Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb met o.a. Kunst en School Conferentie en Dag van de Theatermaker/Toneelspeler

 
Podium Westland 2015

Podium Westland 2015: wat was het een feest! Zelfs de zon kon niet wegblijven bij de bonte karavaan van dans, theater, muziek, zang, poëzie en erfgoed.  Kunst en cultuur groeien en bloeien in het Westland en iedereen heeft ervan kunnen genieten. Een geslaagde combinatie met Culinair Westland en de terugkeer van het festivalgevoel. Cultureel Westland in het middelpunt en kunsteducatie voor de jeugd in de spotlights. We zijn trots op wat we gezamenlijk hebben neergezet. Deelnemers, vrijwilligers, organisaties, medewerkers en natuurlijk publiek: heel veel dank! Voor jullie energie en creativiteit en de inspirerende samenwerking. En vooral voor een geweldige dag!

Lees hier meer

Kunst & School Conferentie

Op woensdag 7 oktober organiseert Westland Cultuurweb de Kunst & School Conferentie voor basisscholen en culturele organisaties in Westland. Deelnemers kunnen praktische workshops volgen en culturele aanbieders hebben de mogelijkheid hun aanbod te pitchen. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling van kennis en ideeën. Tijdens het plenaire gedeelte van de middag, toegankeijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Cultuureducatie met Kwalieit in Westland, vertelt wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras bevlogen over het belang van cultuureducatie aan kinderen.
Wilt u deze inspirerende middag bijwonen? Aanmelden kan tot 23 september.

Lees hier meer

Dag van de Theatermaker/Toneelspeler

Westlands Theatercentrum en Westland Cultuurweb organiseren op zaterdag 10 oktober in De Noviteit in Monster de Dag van de Theatermaker/Toneelspeler. Onder leiding van vakmensen wordt er gewerkt aan scènes van een spectaculaire en onvoorspelbare voorstelling in maffiose sferen: Pasta & Vendetta in het Westland. In workshops komen alle theaterdisciplines aan de orde. Naast spel, zang, dans, koken, film en theaterfotografie kunt u aan de slag met stagefighting en ‘spelen met maskers'.
Deze dag is niet uitsluitend bedoeld voor spelers van toneelgroepen, maar voor iedereen vanaf 15 jaar die toneel wil spelen, zingen, dansen kortom theater wil maken.

Lees hier meer

Open dag Theaterschool Koperen Kees

Op zaterdag 19 september staan tussen 13.00 en 17.00 uur de deuren wijd open bij de gloednieuwe Naaldwijkse locatie van Theaterschool Koperen Kees. Alle docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en van alles over de theaterschool te vertellen. Actief meedoen kan ook tijdens diverse workshops. De open dag is voor alle kinderen en jongeren die toneelspelen, zingen en dansen leuk vinden. Aanmelden is niet nodig. Natuurlijk zijn ouders en andere belangstellenden ook van harte welkom.
Theaterschool Koperen Kees bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met de open dag en een kersvers lesaanbod.

Lees hier meer

Huiskamerfestival Westland Kwintsheul

Genieten van kunst en cultuur én de buurt beter leren kennen: een mooiere afsluiting van Nationale Burendag is eigenlijk niet denkbaar. Gastvrije inwoners van Kwintsheul stellen op zaterdagavond 26 september hun huiskamer open voor diverse muzikale en literaire voorstellingen. Wandel onder het licht van de maan, geniet van de optredens en van een hapje en drankje. Het programma start in Dorpshuis Kastanjehof. Alle belangstellenden uit én van buiten de wijk zijn van harte welkom. Kaarten via de organisator van het festival: de Culturele Raad Monster. Wees er snel bij, want vol is vol!

Lees hier meer

CD presentatie en optreden Wilma Tangel

Wilma Tangel is een Westlandse gitariste met een passie voor Latijns-Amerikaanse klassieke gitaarmuziek. Zondag 20 september  presenteert zij in de Cultuurschuur in Monster haar nieuwe CD ‘Fim de Festa’, vol verrassende en inspirende muziek. Optredens van het duo Petra Bassant en Wiarda Eerens, van Ram Budhathoki en van het gelegenheidsduo Max Tobben en Wilma Tangel zelf zetten de presentatie luister bij. Een vrijwillige bijdrage komt deels ten goede aan de wederopbouw van het geboortedorp van Ram Budhatoki in Nepal.

Lees hier meer

 
Westland Korenfestival
Judith Koppert (Koppert)
za 19 sep 2015 13:00-18:00
Naaldwijk Festival
Themadag
za 26 sep 2015 10:00-16:00
Monster Anders
Huiskamerfestival Westland in Kwintsheul
za 26 sep 2015 18:45-23:30
Kwintsheul Festival
Open Monumentendag, thema Iconen en Symbolen
Stichting Monumentaal Westland
za 10 sep 2016 10:00-16:00
Naaldwijk Festival
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact