Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb januari 2017 met Dansproject De Hooge Tuinen, Westland Nieuwjaarsconcert en schrijfwedstrijd 'Verboden Vruchten'

 
Afsluiting Kunstkracht 55+ Dansproject De Hooge Tuinen

In het kader van Kunstkracht 55+ heeft de afgelopen maanden in De Hooge Tuinen een bijzonder dansproject plaatsgevonden. In twaalf bijeenkomsten dansten zo’n 15 bewoners wekelijks met dansdocente Laura Taal van Dans Creatie. Begeleid door welzijnsmedewerker Marianne van den Beukel en met de hulp van enthousiaste vrijwilligers. De danssessies maakten letterlijk veel los, fysieke en mentale ‘grenzen’ werden verlegd. Met herinneringen, tal van emoties en plezier. De ervaring hoe rijk de binnenwereld van mensen met dementie kan zijn willen we graag delen.  Op 16 januari wordt er opnieuw gedanst in het Grand Café van De Hooge Tuinen, Atriumhof 2 in Naaldwijk. Familie, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners, zorg- en welzijnmedewerkers en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Aansluitend vindt een kennisbijeenkomst plaats.

Lees hier meer

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Over het programma mogen we nog niets verklappen, maar de repetities en voorbereidingen zijn in volle gang en alle deelnemers hebben er ontzettend veel zin in: het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland op 22 januari in WestlandTheater De Naald! Wederom staat een aantal jonge Westlandse muzikale talenten in de spotlights. Bijzonder in deze editie is dat naast muziek ook dans en theater een plek hebben in het geheel. Leerlingen van Theaterschool Koperen Kees en Dansschool Dans Creatie slaan de handen ineen met hun muzikale mede-artiesten van Muziekmeesters Westland, het Westland Blazers Ensemble, het Westland Saxofoon Orkest, slagwerkgroep Perqzzy Trombonekoor Westland en de bands Crossfire Hurricane en FABruari Four om ons te verrassen met een heel gevarieerd en aanstekelijk concert. Veel verschillende muziekstijlen zullen de revue passeren en je kijkt beslist je ogen uit!

Kaarten voor dit feestje a €12,50 zijn te verkrijgen via de website van WestlandTheater De Naald

Workshop Omgaan met vrijwilligers

Enthousiaste, betrokken leden/vrijwilligers zijn ook in kunst- en cultuurland onmisbaar. Voor wie binnen zijn of haar vereniging of organisatie met vrijwilligers werkt heeft De Van Poelje Academie een speciale workshop ontwikkeld. Hoe motiveer je vrijwilligers? Hoe creëer je binnen je organisatie optimale samenwerking tussen alle vrijwilligers? Hoe spreek je vrijwilligers aan als het beter zou kunnen? Dit en nog veel meer komt aan de orde tijdens de uit twee avonden bestaande cursus op 24 januari en 21 februari bij ISW Hoogeland aan de Professor Holwerdalaan in Naaldwijk. De praktische toepassing staat centraal, je kunt er direct mee aan de slag! Tijdens de tweede cursusavond wordt dieper ingegaan op de eventuele hobbels die je na de eerste cursusavond nog hebt ervaren.

Lees hier meer

Demonstratie schoorstenen metselen

De horizon van het Westland werd vanaf het begin van de twintigste eeuw vooral bepaald door de vele honderden gemetselde tuindersschoorstenen. Het bouwen van een schoorsteen was specialistenwerk dat meestal werd uitgevoerd door bouwlieden uit Brabant, maar ook lokale metselbedrijven bouwden schoorstenen. Op zaterdag 14 januari laten Mark Stolze en Gerard van der Stok van Den Hoed Bouw in de werkplaats van Museum De Timmerwerf zien hoe dat in zijn werk ging en hoe je een lange schoorsteen zo strak en taps, van breed naar smal, kan metselen. En als je er dan toch bent mag je de expositie ‘Vakmanschap is meesterschap’ over de Lierse ambachtelijke bedrijven van vroeger en nu beslist niet missen!

Lees hier meer

Meezingconcert ‘t Heijdse Vismaatjeskoor

Iedereen die het ’t Heijdse Vismaatjeskoor een warm hart toedraagt is van harte welkom op zondagmiddag 15 januari in Partycentrum ‘De Noviteit’ in Monster voor wederom een uniek meezingconcert. ‘t Heijdse Vismaatjeskoor bestaat uit ± 80 zangers en zangeressen en wordt begeleid door een combo. Tijdens de optredens is het koor gekleed in traditionele klederdracht van het voormalig vissersdorp Ter Heijde aan zee. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige zeemansliederen, maar ook enkele Engelstalige nummers staan op het programma.
Onder leiding van dirigent Willem Vink heeft het koor de laatste maanden hard gerepeteerd aan nieuwe nummers. De zaal gaat open om 13.30 uur, het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Lees hier meer

Koffieconcert Sarasvati Trio

De Culturele Raad Wateringen organiseert regelmatig prachtige koffieconcerten. Op zondag 22 januari is het weer zo ver. Dit keer speelt het Sarasvati Trio, dat bestaat uit drie jonge internationaal gelauwerde musici. Denise van Leeuwen (klarinet), Carlos Nicolás (cello) en Pablo Moreno Camacho (piano) spelen muziek uit hun programma Souvenirs : Ludwig von Beethoven Opus 11, het 'Gassenhauer' Trio, Max Bruch, uit opus 83, stücke für Klarinette, Viola/violencello und Klavier en Johannes Brahms, opus 114, klarinettrio in a klein. Het belooft weer een mooie muziekmiddag te worden! (Foto: Anas Kadmany)

Lees hier meer

Schrijfwedstrijd ‘Verboden Vruchten’

Ben jij een creatieve schrijver uit de regio Westland? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd rond het prikkelende boekenweekthema ‘Verboden Vruchten’! De vereniging ‘Schrijvers tussen de kassen’ organiseert de wedstrijd in het kader van het eerste Westlandse Boekengala. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens dit gala op 28 maart 2017. Inschrijven is mogelijk in vier categorieën  (Poëzie of kort verhaal, 14 tot 18 jaar of 18 jaar en ouder), zodat jong én oud zich uit kunnen leven. Per categorie ontvangt één winnaar een aanmoedigingsprijs. De winnende inzendingen worden gepubliceerd op de website van Schrijvers tussen de kassen. Bovendien kunnen de winnaars hun inzending voor te dragen tijdens het Westlandse Boekengala én tijdens het eerstvolgende literaire café.  Inschrijven kan nog tot en met 15 februari 2017!

Lees hier meer

 
Gitarist Digmon Roovers op gitaarschool Peter van Elswijk
Gitaarschool Peter van Elswijk
vr 13 jan 2017 16:00-18:00
Honselersdijk Concert
Demonstratie schoorstenen metselen
museum De Timmerwerf
za 14 jan 2017 00:00-00:00
De Lier Concert
Jean Paul Rena band in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 14 jan 2017 00:00-00:00
Monster Concert
NL3: Kajal + Bariista
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 14 jan 2017 21:00-03:00
Wateringen Concert
Meezingconcert 't Heijdse Vismaatjeskoor
't Heijdse Vismaatjeskoor
zo 15 jan 2017 00:00-00:00
Monster Concert
NL3: Metaltraxx: Warborn Waste + TBA
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 21 jan 2017 21:00-03:00
Wateringen Concert
Nieuwjaarsconcert Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 22 jan 2017 00:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Koffieconcert met klarinet, cello en piano
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 22 jan 2017 12:00-13:00
Wateringen Concert
Meezingmiddag
Koor de Waterlanders
wo 25 jan 2017 14:00-16:00
Poeldijk Concert
NL3: Novatia (Prog Rock) & Alcuna Wilds & Golden Caves
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 28 jan 2017 21:00-03:00
Wateringen Concert
Oude Kerk Klassiek
WestlandTheater De Naald
zo 29 jan 2017 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Expositie Winnaars Kunstbazaar 2016
Kunsthuis18
za 7 jan 2017 00:00 t/m zo 5 feb 2017 00:00
Naaldwijk Expositie
Vakmanschap is meesterschap
museum De Timmerwerf
za 24 sep 2016 00:00 t/m za 18 feb 2017 00:00
De Lier Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact