgenodigd om hun talenten met het publiek te delen.
Meld je nu bij ons aan voor een plaatsje op het Westland Podium! Stuur vóór  1 maart a.s. je aanmelding (naam, wat jullie gaan doen en met hoeveel mensen jullie het optreden gaan uitvoeren) naar jkunstman@westlandcultuurweb.nl. Wie weet staan jullie straks te stralen in het gratis te bezoeken programma van Festival Classique in Scheveningen!

Lees hier meer

Kindervoorstelling Walvis (2+) in Bibliotheek Naaldwijk

Een vriendschap tussen een walvis en een mens, is dat niet gek? WALvis is een avontuurlijke, muzikale voorstelling die speciaal is gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2017. Een verhaal over een mens, een walvis en een bijzondere vriendschap. Het verhaal wordt verteld en gespeeld door Katiuscia Principato, bekend van o.a. de musical ‘Knofje’. Zaterdag 28 januari om 14.00 uur is deze voorstelling te zien in Bibliotheek Naaldwijk. Zing en dans je mee?

Voor meer informatie en kaartjes kijk je hier

Oude Kerk Klassiek ‘Ein Mittag in Wien’

Operetteliefhebbers kunnen zondagmiddag 29 januari hun hart ophalen tijdens 'Ein Mittag in Wien' in de concertreeks Oude Kerk Klassiek.  Sopraan Waldin Roes, tenor Augusto Valenca, bariton Johan van Oorschot, pianist/arrangeur Bert Nicodem en blaaskwintet Hi-five brengen een fonkelnieuw programma met operette in alle soorten en maten. Franse operette, de satirische Offenbach, de zwoele Spaanse Zarzuela of de verrukkelijk komische Engelse Gilbert en Sullivan, het zal allemaal niet ontbreken. Je verveelt je deze zondagmiddag gegarandeerd geen seconde!

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop

Historische filmbeelden in het Westlands Museum

Zou je ook graag eens een kijkje nemen in het Westland van vroeger?  Rep je dan op zondag 5 februari naar het Westlands Museum. De hele middag vertoont het museum in maar liefst twee filmzalen mooie beelden van het oude Westland. Uit de rijke collectie is een interessante compilatie gemaakt. Soms een feest der herkenning, maar ook nieuwe inzichten zijn niet van de lucht. Dit is echt een uitgelezen kans om kennis te maken met het Westland van vroeger!

Lees hier meer

Eerste Westlandse Boekengala

Dinsdag 28 maart beleeft Gemeente Westland haar allereerste Westlandse Boekengala!  Niemand minder dan Jules Deelder maakt zijn opwachting tijdens deze sfeervolle avond in WestlandTheater De Naald.  Op het podium krijgt hij goed gezelschap van rapper Fresku, storyteller en poëet Justin Samgar en de gastvrouw van de avond: cabaretière Margriet Bolding. Na de aftrap in de De Koornneef Retailgroepzaal volgt een verrassend programma met borrel in de foyer. Je komt ogen en oren tekort bij optredens van o.a. Het Wilde Westen, poetryslammer Else Kemps en de Westlandse Streekdichter Marijke van Geest. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijd ‘Verboden Vruchten’ wordt deze avond bekend gemaakt, waarbij de winnaars zullen voordragen. De Naald is 28 maart The Place To Be!

Lees hier meer over het Boekengala en kijk hier voor informatie over de schrijfwedstrijd

 
Meezingmiddag
Koor de Waterlanders
wo 25 jan 2017 14:00-16:00
Poeldijk Concert
Workshop Limerick schrijven in Bibliotheek Naaldwijk
Stichting Bibliotheek Westland
vr 27 jan 2017 18:30-20:30
Naaldwijk Workshop
NL3: Novatia (Prog Rock) & Alcuna Wilds & Golden Caves
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 28 jan 2017 21:00-03:00
Wateringen Concert
Cursus druivenbomen enten
za 28 jan 2017 09:30-00:00
Monster Workshop
Oude Kerk Klassiek
WestlandTheater De Naald
zo 29 jan 2017 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Decoratie maken met wilgenteen
Het Natuuratelier
vr 3 feb 2017 00:00-00:00
Naaldwijk Workshop
Historische Westlandse filmbeelden in museum
Westlands Museum
zo 5 feb 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Film
Expositie Winnaars Kunstbazaar 2016
Kunsthuis18
za 7 jan 2017 00:00 t/m zo 5 feb 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
Vakmanschap is meesterschap
museum De Timmerwerf
za 24 sep 2016 00:00 t/m za 18 feb 2017 00:00
De Lier Expositie
Expositie Westlandse schilderingen
Westlands Museum
za 14 jan 2017 13:00 t/m zo 8 okt 2017 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact