Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb december 2015 met o.a. line-up Nieuwjaarsconcert, kerstconcerten en expositie Schaatstochten ver en dichtbij

 

De laatste nieuwsbrief van 2015 alweer! Een jaar waarin op het gebied van kunst en cultuur veel moois heeft plaatsgevonden. Bijzondere initiatieven kwamen van de grond, veelbelovende ssamenwerkingen ontstonden. Cultuurweb kijkt uit naar een nieuw jaar en nieuwe mogelijkheden om nog meer Westlanders, jong en oud, de gelegenheid te bieden van cultuur te genieten. Voor nu wensen wij u mooie feestdagen en een inspirerend 2016!

Line-up Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

De volledige line-up voor het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland is bekend! Her en der gaan de repetities van start. De uitverkozen jonge talenten en een keur van professionele en gevorderde amateurmusici maken zich op om op 3 januari in de grote zaal van WestlandTheater de Naald het nieuwe jaar knallend in te luiden. We kijken uit naar een sprankelende concert vol klassieke composities, popmuziek, jazz en filmmuziek!
Alle muzikanten hebben hun roots in het Westland of zijn verbonden aan het rijke Westlandse muziekleven. Zo doen onder andere mee het Westland Blazers Collectief, het Westland Saxofoon Orkest, Kinder- en tienerkoor EigenWijs, popgitarist Vincent Janse en slagwerkgroep PerQzzy.
De komende tijd stellen we alle deelnemende artiesten en ensembles op onze Facebookpagina aan u voor. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.westlandtheater.nl

Lees hier meer

Kerst- en nieuwjaarsconcerten

Muziek verbindt en verheft, dus wat is een betere manier om de kerstperiode te beginnen dan door het bezoeken van een kerstconcert! Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen bij het Oerol Kozakkenkoor. Bekende kerstliedjes en harmoniestukken staan op het programma van het Westlands Dag Orkest. Wie graag meezingt kan terecht bij Sing sing sing IX van Smartlappenkoor De Waterlanders en bij het kerstconcert van muziekvereniging Minerva en zangkoor de Tiere-liers. Kinder- en tienerkoor Eigenwijs brengt de musical ‘Een licht in het donker’ en ook gemengd Koor Bel Canto en Honsels Harmonie zetten deze periode van feestelijk samenzijn muzikaal luister bij.
Natuurlijk wordt ook het nieuwe jaar uitgebreid muzikaal ingeluid, onder andere door muziekvereniging Fusica, Honsels Harmonie en Christelijke Muziekvereniging Excelsior.

Bekijk alle concerten in onze uitagenda of op Facebook

Gezamenlijk kerstconcert De Phoenix en Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius

'In Vredesnaam' is de titel van het bijzondere Kerstconcert dat vrijdag 18 december in de Lutherse Kerk in Den Haag wordt gegeven door het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius en Harmonieorkest De Phoenix uit Wateringen. Een concert met de hoopvolle boodschap dat ook in tijden van strijd en gruwelen mooie en goede dingen worden geboren.
Zo schreef Sjostakovitsj zijn prachtige vijfde symfonie ten tijde van de Stalinistische dictatuur. 'Oscar for Amnesty' van componist Dirk Brossé is een ode aan de Salvadoriaanse mensenrechtenactiviste Marianella Garçia Villas (1948-1983). Speciale aandacht tijdens het concert voor deze stukken, waarin het overwinnen van de onderdrukking en het onrecht centraal staat.

Lees hier meer

Expositie Schaatstochten: ver en dichtbij

Welke Westlander droomt er niet van: een stevige winter, zodat we de ijzers weer onder kunnen binden voor een schaatstocht op en neer naar Vlaardingen en Gouda, of bij Nieuwkoop, Giethoorn, Ankeveen, de Rottemeren en noem maar op? Het recreatieve schaatsen op natuurijs dreigt de laatste jaren enigszins in de vergetelheid te geraken door het ontbreken van dat natuurijs. Een beetje aandacht voor deze prachtige manier van recreëren kan dus geen kwaad, zo bedachten de initiatiefnemers van deze expositie: het Westlands Schaatsmuseum en het Westlands Museum. Een prachtig uitje, ook op minder koude dagen!

Lees hier meer

Epicentrum speelt Peyton Place

In januari 2016 doet Epicentrum Toneel de populairste televisie-soap aller tijden herleven op het toneel. Tussen 1967 en 1973 werden maar liefst 514 afleveringen in Nederland uitgezonden, met pieken van meer dan 6 miljoen kijkers. Nederland was er aan verslingerd. Bij Peyton Place verbleken Dallas, Dynasty en Goede Tijden, Slechte Tijden tot goedmoedige dorpskluchten. Epicentrum perst het hele verhaal samen in één toneelstuk vol vaart, spanning en humor. Wij kunnen niet wachten!

Bekijk alle voorstellingen in de uitagenda

Workshops voor culturele aanbieders in het onderwijs

Westland Cultuurweb biedt begin 2016 gedurende twee dagdelen kosteloos workshops aan voor educatief medewerkers en vakdocenten in de disciplines theater en muziek, die voor de klas staan of dat willen gaan doen. Tijdens het eerste dagdeel leert u een pedagogisch plan van aanpak te maken en een les op te bouwen waarbij het positief motiveren van leerlingen centraal staat.
In het tweede dagdeel gaat u aan de slag met uw eigen discipline. U krijgt tools aangereikt om uw lessen te verbeteren, vooral toegespitst op de vraag hoe een klas helemaal te betrekken en inspireren.
De workshops gaan waarschijnlijk plaatsvinden op twee zaterdagen in februari.

Lees hier meer

 
Kerstconcert Westlands dag orkest - muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
vr 18 dec 2015 13:30-16:00
Naaldwijk Concert
Kerstconcert Oeral Kozakkenkoor
vr 18 dec 2015 20:00-22:00
Kwintsheul Concert
Kerstconcert SING SING SING IX
Koor de Waterlanders
zo 20 dec 2015 15:00-16:30
Kwintsheul Concert
Kerstmusical 'Een licht in het donker'
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
zo 20 dec 2015 19:00-20:00
Naaldwijk Voorstelling
Kerstsamenzang
Honsels Harmonie
zo 20 dec 2015 14:00-15:00
Honselersdijk Concert
Kerstconcert met samenzang
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 26 dec 2015 15:30-17:00
Wateringen Concert
Nieuwjaarsconcert
Honsels Harmonie
za 2 jan 2016 20:00-21:30
Honselersdijk Concert
Nieuwjaarsconcert Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 3 jan 2016 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
Nieuwjaarsconcert 3 januari 2016 van Naaldwijkse Muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
zo 3 jan 2016 14:00-16:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact