Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb juni 2016 met o.a. onthulling kunstwerk Kunstkracht 55+, jaarverslag 2015, Pop in Harmonie en de Zomer Theaterweek

 
Jaarverslag Westland Cultuurweb 2015

Ons (publiek) jaarverslag 2015 is uit! Westland Cultuurweb heeft zich de afgelopen jaren vol overgave ingezet voor kunst en cultuur in het Westland. En we zijn trots op de mooie resultaten. Nu de organisatie uit de steigers is en stevig gefundeerd haar web kan weven is het tijd voor nieuwe visioenen en een blik voorbij de horizon. We zijn daarom hard bezig met onze beleidsvisie en subsidieaanvraag voor de komende jaren. En daarnaast met de nieuwe aanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor verlenging van onze programma’s voor het basisonderwijs. We denken intensief na over de rol die we kunnen spelen in het sociaal domein. Zodat nog meer Westlanders van mooie kunst en cultuur kunnen genieten. En vooral ook de kunstenaar in zichzelf kunnen ontdekken. Kunst en cultuur zijn van en voor iedereen. Om van te genieten, naar te kijken en te luisteren. Om te laten zien of horen. Om trots op te zijn.

Lees hier ons volledig of publiek jaarverslag 2015

Westland Cultuurweb ondersteunt schakelklassen

Sinds enige maanden kent de gemeente Westland twee schakelklassen waar kinderen van vluchtelingen naar school gaan. De kinderen krijgen dagelijks onderwijs bij SBO de Diamant in Naaldwijk. Westland Cultuurweb wil met haar programma’s direct bij de schakelklassen aansluiten. Wij maken in deze gemeente kunst- en cultuuronderwijs beschikbaar voor het basisonderwijs, en deze kinderen hebben daar natuurlijk ook recht op. Culturele lessen kunnen uitstekend helpen bij het leren van de taal. Bovendien is het van belang dat zij zich breed ontwikkelen en zich leren uiten. Creativiteitsontwikkeling hoort daarbij.
Volgend seizoen worden de leerkrachten door Westland Cultuurweb ondersteund in het geven van goede muziek-, theater en danslessen. In juni komt ‘de Muziekmees’, Jaco van der Lugt, beide schakelklassen twee muzieklessen geven. Een welkome en vrolijke afwisseling binnen de schooldag waar de kinderen ongetwijfeld van zullen genieten. We zijn blij dat we ze zo ook op korte termijn al iets moois kunnen bieden.

Lees hier meer

Onthulling kunstwerk en afronding project ‘Beeldende Kunst in Woerdblok’

In Kunstkracht 55+ werken Westland Cultuurweb en zorgorganisaties Careyn en Pieter van Foreest gedurende twee jaar intensief samen om cliënten van woonzorglocaties en dagbesteding in acht deelprojecten actief te laten deelnemen aan diverse vormen van kunstbeoefening.
Woensdag 8 juni jl. sloten we het eerste project van Kunstkracht 55+ af: Beeldende Kunst in Woerdblok. Een project waarin twaalf ouderen van locatie Careyn Woerdblok met kinderen van de opvang van Stichting Kwest gedurende negen weken les kregen in beeldende kunst van Juliette Van de Walle en Alies Bakker. Wat een feest was het met de onthulling van het grote kunstwerk, de mooie woorden van wethouder Marga de Goeij en aansluitend de netwerkbijeenkomst om het met elkaar over de opzet en inhoud van dit project te hebben. Want kunst doet wat met iedereen, ongeacht leeftijd. Plezier, zingeving, onverwachte creativiteit en trots!

Lees hier meer

Splashing programma Podium Westland

Zaterdag 3 september staat het centrum van Naaldwijk weer bol van gratis optredens, workshops en activiteiten voor jong en oud tijdens Podium Westland. Van 12.00 tot 23.00 uur wordt het één groot feest met theater, dans, muziek, beeldende kunst, literatuur en erfgoed. Natuurlijk is er weer het Doe-Het-Zelfie-Plein met workshops voor kids en jongeren, de supergeslaagde Theatertuin bij De Naald met kleinkunst en toneel gaat in de reprise, in en om de bibliotheek is van alles te doen, rocken en dansen kan bij het MCW podium, Schrijvers tussen de Kassen brengt het Café van de Mooie Woorden en op het Wilhelminaplein vindt Culinair Westland plaats en staan er diverse gave gezelschappen op het podium. Binnen afzienbare tijd zal de timetable met alle locaties en activiteiten bekend worden.
Heb jij een tof idee voor een optreden of een workshop (aan jongeren of volwassenen) en kom je uit Westland? Laat het ons zo snel mogelijk weten via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl en we proberen nog een plekje voor je te reserveren. Ook als vrijwilliger ben je meer dan welkom!


Lees hier meer en kijk voor nieuws ook op Twitter en Facebook.

Pop in Harmonie

Deze verrassende samenwerking smaakt nu al naar meer: Popkoor Timeless en Honsels Harmonie brengen zaterdag 25 juni 2016 ‘Pop in Harmonie’. Tijdens een spetterend optreden spelen én zingen 50 koorleden en ruim 70 muzikanten populaire hedendaagse en gouwe ouwe popnummers. Een gezellige én swingende zomeravond boordevol muzikale hoogtepunten!

Meer informatie in onze agenda en op Facebook

Vinnie's Gittar Day

Twee podia, vijftig muzikanten en meer dan dertig nummers. Muziek van internationale grootheden als John Mayer, Foo Fighters, Led Zeppelin, Ed Sheeran, Anouk, Yann Tierssen, Trade Wind, Wolf Alice, Mark Knopfler en Eric Clapton wisselt af met zelfgeschreven toppers. Vrijdagavond 24 juni staat het Teejater in Naaldwijk in het teken van Vinnie's Gittar Day! Leerlingen van Vinnie's Gittar School kiezen hun eigen nummers en de beste muzikanten uit de buurt verzorgen de begeleiding. Walk-in & walk-out wanneer je wilt, je komt nooit ongelegen!

Lees hier meer

Hoera, Zomer Theaterweek!

De Zomer Theaterweek komt terug! De Cultuurschuur in Monster staat van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli bol van theater, muziek, dans en andere creatieve activiteiten voor kinderen uit het Westland. Iris Scheffers van IETS creatief en Petra van Mil van Arte-P organiseren dit theaterproject speciaal voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan en voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking. Lekker buiten zijn in de fruitboomgaard, in de Tipi-tent en theater maken in de Cultuurschuur. Een bijzondere week vol lach en ongedwongenheid, zorg voor elkaar en vanzelfsprekend samenwerken.
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Of heb je een verstandelijke beperking en ben je rond de 12 jaar of ouder? Schrijf je dan snel in voor deze vakantieweek door een mail te sturen naar iris@ietscreatief.nl.

Meer informatie op: www.arte-p.nl of www.ietscreatief.nl

Makelpunt Westland

Creativiteit krijgt de ruimte! ‘Makelpunt Westland’ is een mooi initiatief van de gemeente: Westland, een online marktplaats voor huur en verhuur van ruimtes voor (maatshappelijke) activiteiten. Ben je op zoek naar een plek voor repetities, workshops, vergaderingen of opslag, of heb je juist ruimte te huur, dan is ‘Makelpunt Westland’ the place to be. Het kan gaan om incidenteel, periodiek of vast gebruik. Naast een overzicht van het aanbod en de mogelijkheid een zoekopdracht te geven biedt de website ook een online reserveringssysteem.

Bezoek hier Makelpunt Westland

 
Holographic Human Element + The Mutations (Experimental Rock/Fusion Jazz)
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 17 jun 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Zomerconcert
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 18 jun 2016 19:00-20:00
Naaldwijk Concert
Groentekistfestival
za 18 jun 2016 11:00-15:00
Monster Festival
Orgelconcert door Gert van Hoef
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 18 jun 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
expositie TEXTielkunst in De Timmerwerf
museum De Timmerwerf
za 27 feb 2016 00:00 t/m za 18 jun 2016 00:00
De Lier Expositie
'DRIE' Open Mic Night
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 24 jun 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Vinnie's Gittar Day
Vincent Janse (Vinnies Gittar School)
vr 24 jun 2016 19:00-01:30
Naaldwijk Concert
Westlandse Molendag
za 25 jun 2016 09:00-17:00
Monster Rondleiding
Pop in Harmonie met Popkoor Timeless en Honsels Harmonie
Honsels Harmonie
za 25 jun 2016 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
Eindfeest: Dudley Taft (USA), Blues/Rock/Aternative
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 25 jun 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Première Finding Dory 3D
WestlandTheater De Naald
wo 29 jun 2016 13:30-15:30
Naaldwijk Film
Dag van de historische motoren
Westlands Museum
zo 3 jul 2016 13:00-17:00
Honselersdijk Expositie
The Hellhounds in Moments Beach
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 9 jul 2016 00:00-00:00
Ter Heijde Concert
Expositie Jumping Jack Middelburg
Westlands Museum
za 9 apr 2016 13:00 t/m zo 21 aug 2016 17:00
Honselersdijk Expositie
Bandsessie muziekschool Muziektactiek
MuziekTacTiek
vr 3 mrt 2017 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact