Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb met o.a. Dance Innovation en Jongerenkorenfestival Poeldijk

 
Aanmelding 39ste Jongerenkorenfestival Poeldijk geopend

Het oudste jongerenkoren festival van Nederland beleeft zondag 8 november 2015 haar 39e editie in de Leuningjes in Poeldijk! Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt een podium voor jongerenkoren om muzikale kwaliteiten te tonen aan een vakjury en een publiek van deelnemende koorleden en alle andere geïnteresseerden. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden om met hun koor deel te nemen aan het JKF Poeldijk. Dit kan tot 1 september 2015. De deelnamekosten voor het festival bedragen €5,- per koorlid.

Zie voor meer informatie www.jkfpoeldijk.nl

Druiven krenten in museum

Op zondagmiddag 14 juni worden er druiven gekrent in de historische tuin van het Westlands Museum. De vrijwilligers van het museum laten zien hoe er gekrent wordt en speciaal voor de kinderen is er de mogelijkheid om zèlf te krenten. Onder begeleiding van een ervaren krentster kunnen zij de fijne kneepjes van het vak leren. Tevens kunnen de kinderen potten persen en deze vullen met een klein slaplantje, dat thuis verder opgekweekt kan worden.

Lees hier meer

Bandsessie MuziekTacTiek

Op vrijdag 19 juni treden ongeveer 35 leerlingen van Muziekschool MuziekTacTiek en zangschool Femke Alsemgeest op in het Teejater in Naaldwijk. Ze spelen vanaf 19.30 uur een 30 tal nummers, van James Bay tot The Police. De avond staat vooral in het teken van podiumervaring opdoen en het plezier beleven van het met elkaar muziek maken!

Lees hier meer

Podium Westland 5 september!

De voorbereidingen zijn al in volle gang: Podium Westland wordt weer genieten, op zaterdag 5 september in het centrum van Naaldwijk. Dit jaar is de samenwerking aangegaan met Culinair Westland. Culinair Westland start al op vrijdagavond 4 september op het Wilhelminaplein. Houd de website van Cultuurweb, de lokale media én Facebook en Twitter van Podium Westland goed in de gaten voor nieuws rondom dit culturele festival.

Jubileumvoorstelling Dance Innovation

Zaterdag 27 en zondag 28 juni viert dansschool Dance Innovation feest in WestlandTheater De Naald. Zij brengen een spetterende eindvoorstelling, gedanst door de leerlingen. Dit keer extra speciaal vanwege het 5 jarig jubileum van de dansschool. In de show wordt het publiek meegenomen naar de 5 mooie elementen in het leven, door middel van alle verschillende dansstijlen, muziek en zang. En er wordt teruggeblikt op 5 jaar Dance Innovation en vooruitgeblikt op de volgende 5 jaar…

Lees hier meer

Start buitenschoolse pilot

In het schooljaar 2015-2016 start Westland Cultuurweb in samenwerking met scholen, Bso’s en kunstaanbieders een pilot met naschoolse cursussen op basisscholen. In maar liefst 8 dorpskernen wordt samengewerkt met 12 basisscholen (13 locaties) en 4 BSO’s (10 locaties). In iedere dorpskern worden in de vijf blokken tussen de vakanties op één middag twee cursussen aangeboden. De kinderen van de scholen kunnen uitkiezen welke cursussen ze willen volgen en hier voor €20 per cursus aan deelnemen. De pilots worden financieel en praktisch ondersteund door Westland Cultuurweb, waardoor de cursussen zo goedkoop aangeboden kunnen worden. De scholen konden kiezen uit maar liefst 75 verschillende cursussen van 16 aanbieders. De kunstdisciplines waaruit gekozen kon worden omvatten beeldende kunst, nieuwe media, dans, muziek, theater, literatuur en musical. In de cursussen is ruimte voor een totaal van 1100 kinderen.

Westland Cultuurweb hoopt na de ervaringen van het pilotjaar uit te kunnen breiden om nog meer Westlandse kinderen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan naschoolse kunstcursussen!

Prinsenbos Live

Zondag 21 juni organiseren de vrijwilligers van het Prinsenbos een extra lang concert in de muziektent met 2 jazzbands. De middag is bedoeld om een podium te zijn voor bands die regelmatig willen optreden en buiten spelen een uitdaging vinden. De muziektent is de hele zomer op zondagen beschikbaar voor dit soort kleine optredens. Interesse? Neem contact op via prinsenboswestland@gmail.com

 
Benefiet Dansvoorstelling
Dans Creatie
wo 17 jun 2015 19:30-22:00
Naaldwijk Voorstelling
Socratisch gesprek op de Zandmotor thema Vrijheid
zo 21 jun 2015 12:30-16:00
Monster Anders
Orgelconcert Jan van Westenbrugge
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 27 jun 2015 19:30-21:00
Wateringen Concert
Zomernacht
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
do 2 jul 2015 19:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
DijkRock Festival Maasdijk 2015
De Muziekzolder
za 4 jul 2015 14:00-23:00
Maasdijk Festival
Workshop beeldhouwen met gasbeton
Hobby atelier Bizzie
za 13 aug 2016 09:30-17:00
De Lier Workshop
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact