Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb oktober 2016 met o.a. Festival Icarus, Welzijn met Muziek en Benefietvoorstellingen Epicentrum Toneel en St. Jan Baptist '93

 
Toneelverenigingen spelen voor nieuw theater

Als je snel bent kun je ze nog zien: de echt allerlaatste voorstellingen van Epicentrum Toneel uit Naaldwijk en Toneelgroep St. Jan Baptist ’93 uit Wateringen!  Nog dit jaar gaan beide verenigingen samen om gestalte te geven aan een geheel nieuwe loot aan de Westlandse toneel-stam. De opbrengsten van benefietvoorstellingen van beide verenigingen betekenen een flinke bijdrage aan de realisatie van een nieuw onderkomen, een heus minitheater, dat ook een podium kan bieden aan andere culturele verenigingen en organisaties.
De net afgesloten serie ‘Diner Grand Spectacle’ van Epicentrum Toneel was zeer succesvol. In de huidige voorstelling 'Truth or Dare', nog te zien op 7 en 8 oktober, spelen vier jongeren en een zwerver ‘Truth or Dare’ in een verlaten pakhuis. Het begint gezellig, maar de sfeer wordt grimmiger naarmate de vragen persoonlijker en de opdrachten uitdagender worden …
St. Jan Baptist ’93 brengt op 6, 7 en 8 oktober de ludieke afscheidsvoorstelling “Lang en Gelukkig’. Met sketches, muziek, high wine, lekkernijen en alternatieve bingo en tombola beloven het wel heel bijzondere avonden te worden!

Lees meer in de uitagenda en op de websites van St. Jan Baptist ’93 en Epicentrum Toneel

Historische informatiemarkt brengt geschiedenis tot leven

Wie houdt van geschiedenis rept zich op zaterdag 8 oktober naar De Hofboerderij in Wateringen. Maar liefst eenentwintig organisaties uit Westland, Midden-Delfland, Loosduinen en Rijswijk presenteren er tijdens de Historische Informatiemarkt hun collecties, activiteiten en publicaties. Benieuwd naar de historie van je eigen straat, familie, winkels, scholen, kerken, sportclubs en bijzondere evenementen? Tijdens de informatiemarkt kom je van alles te weten over dorps- en streekgeschiedenis, families en stambomen, molens en monumenten, posterijen en filatelie, brandweer en hulpverlening, en archieven en musea. Speciaal voor de markt is er naast de Hofboerderij historisch brandweermaterieel opgesteld!
Bovendien toont elke deelnemende organisatie toont een eigen kijk op het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Grenzen’: denk aan gemeentegrenzen, parochiegrenzen, gewijzigde grenzen en grensverleggende mensen.
De organisatie is in handen van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul.Van 10.00 tot 16.00 uur staan vrijwilligers klaar om de bezoekers te ontvangen met het grootste aanbod van regionale geschiedenis ooit.

Lees hier meer

Welzijn met Muziek zoekt koren, muziekverenigingen en ensembles

Muziek verbindt mensen! Het project Welzijn met Muziek, een initiatief van Vitis Welzijn en Fonds Westland, biedt Westlandse koren en muziekverenigingen de kans om op te treden in verzorgingstehuizen, wijkcentra en locaties voor psychiatrische en/of verstandelijk gehandicapten. Bezoekers beleven een gezellige muzikale bijeenkomst en koren en muziekverenigingen krijgen als tegenprestatie een financiële bijdrage van Fonds Westland. Een win-win situatie voor alle partijen!
Vitis Welzijn bemiddelt in de totstandkoming van de matches tussen locaties en koren/muziekverenigingen. Zo zijn er in 2016 al 110 optredens gerealiseerd!
Voor de voortzetting van het project in 2017 is Vitis Welzijn op zoek naar Westlandse koren/muziekverenigingen die interesse hebben om mee te doen. Zowel eerdere als nieuwe deelnemers zijn van harte welkom bij Welzijn met Muziek!

Lees hier meer

Fluitisten en saxofonisten gezocht voor uniek concert

Op zaterdag 15 oktober wordt tijdens Festival ‘Dag in de Branding’ in Den Haag het meesterwerk 'Studi per l’Intonazione del Mare' van de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino uitgevoerd. Een unicum, want dit stuk is nog nooit eerder in Nederland te horen geweest! In dit stuk vormen 100 fluitisten en 100 saxofonisten samen een magische soundscape, die het spel van de tien topmusici in het Branding ensemble omlijst. Het Westland Saxofoon Orkest is een belangrijke deelnemer!
Speel jij fluit of saxofoon en wil je meedoen aan deze bijzondere uitvoering? Dat kan! De repetities en het concert vinden plaats op 15 oktober in de Elandstraatkerk in Den Haag. Geef je op en ervaar met 'Studi per l’Intonazione del Mare' een onvergetelijk muzikaal avontuur.

Lees hier meer, kaarten en inschrijven op www.dagindebranding.nl

Festival Icarus

Deze herfstvakantie wordt er één om nooit te vergeten. Theaterschool Koperen Kees bestaat 20 jaar en organiseert het spetterende festival Icarus waarvoor alle kinderen uit het Westland zijn uitgenodigd! Op drie plaatsen in het Westland; WSKO De Zeester in Monster, v.v. LYRA in De Lier en de eigen theaterschool in Naaldwijk. Centraal staat het prachtige verhaal over Icarus en zijn vader, die vliegend ontsnappen uit een doolhof. Hoe eigenwijs en inventief is dat.
Meer dan 2000 kaarten worden tentoongesteld van alle kinderen die met hun school hebben meegedaan aan het project 'Als ik kon vliegen'. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan verschillende workshops met theater, zang, poëzie en muziek. Op de foto met vleugels? Kan. Rustig in een hoekje chillen en een eigen ansichtkaart kleuren? Kan ook. Aan het einde van de dag is er een interactieve voorstelling waarnaar je kunt kijken, of, dankzij de workshops, in meespelen. En al dit leuks is helemaal gratis. Mis het niet!

Kijk hier voor festivaldagen en tijden

Dag van de Koorzanger

Lijkt het jou ook zo fijn, een dag lang zingen? Dit is je kans: zaterdag 5 november organiseert de Westlandse Korenfederatie de derde ‘Dag van de Koorzanger’ in de Kiem in ’s-Gravenzande. Deskundige en enthousiaste docenten geven diverse workshops, waarin stemtechniek, een thema of een specifiek genre koorzang centraal staan. Belangrijk is dat je als deelnemer in een ontspannen sfeer (opnieuw) ervaart hoe bevrijdend en verrijkend zingen in een groep kan zijn. Tijdens de workshops wordt spelenderwijs gewerkt aan de techniek van het zingen. De dag wordt feestelijk afgesloten met een miniconcert, waarin deelnemers de tijdens de middagworkshops ingestudeerde liederen aan elkaar laten horen.

Lees hier meer

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Meer vrijwilligers voor jouw vereniging of organisatie, zodat je het werk beter kunt verdelen? Het is beslist geen utopie! Maar hoe pak je dat gestructureerd aan? De Vrijwilligersacademie Westland organiseert op woensdag 9 november een thema-avond over vrijwilligerswerving aan de hand van de succesmethode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. De succesverhalen van 1.200 organisaties die hun doelstellingen al eerder overtroffen en de ervaringen van de andere vrijwilligersorganisaties uit het Westland helpen je op weg. En na afloop zul je beslist brood zien in de cursus van vier avonden, waarbij je een tot in de puntjes verzorgde wervingsactie gaat uitvoeren met een team van jouw organisatie!
De vrijwilligersacademie, een initiatief van DOEL, Patijnenburg, ’s Heeren Loo en Vitis Welzijn, heeft een breed aanbod van scholing, training en ontmoeting voor (aspirant) vrijwilligers, professionals en maatschappelijke organisaties.

Lees hier meer

Makelpunt Westland

Ben je op zoek naar een plek voor repetities, workshops, vergaderingen of opslag, of heb je juist ruimte te huur, dan is ‘Makelpunt Westland’ the place to be . ‘Makelpunt Westland’, een initiatief van de gemeente: Westland, is een online marktplaats voor huur en verhuur van ruimtes voor (maatschappelijke) activiteiten. Het kan gaan om incidenteel, periodiek of vast gebruik. Naast een overzicht van het aanbod en de mogelijkheid een zoekopdracht te geven biedt de website ook een online reserveringssysteem. Creativiteit krijgt de ruimte!

Bezoek hier Makelpunt Westland

 
'Truth or Dare'
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 7 okt 2016 20:30-21:40
Naaldwijk Voorstelling
WestlandFestival voor Blaasorkesten
Westlandse Federatie van Muziekverenigingen
za 8 okt 2016 00:00-22:00
Naaldwijk Festival
Benefietvoorstellingen Lang en Gelukkig
vr 30 sep 2016 00:00 t/m za 8 okt 2016 00:00
Wateringen Voorstelling
Familievoorstelling Het tijdstildrankje
Theaterschool Koperen Kees
za 8 okt 2016 00:00-00:00
Wateringen Voorstelling
Familievoorstelling Het tijdstildrankje
Theaterschool Koperen Kees
za 8 okt 2016 00:00-00:00
's-Gravenzande Voorstelling
Demonstratie installateurs
museum De Timmerwerf
za 8 okt 2016 00:00-00:00
De Lier Expositie
Andere Koek! & Puck & the Pyjammahs (Rock/Ska/Punk)
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 8 okt 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Stackhouse bij Blues aan Zee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 8 okt 2016 00:00-00:00
Monster Concert
'Truth or Dare'
Theatergroep Het Wilde Westen
za 8 okt 2016 20:30-21:40
Naaldwijk Voorstelling
Westlandfestival voor jeugd- en leerlingenorkesten
Westlandse Federatie van Muziekverenigingen
zo 9 okt 2016 14:00-16:30
Naaldwijk Festival
'Truth or Dare'
Theatergroep Het Wilde Westen
do 13 okt 2016 20:30-21:40
Naaldwijk Voorstelling
'Truth or Dare'
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 14 okt 2016 20:30-21:40
Naaldwijk Voorstelling
Najaarsconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
vr 14 okt 2016 00:00-00:00
De Lier Concert
1 Jarig jubileum : The Cosy Rockers 15 Oktober 2016 in De Noviteit te Monster
za 15 okt 2016 20:30-00:30
Monster Concert
Jeffrey Lipman & Tom Vrolijk & The Lucky Spares (Pop)
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 15 okt 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Kinderboekenweek bij Boekies & Bakkies
Boekies & Bakkies
wo 5 okt 2016 14:00 t/m zo 16 okt 2016 00:00
De Lier Anders
Literair Café 'De Mooie Woorden”'presentatie "Loswerk"
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 20 okt 2016 20:00-22:30
Naaldwijk Anders
Orgelconcert door Minne Veldman
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 22 okt 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
West Percussion Westland samba tour
West Percussion
za 29 okt 2016 09:30-16:45
Naaldwijk Concert
Oude Kerk Klassiek met Saxofoons
WestlandTheater De Naald
zo 30 okt 2016 15:00-18:00
Naaldwijk Concert
Vakmanschap is meesterschap
museum De Timmerwerf
za 24 sep 2016 00:00 t/m za 18 feb 2017 00:00
De Lier Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact