Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb maart 2016 met o.a. Leerlingendag muziekverenigingen, nieuw aanbod naschoolse kunstcursussen gezocht en Lukas Passion in het Westland

 
Nieuw aanbod naschoolse kunstcursussen gezocht!

Vorige zomer startte Westland Cultuurweb met het ondersteunen van naschoolse kunstcursussen (o.a. dans, muziek, theater en beeldende kunst) op basisscholen in acht dorpskernen. Nu, halverwege het schooljaar, hebben al honderden leerlingen kennisgemaakt met diverse mogelijkheden van kunsteducatie en kunnen we constateren dat scholen, kinderen én aanbieders enorm enthousiast zijn. Daarom willen we het programma in het schooljaar 2016-2017 voorzetten en zoeken we nieuw aanbod voor de Westlandse schoolkinderen.
De naschoolse cursussen bestaan uit zes wekelijkse lessen van één uur. De invulling van de cursussen is vrij. Een paar voorbeelden van cursussen die dit schooljaar zijn gegeven: graffiti, gitaar, improvisatietheater, breakdance en musical. Bent u als kunstvakdocent werkzaam en hebt u mooie ideeën om met kinderen aan de slag te gaan? Voorstellen kunt u tot en met 3 april indienen.

Lees hier meer

Wild Wild Westland: leerlingendag muziekverenigingen

Wrow! Op 2 april aanstaande organiseren de Westlandse Muziek Federatie en Westland Cultuurweb een inspirerende workshopdag voor leerlingen van de Westlandse muziekverenigingen. Beginnende of gevorderde leerling, vanaf 10 uur ’s morgens is iedereen welkom! In verschillende ensembles en orkesten wordt de hele dag gewerkt aan muziek uit films als Tarzan en de The Lion King. Deze mooie muzikale dag kan niet anders eindigen dan met een geweldig slotconcert door alle deelnemers, opgeluisterd door een optreden van de talenten van het Jong Nederlands Blazersensemble NBE West. Zij zullen de dag daarna samen met de Westlandse leerlingen afsluiten in een spetterende finale…
Zin om mee te doen en lid van een van de harmonieën of fanfares die zijn aangesloten bij de Westlandse Muziek Federatie? Je kunt je nog opgeven bij de leerlingencoördinator van je vereniging!

Lees hier meer

Kunstkracht 55+ van start

Door actief met kunst bezig te zijn wordt je innerlijk gevoelsleven aangesproken en je verbeeldingskracht gestimuleerd. Kunst beoefenen draagt bij aan een goed gevoel! Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud.
Kunstkracht 55+ is een nieuw project, waarbinnen Westland Cultuurweb en zorgorganisaties Careyn en Pieter van Foreest intensief samenwerken om cliënten van woonzorglocaties en dagbesteding actief te laten deelnemen aan diverse vormen van kunstbeoefening. Op 19 februari ging het eerste deelproject van start: twaalf bewoners van de afdelingen Kleinschalig wonen en Licht verblijf kwamen voor de eerste les samen in de activiteitenruimte van Careyn Woerdblok. Onder begeleiding van beeldende kunstdocenten Alies Bakker-Groenewegen en Juliëtte van de Walle gingen zij aan de slag met een eigen sculptuur.
Verspreid over verschillende kernen zullen in twee jaar tijd acht deelprojecten plaatsvinden.
Beeldende kunst, literatuur, muziek, theater, dans.... alles is mogelijk, zolang hiermee aan de wensen en behoeftes van de deelnemende ouderen wordt voldaan.

De WOS maakte voor het programma ‘In Jouw Buurt’ een heel leuk filmpje over Kunstkracht 55+: bekijk het hier

Lees hier meer over Kunstkracht 55+ 

Overspel en dubbelspel bij Toneelvereniging St. Jan Baptist ‘93

Op donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart speelt Sint Jan Baptist '93 de humoristische eenakters Trio van Jens Roselt en Woody Allens Central Park West. In Trio zijn drie personages verwikkeld in een complexe driehoeksverhouding. Een vrouw bedriegt haar man met zijn beste vriend, of lijkt dat maar zo? Ook in Central Park West maken de personages er een potje van met hun overspel en dubbelspel. De regie is in handen van Mia Meester. Ter lering ende vermaak: wat blijft er van vriendschap en liefde over als egoïsme overheerst?
In ieder geval: veel plezier voor het publiek!

Kijk hier voor meer informatie en tijden

Lukas Passion in het Westland

De Lukas Passion in het Westland is een prachtige traditie die teruggaat op de allereerste Westlandse uitvoering van de Lukas Passion in 1951. Sinds het Bachjaar 2000 is er de jaarlijkse vertolking door het Bachkoor Westland. Aan de uitvoering op woensdag 23 maart verlenen verder acht solisten en het West-Nederlands Bach Orkest hun medewerking. De muzikale leiding is in handen van Alexander Prins, die het stokje heeft overgenomen van Gerard Bal. Tijdens de generale repetitie op dinsdag 22 maart kunnen kinderen vanaf 19.30 uur binnenlopen en gratis genieten van de prachtige muziek. U mag het niet missen, Bach's bijzondere Lukas Passion in de Oude Kerk te Naaldwijk!

Lees hier meer

Huiskamerfestival Westerlee

Zaterdagavond 19 maart is Westerlee, de kleinste buurtgemeenschap in Westland, toneel voor het Huiskamerfestival Westland. Korte voorstellingen bewonderen in de woonkamers van gastvrije bewoners, mensen ontmoeten en wandelen van huis naar huis onder het licht van de maan, een ideale combinatie. Het festival biedt een divers programma: zangduo Komfort & Joy, muziekduo Katakat, streekdichter Marijke van Geest, kleinkunstduo Hélèn Franke en Peter Kann, beeldanaliste Helene Tabben en cabaratier Anita Stevens geven acte de présence. De avond begint om 18.45 uur en u dient zich vooraf aan te melden bij organisator Culturele Raad Monster.

Lees hier meer

Kunstbazaar 2016: schrijf je in vóór 1 april!

op vrijdag 22 april organiseren WPC Nederland 3 en Kunsthuis18 opnieuw samen de Kunstbazaar, de Westlandse prijs voor de beeldende kunst. Jong talent, amateur- en professionele kunstenaars kunnen zich inschrijven voor deze kunstexpositie voor kunstenaars uit het Westland en omstreken. Gedurende één avond exposeer je twee werken. De winnaars in elk van de drie categorieën mogen gedurende vijf weekenden exposeren in Kunsthuis18. In een informele sfeer met bezoekers en collega-kunstenaars praten over je werk, onder begeleiding van live muziek en poëzie, het wordt een swingende avond! Van fotografie tot beeldhouwwerken en van mozaïek tot videokunst, alle beeldende kunst disciplines zijn toegestaan. Inschrijven kan tot 1 april via kunstbazaar@gmail.com. Je ontvangt dan een digitaal inschrijfformulier.

Lees hier meer

 
Slim Robin bij Blues aan Zee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 12 mrt 2016 00:00-00:30
Monster Concert
Kinder Muziek Theater
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 13 mrt 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Concert met viool en harp
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 20 mrt 2016 12:00-13:00
Wateringen Concert
Toneelvoorstellingen toneelgroep St. Jan Baptist '93
do 17 mrt 2016 00:00 t/m zo 20 mrt 2016 00:00
Honselersdijk Voorstelling
De Lukas-Passion voor kinderen
Stichting Bach Westland
di 22 mrt 2016 19:30-00:00
Naaldwijk Concert
Uitvoering Lukas-Passion (BWV 246) - J.S. Bach
Stichting Bach Westland
wo 23 mrt 2016 20:00-22:15
Naaldwijk Concert
Gewoon Gezellig Genieten Diner
za 26 mrt 2016 18:00-22:00
Monster Concert
Meezingconcert
Koor de Waterlanders
zo 3 apr 2016 14:00-16:15
Wateringen Concert
expositie TEXTielkunst in De Timmerwerf
museum De Timmerwerf
za 27 feb 2016 00:00 t/m za 18 jun 2016 00:00
De Lier Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact