Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb oktober 2015 met o.a. bestuurdersbank Westland, Moonwalking Hoek van Holland en Literair Café

 
Bestuurdersbank Westland

Tip voor culturele organisaties: de bestuurdersbank Westland. De bestuurdersbank koppelt vraag en aanbod van zowel bestuursleden als van bestuurlijke expertise voor organisaties in Westland. Bestuurscoaches, ervaren Westlandse Bestuurders, stellen hun kennis en ervaring beschikbaar om bestuurders van organisaties te adviseren. Daarnaast koppelt de bestuurdersbank vraag en aanbod van bestuursleden. Ook voor een overzicht van scholing, trainingen en workshops op het gebied van besturen in Westland kunt u bij de bestuurdersbank terecht.
De Bestuurdersbank is een samenwerkingsproject van de Van Poelje Academie en Vitis Welzijn. Een mooie kans voor uw organisatie om ondersteuning te krijgen bij het besturen en bij het vinden van nieuwe bestuursleden!

Meer informatie is te vinden op www.bestuurdersbankwestland.nl

Cursusaanbod voor (aankomend) bestuurders

Als ‘kenniscentrum en ontmoetingsplaats voor zittende en aankomende bestuurders en toezichthouders in Westland’ heeft de Van Poelje Academie zelf ook een interessant en zeer betaalbaar cursusaanbod. Werken in netwerken (WIN), omgaan met vrijwilligers en financiën van vereniging en stichting zijn een paar voorbeelden van de onderwerpen waar u zich tijdens diverse praktische cursussen en workshops in kunt verdiepen en bekwamen.

Het actuele cursusaanbod vindt u hier

Audities Westland Nieuwjaarsconcert

Jong muzikaal talent gezocht! Tot en met 30 oktober kun je je nog inschrijven voor de audities voor een spetterend Nieuwjaarsconcert, dat in januari 2016 zal plaatsvinden in Westlandtheater De Naald. Iedereen die jong is en geweldig kan zingen of musiceren, alleen of met een groep, band of koor, kan op 14 november auditie doen.
De talenten die tijdens de auditie worden uitgekozen krijgen een workshop op het conservatorium aangeboden, ze repeteren een paar keer samen met het Westlands Blazerscollectief en staan op 3 januari voor een volle zaal op het grote podium tijdens een sprankelend en verrassend theatraal programma onder de titel: ‘Knallend Westland’.
Het Westland Nieuwjaarsconcert is een initiatief van Erik-Jan de With, bekend van het Westlands Saxofoonorkest en de Westlandse Saxofoondag. Hij heeft de muzikale leiding en organiseert het Nieuwjaarsconcert in samenwerking met Westland Cultuurweb en Westlandtheater de Naald.

Meer informatie en inschrijven voor de audities via www.westlandnieuwjaarsconcert.nl

Literair Café 'De Mooie Woorden'

Geen tekort aan schrijftalent in het Westland! Overtuig uzelf tijdens het eerstvolgende Literair Café ‘De Mooie Woorden’. Schrijvers en dichters Gé Ansems, Martha Vollering, Ed van Berkel, Ria Oosterwijk, Marien van den Berg, Chiel van der Hoeven en Margreet Hofland dragen kort voor uit eigen werk. Hoofdgasten van de avond zijn dichteres Sabine Kars en performer Martin Beversluis, Stadsdichter van Tilburg. Het bekende trio De Troubabrours biedt muzikale poëzie. Tijdens de pauzes zijn (gesigneerde) boeken van Westlandse schrijvers te koop, verzorgd door boekhandel Plein 12.

Lees hier meer

Tentoonstelling 'Joods Leven in het Westland'

Het ‘Joods Leven in het Westland’ begint rond 1750, wanneer verschillende Joodse families uit met name Duitsland zich in het Westland vestigden. In deze expositie geeft het Westlands Museum met behulp van foto’s, voorwerpen, schilderijen en verhalen een beeld van de Westlandse Joodse gemeenschap, het leven van de verschillende families en de synagoge. Extra aandacht gaat uit naar het werk van de Joodse beeldend kunstenaar Anton van Teijn (1863-1943). Geboren en getogen in Naaldwijk, woonde en werkte deze schilder sinds 1892 in Parijs. Hij schilderde in de stijl van de School van Barbizon, die zich kenmerkte door een grote liefde voor het uitbeelden van de natuur.

Lees hier meer

Moonwalking met activiteiten 'Nacht van de Nacht'

Tijdens de landelijke ‘Nacht van de Nacht’ op zaterdag 24 oktober is er een speciale Moonwalking, een avondwandeling met een cultureel tintje, bij de Rondgang in Hoek van Holland. Op verschillende locaties wordt u verrast met optredens en activiteiten: de ‘Koningin der Nacht’ van Mozart gezongen door Cathlin Hilgersum, een optreden van balletschool Domingos, sterrenwachter Rob Lefeber, een spokenact van buitentheater Indigo, gedichten met saxofoonmuziek door Ed van Berkel en Theo Kok, flamencomuziek, verhalen, beeldanalist Helene Tabbe, film Dark City, cabaret van Rima Kawuwung en nog veel meer. Vele lichtpuntjes in de duisternis dus tijdens de Moonwalking!

Lees hier meer

Drie eenakters door Theatergroep Wateringen

De Hofboerderij in Wateringen ademt theater in het laatste weekend van oktober. Theatergroep Wateringen speelt op 30 en 31 oktober en 1 november drie eenakters op de Korenzolder, in de Burgerzaal en in de Middenhof van de Hofboerderij.  Het cabarateske ‘De Richel’ van Jerry Veenendaal draait om twee hartsvriendinnen, waarvan een van plan is zelfmoord te plegen. In ‘Koninklijke Hoogheden’, een komische eenakter  van Thornton Wilder, maakt een uitgekookte advocaat in New Orleans twee mannen en twee vrouwen wijs dat zij de laatste afstammelingen zijn van de Franse troon.  ‘MILVA’ is een eigen productie van Theatergroep Wateringen over de logica van vrouwen. Gooien ze hun vrouwelijke charmes in de strijd of zijn ze gewoon praktisch?
Kortom: een levendige variatie aan eenakters op het podium!

Lees hier meer

Dag van de Koorzanger 2015

Na de geslaagde editie van 2014 organiseert de Westlandse Korenfederatie, in samenwerking met Westland Cultuurweb, op 7 november opnieuw de ‘Dag van de Koorzanger’. Deze dag is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het zingen in een koor, voor koorzangers die meer over zangtechniek of andere genres willen leren, én om mensen uit de muziekwereld te ontmoeten.  Ook niet koorzangers zijn dus van harte welkom! Er zijn diverse kennismakings- en verdiepingsworkshops, waarin deskundige en enthousiaste docenten specifieke thema’s of een bepaald genre koorzang belichten. De dag van de koorzanger is een geweldige gelegenheid om op speelse wijze met de vele facetten van de koorzang kennis te maken.

Lees hier meer

 
Jubileumconcert Kinderkoor Do Re Mi
Kinderkoor Do Re Mi De Lier
za 10 okt 2015 00:00-00:00
De Lier Concert
Literair café "De mooie woorden"
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 15 okt 2015 20:00-22:30
Naaldwijk Anders
Back to the sixties met The Cosy Rockers
za 17 okt 2015 21:00-01:00
Poeldijk Concert
Jimmy's Gang in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 17 okt 2015 00:00-00:00
Monster Concert
Frozen Sing-A-Long herfstvakantie
WestlandTheater De Naald
ma 19 okt 2015 10:00-13:00
Naaldwijk Film
Voorstelling 'If you're happy' van Ageeth de Haan (4+)
Stichting Bibliotheek Westland
wo 21 okt 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Orgelconcert Sander van Marion
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 24 okt 2015 19:30-19:30
Wateringen Concert
Oude Kerk Klassiek
WestlandTheater De Naald
zo 25 okt 2015 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Tentoonstelling Joods leven in het Westland
Westlands Museum
vr 16 okt 2015 13:00 t/m zo 13 dec 2015 17:00
Honselersdijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact