Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb met o.a. opening Westlands Museum en Epicentrum Toneel

 
Fonds Cultuurparticipatie bezoekt KABAAL!

Op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie staat een leuk artikel over het bezoek van Marijne Tesser, communicatieadviseur bij het Fonds, aan KABAAL! Zij bezocht een repetitie van Beatlife, één van de Kinderen Maken Muziek projecten die het Fonds samen met het Oranje Fonds ondersteunt. Marijne: “Alle kinderen deden mee en hadden plezier in het muziek maken. De docent voor de groep voelde goed aan hoe ze de kinderen kon motiveren en ik was verrast door het hoge niveau van de kinderen die nog maar kort les hadden. Ook als je zelf nog maar net begint kan je door samen te spelen al meteen een hoop plezier hebben.”

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Geslaagde Kunstbazaar 2015!

Veel nieuwe namen onder de deelnemers, een enorme diversiteit aan werk en een fantastisch sfeertje door de vele bezoekers vrijdag 17 april jl. in poppodium Nederland3! Kunstbazaar 2015, prijs voor beeldende kunst in Westland en gezamenlijk initiatief van WPC Nederland3 en Kunsthuis18, was ook dit jaar weer geslaagd. De jury koos de volgende kunstenaars tot winnaars van een gezamenlijke expositie in 2016 in Kunsthuis18: Tiny van der Sar (categorie Professioneel), Yves Corbeau (categorie Amateur) en Weronika Lewek (categorie Jong talent).

Lees hier meer

Openingsweekend Westlands Museum

Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei opent het Westlands Museum haar deuren na een grootschalige verbouwing. De presentaties zijn volledig vernieuwd en de bezoekersfaciliteiten fors verbeterd, waardoor jong en oud er een ideaal dagje uit van kunnen maken. De openingstijden zijn verruimd. Voortaan is het museum alle dagen van het jaar geopend, met uitzondering van de maandagen en feestdagen. Dit openingsweekend is het museum beide dagen open van 13.00 – 17.00 uur. De toegang voor kinderen is gratis. Voor hen zijn er speciale activiteiten zoals schminken, kistjes timmeren en plantjes oppotten. Gezien de te verwachten drukte wordt aangeraden zoveel mogelijk per fiets te komen.

Lees hier meer

Overzicht activiteiten 70 jaar bevrijding

Deze week verschijnt in Het Hele Westland en Groot Westland een spread met een overzicht van alle culturele activiteiten in het kader van 70 jaar bevrijding in het Westland. Van de herdenkingsvoorstelling in De Naald tot het bevrijdingsconcert door Deo Sacrum en de Liberation Tour door het hele Westland. De krant gemist of wil je het overzicht online bekijken? Lees hier meer over de activiteiten in Westland omtrent 70 jaar bevrijding en bekijk de krantenpagina online.

Spotlight april

De nieuwe uitzending van Spotlight van de maand april is uit. Dit keer staat het culturele TV programma geheel in het teken van 70 jaar bevrijding. Met o.a. een kijkje bij de bijzondere tentoonstelling van Museum de Timmerwerf, de voorbereidingen van gitarist Peter van Elswijk voor het muziektheaterstuk Het Nooit Vergeten Meisje, en repetities van Theatergroep Wateringen voor Ghetto. Spotlight is een initiatief van Westland Cultuurweb i.s.m. WOS media.

Bekijk de uitzending hier online

Epicentrum Toneel

Op 1, 2, 3 mei en 7, 8, 9 mei speelt Epicentrum Toneel met St. Jan Baptist ’93 de toneelproductie De Geschiedenis van de familie Avenier, geschreven door Maria Goos. Een voor ons vrolijk en inmiddels bijna nostalgisch uitstapje naar een tijd, nog niet eens zo heel lang geleden, waarin de problemen allemaal nog wat minder somber en wereldbedreigend leken. Het gaat gewoon nog over geld, over hebzucht, egoïsme en niet ingeloste verwachtingen. En dat allemaal bij een familie die we misschien wel kennen uit onze eigen omgeving.

Lees hier meer.

 
Ghetto
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
zo 3 mei 2015 14:00-17:00
Wateringen Voorstelling
Bevrijd! En nu?
Aart van den Berg (Theater in Feite)
ma 4 mei 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Barre Blues XXL Preview
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
di 5 mei 2015 00:00-01:00
Monster Concert
Wollepop
di 5 mei 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Festival
Concert rock cover band ENGINE
De Muziekzolder
do 7 mei 2015 20:00-00:00
Maasdijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact