Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb november 2015 met o.a. Groeispurt bandcoaching, expositie Hans Mulder in Fort 1881 en Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

 
Gezocht: nieuwe aanbieders voor Kunstkracht 10

We brengen het nog een keer onder uw aandacht: voor het geven van lessen en workshops binnen de leerlijnen van Kunstkracht 10, cultuureducatie in het basisonderwijs, is Westland Cultuurweb op zoek naar kunstvakdocenten en verenigingen. Binnen de leerlijnen muziek, theater en dans zijn er veel lessen voor kunstvakdocenten. Kennismaken met een koor, een harmonievereniging of een theatervereniging, het bezoeken van een muziekstudio of –theater en leren acteren voor de camera zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waarvoor we nog op zoek zijn naar enthousiaste aanbieders. Bent of kent u iemand die hiermee aan de slag zou willen gaan? Meld u aan of zeg het voort!

Lees hier meer

Informatiebijeenkomsten potentiële aanbieders leerlijnen beeldende kunst en erfgoed

Daarnaast willen we graag in contact komen met professionals die binnen de nieuwe leerlijnen beeldende kunst, erfgoed en literatuur & filosofie lessen of workshops zouden willen aanbieden. Op woensdag 18 november organiseren we twee informatie bijeenkomsten voor geïnteresseerden in de leerlijn beeldende kunst en de leerlijn erfgoed.

Lees hier meer

Audities Groeispurt!

Nieuw! Vanuit de Popprijs Westland is een nieuwe slag gemaakt om amateurbands in Westland te coachen in hun ontwikkeling. Vanaf nu heet dit traject GROEISPURT! Op maandag 9 november vindt een besloten auditie-avond plaats in WestlandTheater De Naald. Doel van Groeispurt! is om vier bands het komende half jaar op maat te coachen bij songwriting, marketing & communicatie, podiumpresentatie etc. De auditie-avond is het begin van een traject dat uiteindelijk resulteert in een prime-time plek in de programmering van Waterpop 2016. Het gaat nadrukkelijk niet om het winnen van een prijs, maar om een groeitraject in ontwikkeling en presentatie waar de bands in hun muzikale toekomst bij gebaat zijn. Ook de bands die niet het op maat-traject in gaan, krijgen de gelegenheid mee te doen aan de workshops die worden georganiseerd.
Groeispurt! is een samenwerkingsverband van Muziekcentrum Westland, Waterpop en WPC Nederland 3.

Lees hier welke bands op 9 november voor de jury spelen

Expositie Hans Mulder in Fort 1881

Op zaterdag 14 november vindt in Fort 1881de opening plaats van de bijzondere expositie ‘Zicht op Zee’. Hans Mulder, lid van Kunstenaarscollectief WIT, is een van de vier kunstenaars die met deze bijzondere expositie hun visie geven op het thema. Zijn schilderijen verbeelden de donkerte van de zee. Naast de Watersculpturen van Rob van’t Zelfde en de tekeningen van Gerard Verdijk brengt Herman de Vries een hommage aan de jong overleden Zero kunstenaar Piero Manzoni en zijn project 'Il Mare'. De expositie is een initiatief van Triple A Projects.

Lees hier meer

De Plankeniers spelen ‘Alice in wond wond Wonderland’

Op 15, 16 en 17 november staat toneelvereniging De Plankeniers in Westlandtheater De Naald met ‘Alice in wond wond Wonderland’. Ko van den Bosch schreef dit rauwe sprookje voor volwassenen met een knipoog naar de realiteit. Alice tuimelt in een konijnenhol en landt in een wereld die gestopt is met dromen. Een wereld waarin niets is wat het lijkt. De rode koningin verdeelt en heerst en het witte konijn blijkt onfrisse bedoelingen te hebben. Al komt hij in het begin dan nóg zo leuk uit de hoek. De volwassenen rondom Alice proberen haar klein te krijgen en te houden, maar ze behoudt haar onbevangenheid en mededogen.

Lees hier meer

Lezing ‘Her Story of Art’ door Karin Haanappel

Anguissola, Gentileschi, Claudel, Goncharova – wie kent ze? Vrouwelijke kunstenaars zijn vaak in de vergetelheid geraakt of in de schaduw gebleven van ‘de grote meesters’. Het is nog steeds overduidelijk het verhaal van de mannelijke kunstenaars dat de canon van de kunstgeschiedenis bepaalt. Op uitnodiging van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul laat Kunsthistorica Karin Haanappel ons op 19 november in de Hofboerderij een heel andere wereld ervaren. In ‘Her Story of Art’ vertelt zij over een wereld waarvan ook vrouwen deel uitmaken en waarin ook niet-westerse en prehistorische culturen van belang blijken te zijn. Door de vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen op de kaart te zetten, maakt ze duidelijk dat kunst van meet af aan is gemaakt door mensen: mannen én vrouwen.

Lees hier meer

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Westland’s got talent? Nou en of! Op zondag 3 januari 2016 staan vier jonge muzikale talenten in de spotlights tijdens een spetterende en onalledaagse nieuwjaarsconcert. Wie het zijn blijft nog even een verassing…… In elk geval brengen ze samen met een groot aantal Westlandse professionele- en amateurmusici een sprankelend en verrassend theatraal programma.
Onder muzikale leiding van Erik-Jan de With zorgen het Westland Blazers Collectief, het Westland Saxofoon Orkest, koperblazers en slagwerkers van de Westlandse muziekscholen en muziekverenigingen, Big Band Westland o.l.v. Peter Habraken en Kinderkoor Eigenwijs voor een geweldige muzikale ervaring, een knallend begin van 2016!
Het Nieuwjaarsconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb en Westland Theater de Naald.

Bestel hier uw kaarten voor het Nieuwjaarsconcert

 
Wooden Paul live in Cafe de Luifel
Wooden Paul
za 7 nov 2015 00:00-00:00
Poeldijk Concert
Blues aan Zee festival
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 14 nov 2015 20:00-02:00
Monster Festival
Alice in Wond Wond Wonderland
Plankeniers Theatergroep
zo 15 nov 2015 14:30 t/m di 17 nov 2015 20:15
Naaldwijk Voorstelling
Lezing 'Her Story of Art' door Karin Haanappel
do 19 nov 2015 00:00-00:00
Wateringen Lezing
Kassie Concert
Muziekvereniging St. Gregorius
za 21 nov 2015 00:00-00:00
Kwintsheul Concert
Ria Nieswaag XXL op twee locaties in De Lier
Vellekoop & Vellekoop Kunsthandel
zo 22 nov 2015 10:00-00:00
De Lier Expositie
Het Nooit Vergeten Meisje door Peter van Elswijk
WestlandTheater De Naald
di 24 nov 2015 20:15-22:30
Naaldwijk Voorstelling
De Oranjes en hun Westlandse heerlijkheden
Gustaaf van Gaalen (Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk)
wo 25 nov 2015 20:00-22:00
Naaldwijk Lezing
Tentoonstelling Joods leven in het Westland
Westlands Museum
vr 16 okt 2015 13:00 t/m zo 13 dec 2015 17:00
Honselersdijk Expositie
Klaverjassen in het museum
Westlands Museum
do 16 feb 2017 13:30-16:30
Honselersdijk Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact