Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb maart

 
Spotlight februari

In de nieuwste aflevering van het cultuurprogramma Spotlight wordt teruggeblikt op het Westland Saxofoon Festival en nemen we een kijkje bij de reizende erfgoedtentoonstelling die nog tot begin april te zien is in verschillende vestigingen van bibliotheek Westland. En een kijkje bij de repetities van de voorstelling Juffrouw Kachel! Gemist? Online terugkijken kan hier.

Muziektheaterstuk Peter van Elswijk

De Westlandse gitarist Peter van Elswijk brengt op donderdag 28 mei het muziektheaterstuk Het Nooit Vergeten Meisje ten tonele in WestlandTheater De Naald. Het verhaal van het joodse meisje Anne, dat met haar ouders en zus naar Nederland verhuist, hopend op betere tijden. Een dramatisch verhaal, bij iedereen bekend. Nu verteld door één gitaar, één viool en twee acteurs. Een verhaal waarin men zich kan afvragen: “hoe zou het afgelopen zijn als......" Een stuk waarin ook de leuke dingen uit die tijd aan bod komen. Het meisje Anne heeft geleefd, dus ook gelachen. Met Peter van Elswijk (gitaar), Deborah Thoen-de Jong (viool), Peter Luiten en Judith Blankert (acteurs).

Lees hier meer

Expositie Piet Smal

In de Hofboerderij in Wateringen hangt de gehele maand maart een serie met twintig portretten, die Piet Smal deze winter heeft gemaakt van diverse gezin leden van zijn familie. De naam van de expositie is dan ook “Alles is Familie”. Het zijn veel verschillende stijlen van expressief tot realistisch maar de rode draad is familie. Tot en met 29 maart is de expositie voor iedereen toegankelijk.
Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.30 - 16.30 uur.

Lees hier meer

Gezocht: Vrijwilliger Cultuurweb!

Westland Cultuurweb is op korte termijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die breed kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden  van Cultuurweb. O.a. op het gebied van PR en Marketing wordt om ondersteuning gevraagd, waarvan het bijhouden van de website en het beantwoorden van vragen van bezoekers van onze website een groot deel van de tijd in beslag neemt. Maar ook ad hoc werkzaamheden die erg kunnen variëren kunnen worden aangegrepen.  Ben jij enthousiast, flexibel en het liefst woonachtig in Westland? Stuur een e-mail voor meer informatie en natuurlijk met je motivatie naar katevanelswijk@westlandcultuurweb.nl

Afscheidsconcert Jean Gruter

Op vrijdagavond 27 maart neemt Honsels Harmonie afscheid van haar maestro Jean Gruter. Een speciaal vóór hem en dóór hem gegeven afscheidsconcert.  Jean Gruter staat sinds 1980 iedere dinsdagavond voor het A-orkest van Honsels Harmonie. Al jaren speelt het orkest in de 1e divisie en staat het bekend om haar veelzijdige repertoire. Tientallen concoursen, het landskampioenschap, jubileumconcerten en andere uiteenlopende concerten, hebben zij, de (oud) muzikanten en luisteraars, samen met Jean Gruter mogen beleven. Het afscheidsconcert begint om 20.00 uur in De Voorhof in Honselersdijk.

Lees hier meer

Tip: uw cursus of evenement in de agenda

Uw evenement ook in onderstaande uit-agenda? Of de start van uw cursus kenbaar maken via de cursusagenda op www.westlandcultuurweb.nl? Dat kan! Via uw eigen organisatie account, die eenvoudig is aan te maken op onze website, kunt u zelf onze uit- en cursusagenda vullen met uw cursussen en evenementen. Op deze manier biedt Westland Cultuurweb een zo breed mogelijk overzicht van alle cultuurgerelateerde activiteiten en cursussen die in Westland plaatsvinden. Ook wordt de uit-agenda wekelijks geplaatst in de regionale kranten Groot Westland en Het Hele Westland.

Westland Cultuurweb licht deze evenementen tevens geregeld uit via social media: Twitter en Facebook.

 
Molenconcert
Stichting Monumentaal Westland
vr 13 mrt 2015 20:00-00:00
De Lier Concert
Kinder Muziek Theater
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 15 mrt 2015 14:30-15:30
Wateringen Voorstelling
Westlandse Slagwerkdag
zo 15 mrt 2015 13:00-17:00
Poeldijk Concert
Passieconcert Westlandse COV "Excelsior"
Rien van der Spek, voorzitter (Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior")
za 21 mrt 2015 20:00-21:15
's-Gravenzande Concert
Optreden Wooden Paul Cultuurschuur
Wooden Paul
za 28 mrt 2015 00:00-00:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact