Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb met o.a. audities Westland Nieuwjaarsconcert, Activiteiten Bibliotheek Westland en Historische informatiemarkt

 
Audities Westland Nieuwjaarsconcert

Jong muzikaal talent gezocht! Op zaterdag 14 november vinden audities plaats voor een spetterend Nieuwjaarsconcert, dat in januari 2016 zal plaatsvinden in Westlandtheater De Naald. Iedereen die jong is en geweldig kan zingen of musiceren, alleen of met een groep, band of koor, kan op 14 november auditie doen.
Onder de titel ‘Knallend Westland’ zal op 3 januari een groot aantal Westlandse professionele en amateurmusici uit het brede veld van muziekverenigingen en muziekscholen de grote zaal van de Naald vullen met een sprankelend en verassend theatraal programma. Brandpunt vormen de optredens van de jonge talenten. De talenten die tijdens de auditie worden uitgekozen krijgen een workshop op het conservatorium aangeboden, ze repeteren een paar keer samen met het Westlands Blazerscollectief en staan op 3 januari voor een volle zaal op het grote podium.
Het Westland Nieuwjaarsconcert is een initiatief van Erik-Jan de With, bekend van het Westlands Saxofoonorkest en de Westlandse Saxofoondag. Hij heeft de muzikale leiding en organiseert het Nieuwjaarsconcert in samenwerking met Westland Cultuurweb en Westlandtheater de Naald.

Meer informatie en inschrijven voor de audities via www.westlandnieuwjaarsconcert.nl

Minima moeten ook (cultureel) mee kunnen doen

Alles wordt duurder, en mensen met een laag inkomen of een uitkering merken dat extra snel in hun portemonnee. Daarom is het belangrijk dat ze gebruik maken van alle voorzieningen die er in het Westland voor hen zijn om het leven (financieel) iets makkelijker te maken. De Cliëntenraad Sociale Zaken Westland organiseert op dinsdag 29 september een informatiemarkt. Diverse organisaties geven informatie over zaken als de langdurigheidstoeslag, de aanvullende collectieve zorgverzekering, bijzondere bijstand, de schuldhulpverlening enz. En dus ook over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning voor culturele activiteiten! Ook kunt u direct hulp krijgen bij het vinden van werk, en zijn er medewerkers aanwezig die helpen bij het invullen van formulieren of aanvragen.

Lees hier meer

Activiteiten Bibliotheek Westland

Boeken zijn al fantastisch, maar Bibliotheek Westland heeft nog veel meer te bieden!  Komende maanden worden er in de verschillende vestigingen voor jong en oud allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Een heel kleine greep uit het aanbod: wie 100 wil worden bezoekt de lezing van William Cortvriendt, in de Biblioscoop zijn binnenkort ‘De Boskampi’s op het doek, Ageeth de Haan neemt kleuters én volwassenen mee in een magische sfeer tijdens haar liedjesvoorstelling ‘If you’re happy’ en fans van Liza Sips uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden mogen de meidenavond beslist niet missen. En natuurlijk biedt de Bibliotheek weer diverse workshops. Zo kunnen volwassenen wegwijs raken op e-readers, tablets en zich bekwamen in het maken van digitale fotoboeken. Kinderen leren animaties maken op de iPad of gaan tijdens de Coderdojo de digitale diepte in.

Lees hier meer over voorstellingen, films en lezingen, en hier over cursussen en workshops

Historische informatiemarkt Westland

Wilt u iets weten over uw eigen huis, bedrijf, dorp of familie? Op zaterdag 10 oktober is de Hofboerderij in Wateringen een dag lang het centrum van de Westlandse geschiedenis. Diverse organisaties uit Westland en omstreken presenteren er tijdens de Historische infomatiemarkt Westland hun activiteiten en publicaties.  Zij geven adviezen over stamboomonderzoek en lokale geschiedenis en beantwoorden graag uw vragen. Ook de brandweer zal aanwezig zijn met historisch materiaal en materieel.

Lees hier meer

Beursvloer Westland

We brengen het nogmaals onder uw aandacht: Beursvloer Westland, het netwerkevenement waar Westlandse maatschappelijke organisaties, verenigingen, onderwijsinstellingen, lokale overheden, serviceclubs en het bedrijfsleven elkaar vinden en matches maken. In korte gesprekken bekijken partijen wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Er vindt ruilhandel plaats van menskracht, advies en expertise, materialen en communicatiekennis. De portemonnee blijft daarbij gesloten. Dit jaar vindt de Beursvloer plaats op 29 oktober bij de Rabobank in De Lier. Wellicht interessant voor uw organisatie of bedrijf!

Meer informatie en inschrijven op www.beursvloerwestland.nl.

Podium Westland in Spotlight

Nu in de nieuwe uitzending van het culturele WOS-programma Spotlight een kleurrijke impressie van Podium Westland 2015! Van maandag tot en met donderdag elk uur te zien op de WOS.

Bekijk de uitzending hier.

Uw eigen organisatiepagina op de website van Cultuurweb

Het seizoen is vliegend van start gegaan en Cultureel Westland bruist. Een belangrijke taak van Westland Cultuurweb is het vindbaar maken van wat er allemaal op het cultuurgebied gebeurt in het Westland. Maak uzelf als culturele organisatie, vereniging of cultureel ondernemer nog beter zichtbaar met een eigen organisatiepagina op onze site. U kunt uw evenementen opnemen in de Cultuuragenda en uw aanbod aan lessen en workshops in de Cursusagenda. Zo laat u zien wat u op het gebied van muziek, zang, dans, theater, literatuur, media, toneel, erfgoed, beeldende kunst en/of natuur en milieu te bieden hebt! Wellicht overbodig om te vermelden: uw pagina op de website is kosteloos.


Lees hier meer

 
Themadag
za 26 sep 2015 10:00-16:00
Monster Anders
Optreden bands Tape en Get Amused
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 2 okt 2015 21:00-01:00
Wateringen Concert
Jubileumconcert Kinderkoor Do Re Mi
Kinderkoor Do Re Mi De Lier
za 10 okt 2015 00:00-00:00
De Lier Concert
Back to the sixties met The Cosy Rockers
za 17 okt 2015 21:00-01:00
Poeldijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact