Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb mei 2016 met o.a. Podium Westland 2016, Vier Koren Concert, Theaterfestival Onder de Hoge Bomen en foto-impressie Eindfeest Groeispurt!

 
Podium Westland 2016

De contouren van Podium Westland editie 2016 worden nu snel zichtbaar! De werkgroep is druk bezig met het opstellen van het programma. Niet alleen zijn de reacties heel positief, er komen ook veel spontane aanmeldingen binnen. We besteden veel aandacht aan de indeling en uitstraling van het Doe-Het-Selfie-Plein. Naast workshops op vaste tijden zullen kinderen continu kunnen aanschuiven bij doorlopende workshops muziek, schilderen, knutselen enz. Cultuuraanbieders kunnen zichzelf presenteren in marktkramen, en WestlandTheater De Naald presenteert wederom de succesvolle Theatertuin.
Dit jaar is ook de Kunstgarage betrokken met verschillende beeldende kunstworkshops. Omdat de Oude Kerk niet beschikbaar is wegens de opbouw van de Nationale Zomerbloemententoonstelling, zijn we op zoek naar een goed alternatief.
Aan tafel met Culinair Westland hebben we in het kader van de samenwerking een aantal leuke ideeën ontwikkeld. Vast staat dat De Culibus terugkeert, zij het op een andere plek. Dit jaar heeft Culinair Westland als hoofd-goede-doel de Zonnehof in Naaldwijk gekozen.


Hou de Podium Westland pagina op Facebook in de gaten voor de laatste ontwikkelingen! Hier leest u meer over Culinair Westland

Vier Koren Concert

Meer dan 200 zangers en zangeressen brengen tijdens een gezamenlijk concert vrijdag 20 mei in de Bartholomeuskerk in Poeldijk een prachtig programma met een verrassende dynamiek. Met deze bijzondere samenwerking van vier Westlandse oratoriumkoren krijgt de klassieke zangkunst in het Westland een geheel nieuwe dimensie. Westlandse COV Excelsior, Oratoriumkoor De Lier, Gemengd koor Kunst voor het Volk en Zangkoren Deo Sacrum dompelen u onder in de prachtige muziek van Sibelius, Puccini, Mendelssohn, Orff, Jenkins, Haydn, Mozart, Parry en Elgar. Een bijzondere ervaring!
Het Vier Koren Concert is een initiatief van de Westlands Koren Federatie in samenwerking met Westland Cultuurweb en wordt financieel ondersteund door het VSB Fonds, Fonds Westland en beheerstichting ‘Loswal de Bonnen’.

Lees hier meer

Open AteLIER Route

Maar liefst 21 kunstenaars nemen deel aan de elfde editie van de Open AteLIER Route, de jaarlijkse kunstroute in De Lier, op zaterdag 21 en zondag 22 mei.  Schilderkunst, keramiek, boetseerwerk, sieraden, foto’s, glaskunst, gedichten en nog veel meer kunt u bewonderen op elf locaties in en rond het van zichzelf al schilderachtige De Lier. De Open AteLIER Route is bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars, maar de locaties zijn ook goed per auto bereikbaar. De Line-up van de Open AteLIER Route: Jan Bijl, Yvonne Olsthoorn, Anja Keijzer, Marijke van Ruyven, Ellen Bodmann, Anja Enthoven, Judith Groenewegen, Agnes Kuipers, Yolande Jimenez, Dick Tulp, Conny Vollebrecht, Carline Valstar, Lilian Hoogendoorn, Jolanda Kohler, Myrthe v.d. Meer, Martie Emmerzael, Pauline Hertsenberg, Marieke van Baalen, Hans Korving en Manja Bravenboer, Dirk den Hoed en Petra van Mil.

Lees hier meer

Theaterfestival Onder de Hoge Bomen

Het Westlands Theater Centrum presenteert alweer de derde editie van het Theaterfestival Onder de Hoge Bomen! Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni spelen negen Westlandse gezelschappen hun voorstelling in één van de drie minitheaters aan de Hoogwerf in Naaldwijk. Elke dag kunt u deelnemen aan een combinatie van drie voorstellingen van elk ongeveer een half uur. Laat u tussendoor en na afloop verrassen door diverse dans- en muziekoptredens, en elke avond staat er een geweldige band op het podium. Onder de Hoge Bomen is theater in optima forma!

Lees hier meer

Geslaagde Kunstbazaar 2016!

Een topavond met een geweldige sfeer en een grote verscheidenheid aan kunstwerken van maar liefst 45 kunstenaars: Kunstbazaar 2016 kort samengevat! WPC Nederland 3 en Kunsthuis18 gaven met dit evenement de beeldende kunst in het Westland weer een prachtig en gretig bezocht podium. Optredens van dichter Raymond Vijverberg en bluesartiest Brian Sydney maakten een avond kunst kijken en delen compleet. Van harte gefeliciteerd winnaars: Sjoerd van Gend (categorie professioneel), Ciska Koene (categorie amateur) en Joost Vermeer en Charmaine de Heij (categorie jong talent). Zij zullen hun werk begin 2017 gedurende vijf weken exposeren in Kunsthuis18. De publieksprijs van de Kunstbazaar 2016 ging naar Anthony Curry, ook voor hem onze felicitaties!

Bekijk hier een selectie van de fraaie foto’s van Olga Mulder en lees meer op de Facebookpagina van de Kunstbazaar

Westlandse bands knallen tijdens eindfeest Groeispurt! 2016

Vier Westlandse bands leverden zaterdag 7 mei in WPC Nederland 3 een topprestatie tijdens de afsluiting van het band coaching programma Groeispurt! - Van Westlandse band naar Toptalent editie 2015-2016. Cobra Chain, Dad’s Amaryllo, Rise Of The Wood en The Stone Policy zetten alles op alles om de felbegeerde buit binnen te halen: een optreden op de komende editie van het Waterpop Festival!  Gezien het hoge muzikale niveau was het voor de jury geen eenvoudige opgave om een keuze te maken. Uiteindelijk konden de heren van Rise of the Wood een welgemeend “hell yeah!” laten horen. Gefeliciteerd! De Groeispurt! Aanmoedingsprijs ging naar Dad’s Amaryllo, deze band zien we volgend jaar terug tijdens de Groeispurt! masterclasses.
Groeispurt! is een initiatief van het Waterpop Festival, Muziekcentrum Westland en WPC Nederland 3 en wordt ondersteund door Westland Cultuurweb, Loswal De Bonnen, Fonds Westland, Muziekzolder Maasdijk en Westlandtheater De Naald.

Lees hier meer en bekijk hier een foto-impressie van het Groeispurt! Eindfeest

Festival Westland Danst!

Heel veel jonge dansfans beleefden een geweldige dag tijdens de eerste editie van Festival Westland Danst. De gelijknamige koepelorganisatie van Westlandse dansscholen en -verenigingen toverde voor één dag de Velo Hal in Wateringen om in een enorme dansstudio, waar een indrukwekkende line-up van bekende dansers acte de présence gaf. Onder andere Ralf Mackenbach, Ingrid Jansen, Roy Julen en Juvat traden op en gaven workshops, zodat de dansende jeugd zich uitgebreid kon uitleven in verschillende dansstijlen. Met tomeloos plezier en bruisend van energie: Festival Westland Danst was een groot succes!

Bekijk hier het item over Festival Westland Danst (vanaf 4.13) in de uitzending van het WOS programma ‘In Jouw Buurt’

Online cursus fondsenwerving

U heeft een geweldig project bedacht, iedereen is enthousiast en u staat te trappelen om te beginnen. Nu nog de financiële middelen. Maar … hoe pakt u dat aan? Waar kunt u terecht voor financiering voor uw project? Hoe dient u een aanvraag in bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag?
Geen nood, de gratis online cursus fondsenwerving van het VSB Fonds geeft antwoord op al deze vragen en meer. Zeven lessen die elk bestaan uit een filmpje met uitleg, een theoriegedeelte waarin u het nog eens na kunt lezen en een toets om te testen of u alles goed begrepen hebt.
Vrijwilliger of penningmeester, werkzaam in een professionele organisatie of enthousiast bezig in uw buurt, deze cursus helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project.
Het VSB Fonds maakte de cursus in samenwerking met 3F Academy , beroepsopleiding fondsenwerving.

U vindt de cursus hier

 
Get Amused + So What (ROCK)
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 20 mei 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Vierkoren Concert
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
vr 20 mei 2016 20:00-22:00
Poeldijk Concert
Wijkoptreden Woerdblok
West Percussion
za 21 mei 2016 11:30-13:30
Naaldwijk Concert
Batcrab + Splitseconds
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 21 mei 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Optreden Westlands Dag Orkest - Careyn Woerdblok
Muziekvereniging Fusica
za 21 mei 2016 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
TOP film Monsieur Chocolat
WestlandTheater De Naald
di 24 mei 2016 14:00-17:00
Naaldwijk Film
Open Orgeldag voor amateur-organisten
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 28 mei 2016 00:00-00:00
Wateringen Anders
Barre Blues Bluesroute in Monster en Ter Heijde
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 28 mei 2016 00:00-00:00
Monster Concert
Westlands Kampioenschap Druivenkrenten
ma 30 mei 2016 09:00 t/m za 4 jun 2016 00:00
Monster Anders
Festival Onder de Hoge Bomen
do 2 jun 2016 00:00 t/m zo 5 jun 2016 00:00
Naaldwijk Festival
expositie TEXTielkunst in De Timmerwerf
museum De Timmerwerf
za 27 feb 2016 00:00 t/m za 18 jun 2016 00:00
De Lier Expositie
Expositie Jumping Jack Middelburg
Westlands Museum
za 9 apr 2016 13:00 t/m zo 21 aug 2016 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact