Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb: 70 jaar bevrijding, Dag van de Koorzanger en meer!

 
70 jaar bevrijding

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In het kader daarvan worden er door heel Nederland uiteenlopende activiteiten georganiseerd, zo ook Westland. Eind april verschijnt er in de regionale kranten Het Hele Westland en Groot Westland een overzicht van alle culturele activiteiten in het kader van 70 jaar bevrijding. In deze nieuwsbrief blikken we vast vooruit naar drie activiteiten: Thea Peacemakers, Ghetto en een lezing door dhr. Van Liempt.

The Peacemakers

The Peacemakers is een oratorium van de Britse componist Karl Jenkins. Kunst voor het Volk voert dit oratorium uit ter gelegenheid van de viering van 70 jaar bevrijding in Nederland, op vrijdag 24 april in de RK Kerk in Honselersdijk. Naast de 35 vaste koorleden hebben zich inmiddels 25 projectleden aangesloten, evenals kinderkoor Eigenwijs o.l.v. Ina Kok uit Naaldwijk, bestaande uit 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. De begeleiding wordt verzorgd door een voor deze gelegenheid samengesteld symfonieorkest. Totaal 120 (!) uitvoerenden welke onder leiding staan van de vaste dirigent van Kunst voor het Volk: José van Putten.

Lees hier meer

Ghetto

Theatergroep Wateringen speelt ter ere van 70 jaar bevrijding “Ghetto” van Joshua Sobol, in de regie van Koos Schinkel. De voorstelling vindt plaats op een unieke Westlandse locatie, waarbij u zich zult wanen in een ghetto en getuige zult zijn van de confrontatie tussen de SS-officier Kittel en de Joodse ghettoleider Jacob Gens. Maar het is vooral het dramatische verhaal van een groep acteurs en muzikanten die trachten te overleven tijdens de Duitse bezetting in het Ghetto van Wilna in Litouwen. ‘Ghetto’ is een aangrijpend toneelstuk met muziek over menselijkheid, onmenselijkheid, hoop, angst, liefde, wreedheid, en twijfel.

Lees hier meer

Lezing Ad van Liempt

70 jaar na de bevrijding houdt Ad van Liempt, onder meer schrijver van het boek ‘Na de bevrijding’, op 15 april op uitnodiging van Genootschap Oud-Westland een lezing over dit bijzondere moment in de Nederlandse geschiedenis. De langverwachte vrijheid bracht niet de verwachte vrolijkheid en voorspoed. Pas na 1950 kwam het herstel echt op gang, en dat leidde meteen tot een welvaartsexplosie die decennia aanhield en Nederland tot een van de rijkste én gelukkigste landen van de hele wereld maakte. Maar daar was kort na de oorlog nog weinig van te merken. 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk.

Spotlight Maart

De nieuwe uitzending van het TV programma Spotlight nog niet gezien? Ditmaal werd er een kijkje genomen bij  de geslaagde eerste Westlandse Slagwerkdag, plus een vooruitblik naar de Kunstbazaar van Kunsthuis18 en WPC Nederland Drie. Ook werd er gesproken met gitarist en docent Vincent Janse, eigenaar van Vinnie's Gittar School. Bekijk de uitzending hier nog online. De uitzending van april wordt vanaf 22 april uitgezonden op WOS en staat in het teken van 70 jaar bevrijding.

Datum Dag van de Koorzanger bekend!

In vervolg op het geweldige succes van de Dag van de Koorzanger in 2014, organiseert de Westlandse Korenfederatie, in samenwerking met Westland Cultuurweb, deze dag wederom, nu op 7 november 2015 in de Kiem in ‘s-Gravenzande. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu vooraanmelden voor deze dag, via de website van de Westlandse Korenfederatie (www.westlandsekorenfederatie.nl).

Deze dag is bedoeld voor een ieder die kennis wil maken met het zingen in een koor, voor koorzangers die meer over zangtechniek of andere genres willen leren én om mensen uit de muziekwereld te ontmoeten. Met de vooraanmeldingen hoopt de organisatie een goed beeld te krijgen van de interesse voor deze dag en de belangstelling voor de verschillende workshops, om het definitieve programma daarop goed aan te kunnen laten sluiten. De vooraanmelding is niet verplichtend. De definitieve inschrijving start op 1 september als het programma definitief bekend is. Vooraanmelders ontvangen als eerste bericht over de start van de definitieve inschrijving.

Leerlingendag Gitaarschool Peter van Elswijk

Zondag 19 april organiseert gitaarschool Peter van Elswijk een nieuwe leerlingendag, ditmaal in Het Teejater in Naaldwijk.  70 acts zullen acte de presence geven. Sommigen spelen akoestisch solo en anderen spelen in bandformatie. De bands die dit jaar begeleiden zijn: Harvest Road en Johan van Putten, Hellhounds, Sure Touch, Dodo's Alive, Feb Four en de band van Tisha Smit. Een heel afwisselend programma met top 2000 nummers en nummers van deze tijd, maar ook een blok Stones en een blok Beatles. Aanvang 11.30 uur.

Lees hier meer

Jubileumconcert Westlands Dameskoor

Hans de Wit is 25 jaar dirigent van het Westlands Dameskoor en Joep Moonen 25 jaar pianist. Dit wordt gevierd met een feestelijk concert op donderdag 23 april in de St. Adrianuskerk in Naaldwijk. Aanvang 20.00 uur. Aan dit concert werken o.a. mee Ernst Daniël Smid, sopraan Marjolein de Wit en het Haags Kamer Orkest. Het gevarieerde programma bevat werken van bekende componisten zoals Mozart, Vivaldi, Strauss en Jenkins tot eigentijdse muziek van o.a. Abba, A. Lloyd Webber en L.Cohen.

Lees hier meer

Wij gaan verhuizen!

Eind deze week verhuist Westland Cultuurweb naar een nieuwe locatie: Zuideinde 12 in Naaldwijk. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting en zijn wij onze verhuisdozen aan het inpakken. Het volledige adres is Zuideinde 12, 2671 MH Naaldwijk.

 
Kunstbazaar2015
Kunsthuis18
vr 17 apr 2015 20:00 t/m za 18 apr 2015 01:00
Wateringen Expositie
Jubileum Concert
zo 19 apr 2015 14:30-00:00
Wateringen Concert
Bevrijd! En nu?
Aart van den Berg (Theater in Feite)
ma 4 mei 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact