Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb augustus 2016 met o.a. Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul, Podium Westland, naschoolse kunstlessen en concert Marinierskapel

 
Picknickfestival Westerhonk

Het Westerhonk bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat onder meer met een supergezellig Picknickfestival op zaterdag 27 augustus. Tussen 10.00 en 15.00 uur is er van alles te beleven! Strijk neer bij een van de picknicktafels of op uw eigen kleedje en geniet van muziek, dans en theater. Onder andere Slagwerkgroep Kabaal Samba, FABruari Four en het 40 Forever koor komen hun opwachting maken. Ook Het Watertheater, één van de vele creatieve dagbestedingen op Het Westerhonk, verzorgt een optreden. Bovendien zijn er allerlei activiteiten en workshops, voor jong en oud. Eten en drinken mag u zelf meenemen, maar uiteraard zijn er genoeg lekkere dingen te koop bij diverse foodtrucks, op het marktje of bij de dagbestedingen en Restaurant Samen. Dit alles vindt plaats verspreid over het zorgpark Het Westerhonk, onder andere bij boerderij De Willemshoeve, Restaurant Samen en Belevingstuin De Bosroos.

Lees hier meer

Podium Westland spetterend cultureel feest voor jong en oud

Zaterdag 3 september staat het centrum van Naaldwijk weer bol van optredens, workshops en activiteiten voor jong en oud tijdens cultureel festival Podium Westland. Van 12.00 tot 23.00 uur is het één groot feest van theater, dans, muziek, beeldende kunst, poëzie en erfgoed! En voor alles geldt: deelname is gratis.
Nieuwe locaties dit jaar zijn de Kunstgarage aan het Zuideinde, met workshops, exposities en livemuziek, en ’t Teejater waar o.a. kamermuziek, koorzang en kinderdisco te vinden zijn. Verder o.a. volop workshops op Het Doe-Het-Zelfie-Plein (Havenplein), toneel en kleinkunst in De Theatertuin bij WestlandTheater De Naald, een spectaculair activiteitenprogramma voor en door jongeren in en rond de bibliotheek, rocken bij het MCW podium voor het gemeentehuis, beeldend kunstenaars in een grote tent naast De Oude Kerk en het Café van de Mooie Woorden in Pax. Op het Wilhelminaplein vindt Culinair Westland plaats: heerlijk eten en drinken voor het goede doel van De Zonnehof te midden van muzikale hoogstandjes, dichters aan tafel en een zwervend koor.
Podium Westland op een heel andere manier beleven? Meldt u aan als vrijwilliger! Er is nog van alles te doen in de promotie, opbouw- en afbouw, transport en allerlei hand- en spandiensten op 3 september. Uitstekende verzorging en een superleuke dag gegarandeerd! Stuur snel een mailtje aan jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl.

Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma en volg het laatste nieuws op Facebook

Kunst geeft je vleugels! Leer jij vliegen?

Goede muziekles, schitteren op het podium in een toneelstuk of musical, de sterren van de hemel dansen of leren beeldhouwen, schilderen of fotograferen? In het Westland kan het allemaal!
Sinds 2013 ondersteunt Westland Cultuurweb de buitenschoolse kunsteducatie in de gemeente. Alle kinderen moeten dichtbij huis en voor een redelijke prijs kennis kunnen maken met kunst, dat vinden we ontzettend belangrijk. Daarom hebben we samen met een aantal basisscholen korte cursussen ontwikkeld. Meteen na schooltijd en voor een zeer lage prijs, zodat iedereen kan meedoen.
Voor kinderen die meer willen biedt een groot aantal aanbieders in de gemeente mooie lessen aan. Veel instellingen zijn aangesloten bij Kindpakket Westland. Wanneer het voor kinderen toch te duur is om de lessen te betalen kan de gemeente bijspringen.

Bekijk hier de flyers van de korte naschoolse cursussen rondom het basisonderwijs
Hier vindt u bijna alle Westlandse aanbieders van kunstlessen
De special over door Cultuurweb ondersteunde aanbieders van kunstlessen leest u hier
Informatie over Kindpakket Westland is te vinden op www.kindpakketwestland.nl

Nieuw cursusaanbod VU Westland en Bibliotheek Westland

En er is nog veel meer te doen in het Westland! Wist u bijvoorbeeld al dat VU Westland een uitgebreid en zeer gevarieerd cursusaanbod heeft op het gebied van taal, ict, kunst & cultuur en lichaam & geest? Op woensdag 31 augustus bent u van harte welkom tijdens de inloopavond in de leslocatie in ’s-Gravenzande. Ook Bibliotheek Westland is dan aanwezig met informatie over cursussen en activiteiten. Kom sfeer proeven, ontmoet docenten, bekijk leslokalen en lesboeken en krijg informatie over alle cursussen. Doen!

Lees hier meer

Open Atelierroute Wateringen Kwintsheul

In het weekend van 3 en 4 september vindt in Wateringen en Kwintsheul weer de Open Atelier Route plaats. Maar liefst 31 beeldend kunstenaars exposeren hun werk in eigen atelier of op een bijzondere locatie. Een fantastische gelegenheid om heel veel verschillende kunst te bekijken en met de kunstenaars van gedachten te wisselen. Wie weet gaat u zelfs met een prachtig kunstwerk naar huis, want het meeste werk is te koop! De overzichtstentoonstelling in de Hofboerderij geeft een mooi beeld van wat u op de route kunt verwachten. Met behulp van de papieren of digitale routekaart vindt u moeiteloos uw weg langs kunst, kunst en nog meer kunst!

Lees hier meer

Schuilt er een kunstenaar in jou? Ontdek het met Kunststof18!

Kunststof18, de jongerenacademie van Kunsthuis18 start in september weer met het geven van beeldende kunstlessen aan jongeren van 12 tot 21 jaar. Houd jij je bezig met beeldende kunst en wil je je verder ontwikkelen? Als hobby of omdat je je wilt aanmelden bij een kunstacademie of grafisch lyceum? Dan is Kunststof18 jouw ding! Het programma voor seizoen 2016-2017 omvat vijf lesblokken bestaand uit zes lessen van tweeënhalf uur, op vrijdag van 16.00 tot 18.30 uur. Thema’s zijn  ‘The Body’, ‘Pure Eenvoud’, ‘Fantastisch!’, ‘Bekijk het in een ander licht’ en ‘Kunst van de massa?’. Maak je keuze voor een of meerdere lesblokken of volg ze allemaal. Je krijgt nieuwe kennis mee, gaat zelf aan de slag en je kunt persoonlijke coaching krijgen bij je portfolio. Meld je voor 12 september 2016 aan via info@kunsthuis18.nl en je ontvangt het inschrijfformulier.

Lees hier meer

Nationale Zomerbloemententoonstelling

Voor de 31e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling ondergaat de Oude Kerk in Naaldwijk wederom een sprookjesachtige metamorfose. ‘Hollands Glorie’ is het thema van de tentoonstelling, die dit keer niet tijdens de Naaldwijkse feestweek plaatsvindt maar van 8 t/m 11 september, rond het weekend van Open Monumentendag. Schitterende bloemarrangementen waarin de snijhortensia de hoofdrol speelt wisselen af met kunstwerken van o.a. Vivian Ammerlaan, Martin Groen, Catherine Pineau en Lucie van der Plas. Alles omlijst met een gevarieerd muziekprogramma. De Nationale Zomerbloemententoonstelling is onweerstaanbaar!

Lees hier meer

Marinierskapel op Westlandse Koperdag

Een unieke gebeurtenis in het Westland! Op zaterdagavond 17 september geeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert in Kwintsheul. De Marinierskapel is een gerenommeerd orkest met een lange geschiedenis, een moderne uitstraling en een uiterst gevarieerd repertoire dat veel meer omvat dan militaire muziek en klassieke concertwerken.
De muzikale leiding van het concert is in handen van Sander Teepen en solist is Andre Heuvelman, solo-trompettist van het Rotterdams Philharmisch Orkest.
Het concert is tevens afsluiting van de Westlandse Koperdag, een dag met diverse workshops voor koperblazers en optredens door onder andere muziekvereniging Pius X uit Poeldijk.
Deelname aan de Koperdag kost 15 euro, inclusief toegang tot het avondconcert. Kaarten voor uitsluitend het concert van de Marinierskapel kosten 10 euro.
Het avondconcert vindt plaats in sportcomplex Quintus in Kwintsheul, aanvang 20:00 uur.

Meer informatie over de Westlandse Koperdag, inschrijven en het programma op www.koperdagwestland.nl

Zangers gezocht voor Vivaldi en Mozart

Een buitenkans voor enthousiaste zangers: Westlands koor Kunst voor het Volk zoekt projectzangeressen en –zangers voor het jaarlijks concert dat op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei 2017 zal worden uitgevoerd in Westland en Zuidland. Op het programma staan twee prachtige werken, het Gloria van Antonio Vivaldi en het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, beiden uitgevoerd met symfonieorkest en solisten. De repetities vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot ca. 22.15 uur in multicultureel zalencentrum Rehoboth aan het Poeldijksepad 1A te Honselersdijk. Interesse? Vanaf maandag 12 september kunt u zich elke maandagavond melden, instromen kan tot januari 2017.

Meer informatie via melikaarten@hetnet.nl of 06 51 450 365.

 
Picknick Festival Het Westerhonk
za 27 aug 2016 00:00-00:00
Monster Festival
Cabaretmarathon Koningstheateracademie
WestlandTheater De Naald
vr 2 sep 2016 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
Cabaretfestival Kunstmest 'Hit The Road'
WestlandTheater De Naald
za 3 sep 2016 00:00-18:00
Naaldwijk Festival
Westlandse Kunst & Kitsch-middag
Westlands Museum
za 3 sep 2016 14:00-16:00
Honselersdijk Anders
Winnaar Rabo Talenten Concours Dwaalkat in De Naald
WestlandTheater De Naald
do 8 sep 2016 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
'De Mongoliƫ Reis'
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
do 8 sep 2016 20:00-22:00
Maasdijk Lezing
Sponsordiner "Diner Grand Spectacle"
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 9 sep 2016 19:00-22:45
Monster Voorstelling
John Burki & the Dynaflow in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 9 sep 2016 21:30-00:00
Monster Concert
Open Monumentendag Druivenkwekerij Sonnehoeck
Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
za 10 sep 2016 10:00-17:00
Kwintsheul Anders
Sponsordiner "Diner Grand Spectacle"
Theatergroep Het Wilde Westen
za 10 sep 2016 19:00-22:45
Monster Voorstelling
Open Monumentendag 'De Vier Winden'
za 10 sep 2016 00:00-00:00
Monster Rondleiding
Open Monumentendag, thema Iconen en Symbolen
Stichting Monumentaal Westland
za 10 sep 2016 10:00-16:00
Naaldwijk Festival
Expositie 90-jarig bestaan H. Bartholomeus kerk en Rooms katholieke symbolen en iconen
za 10 sep 2016 00:00 t/m zo 11 sep 2016 00:00
Poeldijk Expositie
Klokverkoop in het museum
Westlands Museum
zo 11 sep 2016 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
31e editie Nationale Zomerbloemententoonstelling
do 8 sep 2016 00:00 t/m zo 11 sep 2016 00:00
Naaldwijk Expositie
TOP film Love & Friendship
WestlandTheater De Naald
di 13 sep 2016 14:00-17:00
Naaldwijk Film
Sponsordiner "Diner Grand Spectacle"
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 16 sep 2016 19:00-22:45
Monster Voorstelling
Concert Marinierskapel der Koninklijke Marine
za 17 sep 2016 00:00-00:00
Kwintsheul Concert
Westlandse Koperdag
za 17 sep 2016 00:00-00:00
Kwintsheul Anders
Sponsordiner "Diner Grand Spectacle'
Theatergroep Het Wilde Westen
za 17 sep 2016 19:00-22:45
Monster Voorstelling
Demonstraties oogstverwerking
Westlands Museum
zo 2 sep 2018 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Oogst Open Dagen in de druivenserres
Hilde Jansen (Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight)
za 14 sep 2019 11:00 t/m zo 15 sep 2019 17:00
Wateringen Festival
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact