Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb februari 2016 met o.a. Workshop Omgaan met vrijwilligers, Tweede Westlandse Slagwerkdag en WKF Korenhappening

 
Korenhappening 2016

Houdt u van koorzang? Zaterdag 27 februari organiseert de Westlandse Korenfederatie de première van een jaarlijks terugkerend evenement: de Korenhappening 2016.  Hier kunnen Westlandse koren samenkomen om elkaar en het publiek te laten genieten van de charme van de koorzang. Vijf bijzondere koren doen mee aan deze allereerste Korenhappening: Theaterkoor 40forever, seniorenkoor Alicanta, a-capella koor Flower Sound, het Westlands Dameskoor en de happening wordt afgesloten door Koor 4Fun. Rond de optredens is ruim gelegenheid voor publiek en koorleden om elkaar te ontmoeten.

Lees hier meer

WPC Nederland 3 verbreedt programmering in 2016

WPC Nederland 3 heeft ambitieuze plannen voor 2016, het jaar waarin het Wateringse poppodium zijn 45-jarig bestaan viert. Op het programma staan een gevarieerd en ambitieus aanbod met (inter)nationale acts, lokale bands en jong talent, nauwere samenwerking met andere podia in de regio, en de (her)introductie van enkele oude én nieuwe tradities, zoals de Bandmarathon en de Metaltraxx-avonden.
Racoon, Anouk, De Dijk, Herman Brood, Jan Akkerman, ooit stonden ze op het podium in Wateringen. Nederland 3 stond bekend als dé plek waar je bands kon ontdekken voordat ze doorbraken. Het team van programmeurs, versterkt met twee nieuwe leden, heeft alles in huis om die tijden te doen herleven!
Helemaal nieuw is de serie ‘DRIE: Open Mic Night’, een maandelijkse akoestische open-mic avond voor acts tot 3 personen. Singer-songwriters, cabaretiers, dichters, iedereen die uit de voeten kan met enkel een DI en een microfoon is welkom. Grijp uw kans: de eerstvolgende Open Mic Night is op vrijdag 26 februari!

Kijk voor actuele informatie op de Facebookpagina van WPC Nederland 3

Workshop ‘Omgaan met vrijwilligers’

Zonder enthousiaste en betrokken vrijwilligers geen verenigingen, dat kunnen we rustig stellen. Maar omgaan met vrijwilligers is een vak apart. Hoe houdt u de mensen gemotiveerd? Hoe zorgt u voor een goede samenwerking binnen uw vereniging? Hoe spreekt u vrijwilligers aan als het beter zou kunnen? In de speciaal ontwikkelde tweedelige workshop ‘Omgaan met vrijwilligers’ vindt u antwoorden op deze en vele andere vragen, waarmee u meteen praktisch aan de slag kunt. De bijeenkomsten zijn op 1 maart en 12 april om 19.00 uur ’s avonds. De workshop is een initiatief van de Van Poelje Academie, kenniscentrum en ontmoetingsplaats voor bestuurders en toezichthouders in Westland.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden

College Tour ‘Besturen met een Visie’

Denkt u als bestuurslid wel eens: we doen het goed, maar er zit vast nog meer in? Dan is dit beslist iets voor u: Bestuurdersbank Westland, een initiatief van Vitis Welzijn en de Van Poelje Academie, organiseert op donderdag 3 maart in samenwerking met Rabobank Westland de eerste netwerk- en kennisbijeenkomst voor alle Westlandse vrijwillige besturen en bestuursleden.
Burgemeester Sjaak van der Tak zal de bijeenkomst openen. Daarna nemen ervaren bestuurder Henk Salome en ervaren presentator Rob Veenman u op interactieve wijze mee in de thema’s besturen, communicatie, creativiteit en betrokkenheid: maatschappelijk besturen met een visie.

Lees hier meer

Tweede Westlandse Slagwerkdag

Caught up in the rythm? Op zondag 6 maart gaat het dak van WestlandTheater De Naald eraf tijdens de Tweede Westlandse Slagwerkdag! Jong en oud, ervaren en groen kunnen weer hun hart ophalen aan diverse demo’s, gave workshops en een bijzondere clinic elektronisch slagwerk door ROLAND endorser Mick Gravee. Verschillende Westlandse muziekverenigingen, waaronder RIFF, De Phoenix Percussie en Slagwerkgroep Pius X, doen mee. Ook KABAAL! en Perqzzie laten van zich horen. Uiteraard wordt deze luister-, leer-, doe- en vooral geniet dag afgesloten met een spetterend eindoptreden door deelnemers!

Voor meer informatie en kaarten kijkt u hier

Verkiezing eerste Streekdichter van het Westland

En de eerste Streekdichter van het Westland is … Marijke van Geest! Tijdens een drukbezochte avond in WestlandTheater De Naald op donderdag 28 januari ontving zij de wisseltrofee, gemaakt door Menno ’t Hart, uit handen van wethouder Marga de Goeij. De onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van oud-burgemeester Ties Elzenga, was unaniem in haar keuze.
De verkiezing is een initiatief van Schrijvers Tussen de Kassen. Als eerste officiële Westlandse Streekdichter zal Marijke van Geest actualiteiten en speciale gebeurtenissen in onze regio opluisteren met gedichten en ons zo op haar eigen wijze een spiegel voorhouden.

Lees hier meer

Lancering Kwekers in de kunst

Op maandag 25 januari vond onder grote belangstelling de feestelijke lancering plaats van Kwekers in de kunst.  Diverse sprekers en muzikale optredens van Theaterkoor Dario Fo zorgden voor een inspirerende avond. Kwekers in de kunst maakt muziektheaterproducties, op eigen initiatief en in opdracht, die op wisselende locaties in de regio en daarbuiten worden uitgevoerd. De voorstellingen, kunst- en community art projecten, komen tot stand mèt en voor de mensen uit de streek.

Lees hier meer

Succesvolle Masterclass Songwriting voor bands Groeispurt!

Vier Westlandse Bands gingen vorig jaar november door na de auditie voor het band coachingprogramma Groeispurt! (van Westlandse band naar Toptalent). Op 13 februari zetten zij een volgende stap in hun coaching traject, met deelname aan de masterclass Songwriting van Tom Broshuis, de liedjesschrijver van de Nederlandse folkband Mister and Mississippi. In de cabines van Muziekcentrum Westland schreven Cobra Chain, Dad’s Amaryllo, The Stone Policy en Rise of the Wood alle vier een nieuwe hit!
Benieuwd naar het resultaat? U kunt de hits live ervaren tijdens het Groeispurt! Eindfeest op 7 mei!

Lees hier meer

 
TOP film Carol
WestlandTheater De Naald
di 16 feb 2016 14:00-17:00
Naaldwijk Film
15 jaar Blues aan Zee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 20 feb 2016 20:30-00:00
Monster Concert
At the Movies
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
za 20 feb 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Kinderworkshop Vogelvoederstation maken
Westlands Museum
zo 21 feb 2016 13:30-15:00
Honselersdijk Workshop
Kinderworkshop Vogelvoederstation maken
Westlands Museum
zo 21 feb 2016 15:15-16:45
Honselersdijk Workshop
WKF Koorhappening 2016
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
za 27 feb 2016 13:30-00:00
Naaldwijk Concert
Orgelconcert door Jan van Westenbrugge
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 5 mrt 2016 00:00-00:00
Wateringen Concert
Tweede Westlandse Slagwerkdag
WestlandTheater De Naald
zo 6 mrt 2016 00:00-00:00
Naaldwijk Festival
Slim Robin bij Blues aan Zee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 12 mrt 2016 00:00-00:30
Monster Concert
Expositie van Jeroen Molenaar en Vivian Ammerlaan
Kunsthuis18
za 13 feb 2016 14:00 t/m zo 13 mrt 2016 16:30
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact