Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief cultuurweb met o.a. Literair Café en Spotlight

 
Eerste Westlands Literair Café op 4 juni

Literair café ‘De Mooie Woorden’ beleeft zijn eerste versie op donderdag 4 juni. Het onlangs opgericht platform Schrijvers tussen de Kassen zorgt hiermee voor een Westlandse primeur. De bekende dichter Pim te Bokkel is de hoofdgast van de avond. Guus Gardien uit Den Hoorn treedt op als singer/songwriter. Op het programma staan ook Westlandse schrijvers en dichters die uit hun werk zullen voordragen. Het Literair Café vindt plaats in De 3 Winckels in Naaldwijk en is gratis toegankelijk van 20.00 tot 22.30 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Wie zeker wil zijn van een plekje kan reserveren op de website www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl.

Lees hier meer

Leerlingendag Vinnie’s Gittar School

Op vrijdag 5 juni, van 18.30 tot 0.30 uur, vindt de Leerlingendag van Vinnie’s Gittar School plaats in Het Teejater in Naaldwijk. Leerlingen zijn al maanden bezig met voorbereiden. Zij kiezen niet alleen hun eigen nummers uit, maar ze zorgen ook voor hun eigen muzikanten, de communicatie en alle andere muzikale aspecten. Daardoor zul je allerlei muzieksoorten voorbij horen komen en bereiden ze zich op die manier voor op het echte werk als ze later op (inter-)nationale podia staan. Vincent: “Elk jaar is het alsof je op een klein festivalletje bent beland, waar je dit jaar nummers gaat horen van o.a. Pearl Jam, Rolling Stones, John Mayer, Dire Straits en Robben Ford. Soms groots en stoer uitgepakt, soms heel klein en kwetsbaar.”

Lees hier meer

Expositie Tourmalijn

Inloophuis Carma opent de deuren op de zaterdagen 6 juni en 4 juli tussen 15.00 en 17.00 uur voor belangstellenden die de expositie van schildersgroep Tourmalijn buiten de reguliere openingstijden willen bekijken. De expositie, die 17 april startte, eindigt hiermee op zaterdag 4 juli.  De leden van Tourmalijn – Mary Scholtes, Irma van der Meijs, Marja van Dijk, Paul de Kok en Martha Vollering – maken schilderijen met olieverf, acrylverf of eitempera. De schilders werken samen in het atelier van Mary Scholtes in Honselersdijk, die ook lessen geeft en werk in opdracht maakt. De variatie in de groep levert een kleurrijke expositie op met wisselende onderwerpen - van realistische stillevens en portretten tot fel abstract of spiritueel werk.

Spotlight mei

De nieuwe Spotlight van mei is er! In deze uitzending blikken we terug op de prachtige heropening van het Westlands Museum, de Dans3Daagse van Dance Innovation & Dansbende én de Kunst en Atelierroute. T/m woensdag 4 juni nog te zien op WOS, of hier online te bekijken.
 

Concert ‘Good Company’

Op zondagmiddag 7 juni kunt u in het Sint Lambertuskerkje luisteren naar Vocaal Ensemble ‘Good Company’. Het ensemble, bestaande uit vier dames en vier heren onder leiding van dirigent Joost de Ridder, biedt wat de naam belooft, namelijk ‘goed gezelschap’.

Deze middag worden romantische liederen van o.a. Elgar, Farnaby. en Bishop ten gehore gebracht. Medewerking aan dit concert wordt verleend door duo ‘Risonanza’. Na het concert is er een wijnproeverij, verzorgd door Vini Sardi uit Den Haag. Het Sint Lambertuskerkje ligt onder aan de Maasdijk, dicht bij het buurtschap Heenweg. Prachtig verscholen in het groen trekt het sfeervolle, intieme kerkje de aandacht van elke oplettende voorbijganger. Mede door de unieke locatie belooft het een bijzondere middag te worden. Aanvang van het concert 14.30 uur, entree gratis. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het noodzakelijk te reserveren via email bij charlotte.vandergaag@online.nl

Dans Creatie Benefietvoorstelling

Woensdag 17 juni organiseert Dans Creatie in WestlandTheater De Naald een prachtige benefiet dansvoorstelling waarvan de opbrengst naar de Samenloop voor Hoop Westland gaat. Nog nooit bij een voorstelling van Dans Creatie geweest of benieuwd naar de bijzondere dansen van deze avond? Kaarten kosten slechts €14 en je steunt hiermee volledig het goede doel. Niks te verliezen dus, geniet mee!

Theaterfestival Onder De Hoge Bomen

De tweede editie van Theaterfestival Onder De Hoge Bomen vindt plaats op 4, 5, 6, 11, 12 en 13 juni. Een cultureel, kleinschalig evenement op diverse binnen- en buitenlocaties op het terrein van De Hoge Bomen te Naaldwijk. Met een mix van korte toneelstukken, muziek, zang, dans, cabaret en muziektheater wordt het publeik elke festivalavond aangenaam verrast. Allemaal talent uit onze eigen Westlandse culturele (kweek)vijver en voor een breed Westlands publiek. Naast bekende namen wordt ook jong en nieuw talent  een podium geboden.

 
Vitis Welzijn concert WDO in wijkcentrum Hof van Heden
Muziekvereniging Fusica
vr 29 mei 2015 14:30-16:00
Naaldwijk Concert
'Timeless On Air' - gala avond / muzikale show Popkoor Timeless
Popkoor Timeless
za 30 mei 2015 20:00-00:00
Poeldijk Concert
Concert rootsband ROOTBAG
De Muziekzolder
do 4 jun 2015 20:00-00:00
Maasdijk Concert
Stop-motion filmpjes maken op de ipad (8+)
Stichting Bibliotheek Westland
wo 10 jun 2015 00:00-00:00
Monster Workshop
Orgeldag voor amateurs
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 13 jun 2015 10:00-17:00
Wateringen Anders
Orgelconcert Jan van Westenbrugge
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 27 jun 2015 19:30-21:00
Wateringen Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact