Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb april 2016 met o.a. Carmina Burana, herdenkingsvoorstelling 'Schuilnaam Bertus', Eindfeest Groeispurt en festival Westland Danst!

 
Kunst voor het Volk zingt Carmina Burana

Vrijdag 22 april zingt het Westlands gemengd koor Kunst voor het Volk de Carmina Burana, één van de populairste klassieke werken ooit geschreven. Deze mix van opera, oratorium en cantate, geschreven door de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) is een loflied op het aards bestaan, waarin de liefde centraal staat.
Voorafgaand aan de de Carmina staat de Zuid-Amerikaanse mis – Misa de las Indias - van de Haagse componist Will Hus op het programma. Deze mis straalt een typisch Zuid-Amerikaanse sfeer uit, ook dankzij de begeleiding bestaand uit gitaren, fluit, piano en contrabas en door de afwisseling tussen kleinkoor en grootkoor. Als een rondreis door het continent doet de Misa de las Indias via de traditionele delen, zoals Kyrie, Gloria en Agnus Dei, de meeste landen aan. Dit spectaculaire concert staat onder leiding van José van Putten.

Lees hier meer

Nieuwe 4 mei voorstelling in WestlandTheater De Naald

Het indringende levensverhaal van de Westlandse verzetsman Leendert Valstar is onderwerp van de speciale voorstelling in het kader van de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei: 'Schuilnaam Bertus', gespeeld en gezongen door Chris Camfferman en Maghen Hilgersum.
Leendert Valstart behoort tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de top van het Westlandse en landelijke verzet. Hij pleegt overvallen, bevrijdt een gevangengenomen kameraad en is een begrip onder verzetsmensen. Dan wordt hij gearresteerd en in september 1944 gefusilleerd.
De herdenkingsvoorstelling 'Schuilnaam Bertus' vertelt zijn verhaal, ondersteund met authentiek beeldmateriaal en prachtige liederen en gedichten. 'Schuilnaam Bertus' wordt zowel 's middags als 's avonds gespeeld en is een samenwerking tussen Theater in Feite, WestlandTheater De Naald en het Historisch Archief Westland.

Kaarten zijn hier verkijgbaar

Cursus 'Stip op de Horizon' voor culturele besturen

In samenwerking met de Van Poelje Academie organiseert Westland Cultuurweb vanaf mei een workshop van drie avonden voor culturele besturen in Westland. Deze pilotcursus is getiteld "Strategie – Stip op de Horizon". In alle drukte van mooie culturele activiteiten kom je als bestuur lang niet altijd toe aan het formuleren van een toekomstplaatje. In deze cursus, geleid door ervaren bestuurder Marius Varekamp, ga je aan de slag met het formuleren van de toekomst. Kernvraag: Waar staan mijn vereniging en bestuur over vijf jaar? Hoe plaatsen we een stip op de horizon? Heldere doelen stellen maakt het maken van keuzes makkelijker. Denken over strategie is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Gedetailleerde lange termijnplannen zijn uit, het formuleren van het bestaansrecht van de organisatie is in.

Meer informatie? Stuur een e-mail aan wendyvanes@westlandcultuurweb.nl.

Moonwalk Sportpark De Hoge Bomen 50 jaar

Sportpark ‘De Hoge Bomen’ in Naaldwijk bestaat dit jaar 50 jaar! Dit heuglijke feit wordt op zaterdag 1 oktober gevierd met een moonwalk, een diversiteit aan culturele optredens, die de kantines van alle sportverenigingen met elkaar verbindt.
U kunt deelnemen aan het evenement als publiek of sponsor, of zelf een optreden verzorgen! Muziek, cabaret, toneel, playback-acts, dj- optredens, gedichten, dans, zang, kunstwerken, expositie over een sportvereniging op het sportpark, spectaculaire sportdemonstraties of een clinic van een bekende sporter, alles is mogelijk. Zo heeft u én een geweldige avond, én u steunt de sportvereniging(en) die u een warm hart toedraagt. De opbrengsten komen namelijk ten goede aan de deelnemende sportverenigingen. Wilt u meedoen? Geeft u zich dan voor 1 mei op via sportpark-de-hoge-bomen-50jaar@outlook.com.

Lees hier meer

Festival Westland Danst! Stoere dansworkshops van tv-sterren

Een hele dag vette dansworkshops volgen en shows zien van de beste dansers van Nederland? Gewoon hier in Westland in de Velohal in Wateringen? Zeven Westlandse dansscholen en -verenigingen organiseren op zaterdag 14 mei voor het eerst Westland Danst!, een festival voor jongeren van 7 tot 21 jaar. Of je nu lid bent van een dansschool of -vereniging of niet, je veel danservaring hebt of gewoon lekker swingend uit je dak wilt gaan, het maakt niet uit! Door te dansen met Juvat Westendorp (Urban; ), Roy Julen (Lyrical; bekende choreograaf van So You Think You can Dance!), Ingrid Jansen (Modern/Jazz; bekend van Body Language en Dancing Queen!), Shaker (Hip Hop) en Ralf Mackenbach (Kids Dance; bekend van het Junior Songfestival) ga je hoe dan ook een fantastische dag beleven. Afsluitend dans je met elkaar een massachoreografie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festivalwestlanddanst.nl of bij de organiserende dansscholen en -verenigingen! Zie ook de Facebookpagina.
Even proeven? Bekijk dit filmpje met Juvat die er de hele dag bij is!

Bands Groeispurt knallen op podium WPC Nederland3

Op 7 mei wordt het project Groeispurt! Van Westlandse band naar Toptalent! vanaf 20.00 uur afgesloten met een party in WPC Nederland3 in Wateringen. De vier bands Cobra Chain, Dad's Amaryllo, Rise Of The Wood en The Stone Policy knallen die avond op het podium en laten zien waar de Westlandse bands met eigen werk voor staan. Deze bands startten na de auditieavond in WestlandTheater de Naald in november 2015 met een muzikaal groeitraject in de vorm van workshops en masterclasses. Kom kijken en luisteren hoe zij zich in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld en verbeterd. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur van WPC Nederland3.

Lees hier meer

Koop een bouwsteen en bouw mee aan 'De Theaterloods'!

St. Jan Baptist '93 en Epicentrum Toneel gaan fuseren en hebben ambitieuze plannen voor de bouw van een nieuw 'minitheater' in het Westland. Een theater met een groot speelvlak en een capaciteit tot 80 toeschouwers, een eigen huis voor het amateurtoneel in het Westland dat ook ruimte biedt aan voorstellingen van collega toneelverenigingen, andere podiumkunsten en natuurlijk de Westlandse jeugd! De financiering is inmiddels een heel eind gevorderd, mede dankzij o.a. dankzij bijdragen van de clubs zelf en van gemeente en cultuurfondsen Fonds Westland en Loswal 'De Bonnen'. Voor het resterende bedrag (€ 40.000,-) is een ‘bouwstenenactie’ gestart: ieder die toneel, theater en cultuur in het Westland een warm hart toedraagt kan, individueel of gezamenlijk,  á € 250,- een bouwsteentje bijdragen.
Wilt u meebouwen, mail dan naar info@epicentrumtoneel.nl of naar info@sintjanbaptist93.nl.

Lees hier meer

Dag van de Erfgoedvrijwilliger

Donderdag 21 april vindt in het Westlands Museum de eerste editie van de Dag van de Erfgoedvrijwilliger plaats met de titel “Kracht van Toen". Tijdens een gezellige en informatieve middag zullen meer dan 40 vrijwilligers van het Westlandse erfgoed workshops volgen om hun kennis te verbreden: Archeologie, Genealogie, Oud Schrift, Rondleiden aan Kinderen en Maquette bouwen. De middag wordt geopend door wethouder Marga de Goeij. Jan Buskes geeft een lezing over de toekomst van het Westlandse erfgoed. De Dag van de Erfgoedvrijwilliger is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Westland, Westlands Museum, Historisch Archief Westland, Monumentaal Westland, het WNME en Westland Cultuurweb.

 
Uitzwaaiconcert Muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
vr 22 apr 2016 20:00-22:00
Naaldwijk Concert
Kunstbazaar 2016
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 22 apr 2016 20:00-01:00
Wateringen Anders
Leerlingendag Gitaarschool Peter van Elswijk
Gitaarschool Peter van Elswijk
za 23 apr 2016 19:00-00:00
Naaldwijk Concert
Zondagmiddagconcert
Inloophuis Carma
zo 24 apr 2016 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Westlands open podium
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 24 apr 2016 12:00-13:00
Wateringen Concert
Lethal Attack + Scallywag
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 23 apr 2016 00:00 t/m zo 24 apr 2016 03:00
Wateringen Concert
Koningsconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
wo 27 apr 2016 00:00-00:00
De Lier Concert
'Drie' Open Mic (singer-songwriters)
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 29 apr 2016 20:00-01:00
Wateringen Concert
HeavyLight
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 30 apr 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Pottenpersen
Westlands Museum
zo 1 mei 2016 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Dodenherdenking - Requiem Maurice Duruflé
Zangkoren Deo Sacrum Poeldijk
wo 4 mei 2016 20:30-21:30
Poeldijk Concert
Herdenkingsvoorstelling Schuilnaam Bertus
WestlandTheater De Naald
wo 4 mei 2016 21:00-22:30
Naaldwijk Voorstelling
Break True Westland 2016
wo 4 mei 2016 00:00 t/m vr 6 mei 2016 00:00
's-Gravenzande Anders
Kinderactiviteiten in het museum
Westlands Museum
di 3 mei 2016 14:00 t/m vr 6 mei 2016 16:00
Honselersdijk Workshop
Rondleiding in museum
Westlands Museum
vr 6 mei 2016 14:00-15:15
Honselersdijk Rondleiding
Groeispurt! Eindfeest
za 7 mei 2016 20:00-01:00
Wateringen Concert
expositie TEXTielkunst in De Timmerwerf
museum De Timmerwerf
za 27 feb 2016 00:00 t/m za 18 jun 2016 00:00
De Lier Expositie
Expositie Jumping Jack Middelburg
Westlands Museum
za 9 apr 2016 13:00 t/m zo 21 aug 2016 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact