Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb januari 2016 met o.a. training 'lesgeven aan grote groepen', oprichting Stichting Westland Danst! en verkiezing Westlandse Streekdichter

 
Training ‘lesgeven aan grote groepen’ voor vakdocenten en educatief medewerkers theater of muziek

Bent u als vakdocent of educatief medewerker theater of muziek actief binnen Kunstkracht 10 of van plan dat te worden? Voor u biedt Westland Cultuurweb nu de training ‘lesgeven aan grote groepen’. In twee dagdelen gaat u aan de slag met het eigen maken van pedagogische en didactische vaardigheden en krijgt u handvatten om binnen uw discipline op groepsniveau les te geven.
De training is gratis en staat zowel open voor specifiek opgeleide vakdocenten als voor docenten die autodidact zijn en vanuit hun dagelijkse activiteiten actief op lesgebied. De training vindt plaats op zaterdag 13 februari en zaterdag 5 maart. Enthousiast over deze mogelijkheid om uw kennis en vaardigheden te vergroten? Stuur uw aanmelding naar wendyvanes@westlandcultuurweb.nl.

Lees hier meer

Evenementen uitagenda voortaan ook in agenda WOS

Goed nieuws voor alle organisaties en verenigingen die gebruik maken van de uit-agenda op onze website. Al langere tijd komen de voor de agenda aangemelde voorstellingen, concerten, lezingen, exposities enz. in aanmerking voor doorplaatsing in de cultuuragenda’s van Het Hele Westland en Groot Westland. Sinds begin januari is er echter ook een koppeling met de agenda op de fraaie nieuwe website van de WOS!
Westland Cultuurweb zorgt voor doorplaatsing van alle evenementen die via onze website voor de uitagenda worden aangemeld. Voorwaarde is wel dat dat de aanmelding vergezeld gaat van een goede foto, bij voorkeur in liggend formaat. Een beperkt aantal evenementen wordt ook genoemd op WOS radio en/of TV.
Heeft uw organisatie of vereniging nog geen account/organisatiepagina op de website van Westland Cultuurweb? Geen nood, deze is hier eenvoudig aan te maken. Vragen? Neem contact op met Inge Huijding via ihuijding@westlandcultuurweb.nl.

Bekijk hier onze uitagenda en hier de agenda van de WOS

Oprichting Stichting Westland Danst!

Goed nieuws voor alle enthousiaste dansers bij particuliere dansscholen en bij verenigingen in het Westland: de Stichting Westland Danst! Is opgericht! Naast het bevorderen van de samenwerking tussen Westlandse dansscholen en –verenigingen
heeft deze koepelorganisatie als doel het gezamenlijk initiëren, organiseren en uitvoeren van dansprojecten, om zo de dansparticipatie in de regio Westland te vergroten. Zeven organisaties zijn bij aanvang in de statuten opgenomen: Dance Innovation, DOS Naaldwijk, DOS Monster, Dance For You, Dance eXpress, Papillon en Heppie Dance people. Uiteraard staat de stichting open voor andere dansorganisatie die zich willen aansluiten.
Op zaterdag 14 mei 2016 zal het eerste grote dansfestival plaatsvinden in de Velo-hal te Wateringen.

Lees hier meer

Verkiezing Streekdichter van het Westland in De Naald

Nog heel even en Westland kan bogen op een heuse Westlandse Streekdichter. Tijdens een feestelijke avond voor genodigden in De Naald op donderdag 28 januari, maakt de jury haar keuze bekend uit de drie finalisten: Wim Duijvesteijn, Marijke van Geest en Nico van de Wetering. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden, gepresenteerd door Jeroen Kunstman (Westland Cultuurweb) en Adje Kloos. Onder anderen oud stadsdichter van Leiden Jaap Montagne komt aan het woord en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Katja Remmerswaal. Wethouder Marga de Goeij zal de nieuwe Streekdichter officieel inhuldigen.
Het initiatief voor deze verkiezing van de eerste officiële Westlandse Streekdichter komt van ‘Schrijvers tussen de Kassen’. De dichter gaat gedurende twee jaar actualiteiten of speciale gebeurtenissen in onze regio opluisteren met gedichten die het publiek via de media kan lezen.

Lees hier meer

Showtime 2016: Dans en Acrogym Theatershow DOS Monster

Op 29, 30 en 31 januari pakt DOS Monster groot uit met Showtime 2016. Vier theatershows bieden een unieke beleving van dans-, acro-, gym- en turn-acts. Elke show is verschillend qua samenstelling en optredens.
Acrogym is acrobatische gymnastiek waarbij in twee- of drietallen wordt samengewerkt. De Acrogym teams laten diverse acrobatische dans-acts zien. Naast optredens van de gastvereniging geven ook diverse verenigingen uit de regio een staaltje van hun kunnen: DOS Naaldwijk, DOS Alphen, W-Dance, HSV, NTO, CGV, Jahn Leiden en KDO Maasdijk. Mis het niet!
Kaarten á €10,-- kunt u bestellen via show@dosmonster.nl

Data en tijden van de shows vindt u hier

Oude Kerk Klassiek met Honsels Harmonie

Zondag 31 januari om 15.00 uur verzorgt Honsels Hamonie een nieuw concert in de reeks Oude Kerk Klassiek. Laat u meevoeren in een gevarieerd programma met onder andere muziek van Ennio Morricone (filmmuziek) en klassiekers uit opera's en musicals. In combinatie met de prachtige akoestiek en sfeervolle ambiance van de Oude Kerk betekent dit een middag optimal muzikaal genieten!
Oude Kerk Klassiek wordt georganiseerd door  Stichting Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb.

Voor meer informatie en kaarten kunt u hier terecht

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland op 3 januari in WestlandTheater De Naald was een groot succes. Genoten hebben we, en wij niet alleen! Een scala van Westlandse professionele en top-amateurmusici maakten er een spetterend en divers muzikaal feest van.
Voor de jonge talenten Elize de Kool, Martijn van Ditshuizen, Danny Ruigrok van de Werve, Sander Bakker, Nicole van Dorp, Mireille Verschoor, Linda Bakker, Carlijn van Ruijven en Joost de Wilde was het een spannende maar geslaagde middag. Ze speelden de sterren van de hemel en namen samen met het Westland Blazers collectief o.l.v. Erik-Jan de With, gitarist Vincent Janse, Bigband Westland en zangeres Janneke Penning o.l.v. Peter Habraken, Kinder- en tienerkoor EigenWijs, het Westland Saxofoon Orkest, het Westland Trombone Koor o.l.v. Lennart de Winter , dirigent Arno Schipper en Slagwerkgroep PerQzzy onder leiding van Anneloes Meier het enthousiaste publiek mee op een spetterende en veelzijdige muzikale reis!

Bekijk de foto's op Facebook en onze website

 
Peyton Place
Theatergroep Het Wilde Westen
za 23 jan 2016 20:15-22:15
Naaldwijk Voorstelling
Peyton Place
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 24 jan 2016 14:30-16:30
Naaldwijk Voorstelling
DOS Monster Dans en Acrogym theatershow
DOS Monster
vr 29 jan 2016 20:00-22:30
Naaldwijk Voorstelling
Huiskamerfestival Westland Maasdijk
za 30 jan 2016 00:00-00:00
Maasdijk Festival
Oude Kerk Klassiek met Honsels Harmonie
WestlandTheater De Naald
zo 31 jan 2016 15:00-17:30
Naaldwijk Concert
Koffieconcert Pedro Diaz trio
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 31 jan 2016 12:00-13:00
Wateringen Concert
Expositie tekeningen en schilderijen Ger Alleblas
Stichting Culturele Raad Wateringen
za 9 jan 2016 00:00 t/m ma 1 feb 2016 00:00
Wateringen Expositie
Gewoon Gezellig Genieten
za 13 feb 2016 18:00-23:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact