Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb september 2016 met o.a. Kunstverkoop Naaldhorst, Sportief Cultuurfestijn Sport en Cultuur Samen Scoren en Westlandfestival voor Blaasorkesten

 
Kunst & School Conferentie

Op woensdag 12 oktober organiseert Westland Cultuurweb de Kunst & School Conferentie, een middag met workshops, een lezing, ontmoeting en uitwisseling voor iedereen die te maken heeft met cultuureducatie in het primair onderwijs. Educatief medewerkers, kunstvakdocenten, culturele organisaties, kunstenaars en cultureel ondernemers in het Westland zijn van harte uitgenodigd om een uitgebreide workshop te volgen over toekomstperspectief (Stip op de horizon, workshop A) of het inzetten van social media (workshop B). Aan het einde van de middag houdt gastspreker Nirav Christophe een interessante lezing over creatieve maakprocessen binnen cultuureducatie. Vanzelfsprekend is er ook weer volop ruimte voor ontmoeting met het Westlandse basisonderwijs!
Maak kennis, praat en ontdek de mogelijkheden tot samenwerken en breng informatiemateriaal mee om aan het onderwijs uit te delen tijdens de netwerkmomenten. Heb je een bijzonder idee? Stuur dan een mailtje aan ebavinck@westlandcultuurweb.nl.
De Kunst & School Conferentie vindt plaats op 12 oktober van 13.30 tot 18.30 uur in Themapark De Westlandse Druif in Monster. Aanmelden kan tot en met 21 september 2016 via info@westlandcultuurweb.nl o.v.v. vermelding van naam, functie en organisatie/bedrijf. Geef hierbij aan welke workshop (A of B) je wilt bijwonen. Deelname is kosteloos!

Lees hier meer

Kunstverkoop in De Naaldhorst

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september is de hal van verpleeghuis de Naaldhorst het toneel voor een bijzondere kunstverkoop: een groot aantal litho’s, zeefdrukken, fotografie, aquarellen etc. van zo’n dertig kunstenaars worden te koop aangeboden. Het gaat om werk van onder andere Cees Vlag, Jan Snoeck, Jan Roede, Jules Bekker, Peter Gentenaar, en Jan Naezer. Bijna dertig jaar lang werd de Naaldhorst tot groot genoegen van bewoners en personeel opgesierd door de kunstwerken. In oktober echter sluit De Naaldhorst voor wat betreft de verpleeghuiszorg en verhuizen de laatste bewoners naar verpleeghuis De Hooge Tuinen.
De kunstcollectie gaat nu voor zeer redelijke prijzen in de verkoop. De opbrengst gaat uiteraard naar bijzondere dingen voor de bewoners van De Hooge Tuinen!


Lees hier meer

Menno ’t Hart en Bas de Geus in Kunsthuis18

Vanaf 24 september zet Kunsthuis18 de deuren open voor een nieuwe expositie! Allround kunstenaar Menno ’t Hart, die dit jaar 60 wordt, laat onder de titel ‘60+’ ruim 60 werken zien.  De tekeningen, beelden in steen en schilderijen geven in vogelvlucht inzage in zijn veelzijdige kunstenaarschap tot nu toe. De Greenport People Room for Young Talent biedt ruimte aan 22 illustraties, prenten en sculptuur van het 22-jarige jong talent Bas de Geus. In ‘Gedeeld door 22’ brengt Bas zijn jeugd in beeld, waarbij hij focust op de verwondering en fantasie.
Je bent van harte welkom bij de opening van de expositie op zondag 25 september om 14.00 uur. De expositie is te bekijken tot en met 23 oktober.

Lees hier meer

Historisch Café 1.0

Het Historisch Café 1.0, een initiatief van de historische Vereniging Oud Honselersdijk Naaldwijk, is de kick-off van een reeks gezellige avonden voor mensen met een liefde voor herinneringen en historie. Op woensdag 28 september strijkt het eerste Café neer in het Hof van Heden, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Oude foto’s van Naaldwijk bieden bezoekers volop aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan. Het Historisch Archief Westland heeft gezorgd voor een fototentoonstelling over Naaldwijkse Iconen en Symbolen, met bijbehorende quiz. Leuk om te doen, én er is een prijs te winnen! Ook is er een presentatie van oude foto's van het Havenplein en de Rembrandtstraat en natuurlijk de antwoorden van de fotoquiz en de prijsuitreiking. Bezoekers van het Historisch Café 1.0 kunnen vrij inlopen en de toegang is gratis.

Lees hier meer

Jong muzikaal talent gezocht voor Nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 29 oktober vinden audities plaats voor de tweede editie van het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland in januari 2017. Tijdens het concert, een sprankelend programma vol muziek, dans en theater, zullen een aantal jonge talenten in de schijnwerpers staan.
Ben je jong en zing of musiceer je met passie en talent? Wil jij knallen op het grote podium van  WestlandTheater De Naald? Kom voorspelen op 29 oktober, alleen of met je groep, band of koor. Tot en met vrijdag 14 oktober kun je je inschrijven via www.westlandnieuwjaarsconcert.nl.
Word je uitgekozen, dan krijg je professionele begeleiding bij de muziekkeuze, uitvoering en presentatie. Ook repeteer je een aantal keren met het Westland Blazers Collectief. En op 22 januari bezorg je samen met Westlandse professionele en amateurmusici van muziekverenigingen en muziekscholen, Dansschool Dans Creatie, Theaterschool Koperen Kees en Muziekcentrum Westland een volle zaal een zinderende middag!

Lees hier meer

Seizoensstart Van Poelje Academie met Paul Schnabel

Interessant voor besturen van verenigingen en stichtingen! Op maandagavond 26 september spreekt prof. dr. Paul Schnabel tijdens de start van het nieuwe academisch jaar van de Van Poelje Academie. Als voormalig directeur van het Sociaal Plan Bureau gaat hij in op de veranderingen binnen de verenigingscultuur. Naast zaken als verstedelijking kunnen ook verandering in bijvoorbeeld tijdbesteding, rolverdeling, mate van aansprakelijkheid, professionaliteit en zelfstandigheid een rol spelen. Paul Schnabel geeft inzicht in de manier waarop verenigingen en stichtingen met deze en andere nieuwe omstandigheden kunnen omgaan.
Ook op het programma staan een toelichting op de nauwere samenwerking tussen Van Poelje Academie en Vitis Welzijn en de presentatie van het nieuwe programma van de Van Poelje Academie. Ook nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Paul Schnabel, of een financiële, juridische of organisatorische vraag? Je bent van harte welkom tijdens de seizoensstart van de Van Poelje Academie.

Meer informatie en inschrijven op de website van de Van Poelje Academie

Sportief Cultuur Festijn Sport en Cultuur Samen Scoren

Sportpark de Hoge Bomen bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt op zaterdag 1 oktober gevierd met dit bijzondere festival. Een sfeervolle ‘moonwalk’ voert langs de sportkantines van een groot aantal deelnemende sportverenigingen. Overal wachten verrassende en zeer diverse optredens en alles staat in het teken van de verbinding tussen sport en cultuur. Wat is er nu mooier dan een kijkje te nemen bij de buren en elkaar leren kennen? Geniet van deze sportieve avond vol muziek, theater, dans, poëzie en verhalen, georganiseerd door Cultuurverbinders. Mis het niet, je bent getuige van een heuse ‘crossover’!

Lees hier meer

Westlandfestival voor Blaasorkesten

Het Westlandfestival voor Blaasorkesten is het jaarlijkse treffen tussen de muziekverenigingen van Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland, aangevuld met verenigingen uit de regio. Zo’n 14 orkesten strijden om de hoogste eer. Omdat de lat hoog ligt en van de vroege middag tot aan de late avond muziek wordt gemaakt, is het festival voor muziekliefhebbers zeer de moeite waard. Ook gezelligheid staat hoog in het vaandel. Voor het eerst dit jaar is het Westlandfestival voor jeugd- en leerlingenorkesten (zondag 9 oktober) samengevoegd met het 'grote' festival (zaterdag 8 oktober). Ook werkt organisator Federatie Westlandse Muziekverenigingen aan een bijprogramma waarin ensembles zich kunnen laten horen. Houd het weekend vrij en beleef de bloeiende blaasmuziekcultuur in haar volle breedte!

Lees meer in de uitagenda en op de Facebookpagina van de WFM

 
Jubi-lezing streektaal
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
wo 21 sep 2016 20:00-22:30
's-Gravenzande Lezing
Popquiz
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 23 sep 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Bijzondere Kunstverkoop in de Naaldhorst
vr 23 sep 2016 00:00-00:00
Naaldwijk Anders
Bijzondere Kunstverkoop in de Naaldhorst
za 24 sep 2016 00:00-00:00
Naaldwijk Anders
Druivenfeest Weekend
za 24 sep 2016 10:00 t/m zo 25 sep 2016 16:00
Monster Rondleiding
Historisch Café 1.0
Gustaaf van Gaalen (Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk)
wo 28 sep 2016 19:00-21:30
Naaldwijk Anders
Lounge avond (cocktail party)
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 30 sep 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Sportief Cultuur Festijn, Sport en Cultuur, samen scoren!
za 1 okt 2016 18:45-23:30
Naaldwijk Festival
Westlandfestival voor jeugd- en leerlingenorkesten
Westlandse Federatie van Muziekverenigingen
zo 9 okt 2016 14:00-16:30
Naaldwijk Festival
Najaarsconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
vr 14 okt 2016 00:00-00:00
De Lier Concert
Vakmanschap is meesterschap
museum De Timmerwerf
za 24 sep 2016 00:00 t/m za 18 feb 2017 00:00
De Lier Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact