Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb met o.a. Podium Westland en Slagwerkdag

 
Geslaagde eerste Westlandse Slagwerkdag

Afgelopen zondag 15 maart vond in de Leuningjes Poeldijk de eerste Westlandse Slagwerkdag plaats, mogelijk gemaakt door Cultuurweb en georganiseerd door Ron van Elswijk (drumschool), Anneloes Meier (o.a. docente Muziekmeesters) en Michel Ponsioen (o.a. Phoenix Wateringen). Deze eerste editie bleek meteen een succes! De dag kon op veel belangstelling rekenen van jong en oud. Er werd volop meegedaan met de workshops en verschillende Westlandse muziekverenigingen gaven demo’s. Fotograaf Justin Manders maakte in opdracht van Cultuurweb een schitterend fotoverslag. Zie hiervoor onze Facebookpagina.

70 jaar bevrijding

Dit jaar viert Nederland 70 jaar bevrijding. Een historisch moment, waar ook in Westland uitvoerig bij wordt stilgestaan. Westland Cultuurweb is bezig met het in kaart brengen van verschillende culturele activiteiten rondom 70 jaar bevrijding. In april verschijnt er in Het Hele Westland en Groot Westland een overzicht van deze activiteiten. O.a. bekend is dat Theater in Feite i.s.m. Historisch Archief en WestlandTheater De Naald, weer een speciale voorstelling brengt. Ditmaal gebaseerd op de film die vlak na de oorlog door de Naaldwijkse fotograaf Cees Freen is gemaakt.  Andere activiteiten zijn o.a. het bevrijdingsconcert van de zangkoren Deo Sacrum, de bijzondere toneelproductie Ghetto van Theatergroep Wateringen en Wollepop. Houd voor meer nieuws rondom deze activiteiten de kranten, website en social media in de gaten.

Dag van de Cultuureducatie

17 juni vindt de Dag van de Cultuureducatie plaats. Een inspirerende bijeenkomst met keynotes, werksessies en presentaties. Voor iedereen die cultuureducatie in het primair onderwijs in de portefeuille heeft. In de klas of bij een culturele instelling. Vanaf 23 april is het mogelijk je aan te melden en is het programma bekend. De dag vindt plaats in muziekgebouw TivoliVredenburg.

Lees hier meer
 

Peter van Elswijk brengt nieuw muzikaal stuk

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat het wereldberoemde Joodse meisje Anne omkwam ten gevolgde van de Tweede Wereldoorlog. De Westlandse gitarist Peter van Elswijk brengt daarom op 28 mei een nieuw muzikaal stuk ten tonele in WestlandTheater De Naald: 'Het nooit vergeten meisje'. Het verhaal van het joodse meisje Anne, dat met haar ouders en zus naar Nederland verhuist, hopend op betere tijden. Een dramatisch verhaal, bij iedereen bekend. Nu verteld door één gitaar, één viool en twee acteurs. Een verhaal waarin men zich kan afvragen: “hoe zou het afgelopen zijn als......" Een stuk waarin ook de leuke dingen uit die tijd aan bod komen. Het meisje Anne heeft geleefd, dus ook gelachen.

Lees hier meer

Podium Westland zoekt samenwerking Westland Culinair

Goed nieuws! Vorige week werd bekend dat Podium Westland en Culinair Westland (voorheen Kiwanis Westland Culinair) de handen ineen slaan en dit jaar intensief samen gaan werken. Beide festivals zijn ervan overtuigd elkaar cultureel en culinair te kunnen versterken en hierdoor het publiek nog mooiere dagen te bezorgen. Podium Westland vindt plaats op zaterdag 5 september a.s.. Culinair Westland zal als vanouds al starten op de vrijdagavond, 4 september. De organisatie van Podium Westland is dit jaar in handen van Cultuurweb.  Het festival blijft zich profileren als een podium voor professionele en amateurkunstenaars in muziek, dans, theater, zang, beeldende kunst, erfgoed en literatuur uit de gemeente Westland en als Uitmarkt voor het nieuwe culturele seizoen. Bibliotheek Westland, WestlandTheater De Naald, Muziekcentrum Westland en vele koepelorganisaties in de amateurkunsten hebben hun medewerking al toegezegd!

Lees hier meer

Verandering exameneisen muziekleerlingen

Het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) organiseert vijf gratis inspiratiebijeenkomsten op 23 april, 21 mei, 26 mei, 4 juni en 9 juni over de vernieuwde raamleerplannen voor blaasinstrumenten en slagwerk. De nieuwe exameneisen worden toegelicht, zodat u uw leerlingen goed kunt voorbereiden op het examen nieuwe stijl. Ook is er aandacht voor de onderwijsvisie en de organisatie van de lessen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor docenten, centra voor de kunsten, opleidingsorganisaties, muziekverenigingen (besturen) en dirigenten.

Lees hier meer

 
Afscheidsconcert Jean Gruter
Honsels Harmonie
vr 27 mrt 2015 20:00-22:00
Honselersdijk Concert
Optreden Wooden Paul Cultuurschuur
Wooden Paul
za 28 mrt 2015 00:00-00:00
Monster Concert
Feestelijke Hoogmis op Paasmorgen in de Bartholomeuskerk
Zangkoren Deo Sacrum Poeldijk
zo 5 apr 2015 10:30-12:00
Poeldijk Concert
Kunstbazaar2015
Kunsthuis18
vr 17 apr 2015 20:00 t/m za 18 apr 2015 01:00
Wateringen Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact