Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb november 2015 met o.a. solisten Nieuwjaarsconcert, uitslag audities Groeispurt en expositie Natuur in het Westland

 
Solisten Jong Talent Nieuwjaarsconcert bekend

Wat een talent kwam er voorbij tijdens de audities voor het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland! Na rijp beraad besloot de jury dat Zangeres Elize de Kool (9 jaar), saxofonist Martijn van Ditshuizen (13 jaar), pianist Danny Ruigrok (17 jaar) en de groep ‘Pleasure’ bestaande uit Sander Bakker op piano (15 jaar) en zangeressen Nicole van Dorp, Mireille Verschoor en Linda Bakker (16 en 17 jaar) op 3 januari op het grote podium van Westlandtheater De Naald in de schijnwerpers zullen staan.
Binnenkort gaan deze jonge talenten samen met van Erik-Jan de With aan de slag met de muziekkeuze, de arrangementen en de repetities. Daarnaast staat een workshop op het Conservatorium in Rotterdam op het programma. Ook trombonist Joost de Wilde (17 jaar) en Carlijn van Ruijven op trompet (13 jaar) krijgen naar aanleiding van hun bijzondere optreden tijdens de audities een rol in het concert.

Lees hier meer

Uitslag audities Groeispurt!

De uitslag van de audities voor Groeispurt! is bekend! Uit acht geweldige kandidaten koos de jury tijdens besloten audities op maandag 9 november de vier Westlandse bands die zullen deelnemen aan het nieuwe traject. Rise Of The Wood, The Stone Policy, Cobra Chain en Dads Amaryllo krijgen gedurende zes maanden coaching op het gebied van songwriting, marketing & communicatie, podiumpresentatie enz. Voor één van de bands zal dit alles resulteren in een primetime plek op het podium van Waterpop 2016.
Groeispurt! is een nieuw project van Muziekcentrum Westland, Waterpop en WPC Nederland 3, dat in navolging van de Popprijs Westland talentvolle Westlandse bands de mogelijkheid wil bieden zich verder te ontwikkelen.
De andere bands die deelnamen aan de audities gaan niet met lege handen naar huis. Ook Chimneys, Cosmicat, Homerunners en The Ridge mogen deelnemen aan de diverse workshops.

Lees hier meer

Expositie ‘Natuur in het Westland’

Hoe overweldigend mooi de natuur in het Westland is kunt u met eigen ogen zien bij de expositie “Natuur in het Westland’ in Westlandtheater De Naald. Ruim 60 foto’s tonen de Westlandse natuur in al haar facetten, gezien door de lens van Westlandse fotografen. En dan te bedenken dat dit nog maar een selectie betreft van de ruim 500 inzendingen die binnenkwamen na een oproep van De Naald naar aanleiding van de film ‘Holland, Natuur in de Delta’!
Tot en met 3 december kunt u de expositie bezoeken in De Naald. Vervolgens gaat ‘Natuur in het Westland’ op tournee langs de Westlandse Bibliotheken en het Westlands Museum.
De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van Westlandtheater De Naald met het Westlands Museum, Bibliotheek Westland en Westland Cultuurweb.  (Foto Thierry Schut)

Lees hier meer

Oude Kerk Klassiek

Toegankelijke klassieke muziek in een sfeervolle ambiance met een geweldige akoestiek, dat is Oude Kerk Klassiek. Zondag 29 november biedt de Oude Kerk in Naaldwijk podium aan het tweede concert in de reeks. Het Zuid-Hollands Symfonieorkest speelt onder leiding van dirigent Joost Geevers de ouverture Prins Igor van A. Borodin en het Hoornconcert nr. 4 van W.A. Mozart. Na de pauze kunt u genieten van Tsjaikovski’s beroemde vijfde Symfonie.
Oude Kerk Klassiek is een samenwerking tussen Westlandtheater De Naald, Westland Cultuurweb en Stichting Vrienden van de Oude kerk Naaldwijk.

Lees hier meer

Inloopmiddagen Genealogie

U wilt graag meer weten over uw voorvaderen, maar u weet niet hoe u het aan moet pakken? Wilt u wegwijs raken in genealogische computerprogramma's? Vanaf nu organiseert de Studiegroep Genealogie Westland elke derde zaterdag van de maand een inloopmiddag. Iedereen met vragen over genealogie is van harte welkom in het Westlands Museum. Leden van de Studiegroep helpen u graag en voor niets, en u kunt ook terecht in de bibliotheek.

Lees hier meer

Sint Nicolaas op de Planken

Beweegt de Goedheiligman zich van oudsher lichtvoetig over onze daken, tegenwoordig kan hij ook op het podium en op het witte doek prima uit de voeten. Leuk voor het hele gezin: de diverse voorstellingen met Sinterklaas en zijn entourage in de hoofdrol die de komende weken in het Westland te zien zijn. Zing mee met de Sinterklaasmusical in Poeldijk, leef mee met de inpakstress van de Pieten bij ‘Holderdebolder op zolder’ van Theatergroep Wateringen, reis mee met Sints speedboot tijdens ‘S.O.S. Sinterklaas’ door Theater in Feite, of leun gewoon heerlijk achterover bij het nieuwste filmavontuur van de Club van Sinterklaas in Westlandtheater de Naald!

Lees meer in onze uitagenda of op Facebook

Expositie Ria Nieswaag XXL

Twee locaties, één expositie…. Ria Nieswaag exposeert in De Lier bij Vellekoop & Vellekoop Kunsthandel en, op een steenworp afstand, in de showroom van Zuidkoop Natural Products.  In afwisselend grote en kleine abstracte werken tovert de kunstenares met vlakken vol licht, kleur en beweging. De expositie is te zien tot en met 10 januari.

Lees hier meer

 
Ria Nieswaag XXL op twee locaties in De Lier
Vellekoop & Vellekoop Kunsthandel
zo 22 nov 2015 10:00-00:00
De Lier Expositie
Het Nooit Vergeten Meisje door Peter van Elswijk
WestlandTheater De Naald
di 24 nov 2015 20:15-22:30
Naaldwijk Voorstelling
De Oranjes en hun Westlandse heerlijkheden
Gustaaf van Gaalen (Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk)
wo 25 nov 2015 20:00-22:00
Naaldwijk Lezing
S.O.S. Sinterklaas
Aart van den Berg (Theater in Feite)
wo 25 nov 2015 16:00-17:00
Monster Voorstelling
Expositie fotograaf Marcel Batist
Het Natuuratelier
do 5 nov 2015 00:00 t/m za 28 nov 2015 00:00
Naaldwijk Expositie
Holderdebolder Op Zolder
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
zo 29 nov 2015 12:00-16:30
Wateringen Voorstelling
Oude Kerk Klassiek
WestlandTheater De Naald
zo 29 nov 2015 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Detonics in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 12 dec 2015 00:00-00:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact