Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb februari 2015

 
Eerste Westlandse Slagwerkdag!

Op zondag 15 maart a.s. is de Leuningjes in Poeldijk het toneel van de eerste Westlandse Slagwerkdag! De dag wordt georganiseerd door Ron van Elswijk (drumschool), Anneloes Meier(o.a. docent Muziekmeesters) en Michel Ponsioen (o.a. Phoenix Wateringen) en wordt mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb. Op het programma staan verschillende demo's van Westlandse muziekverenigingen, waaronder Honsels Harmonie, Slagwerkgroep Fusica, De Phoenix Percussie, leerlingen van drumschool Ron van Elswijk en Slagwerkgroep Pius X. Ook Kabaal, Beatlife en PerQzzy laten deze dag van zich horen. Daarnaast zijn er voor bezoekers te gekke workshops percussie, gegeven door Ousmane Mbengue en Murk Jiskoot (Metropole Orkest). Om 16.30 uur wordt de Westlandse Slagwerkdag afgesloten met een spetterend slotoptreden.

Lees hier meer

Kinderen Maken Muziek zoekt projecten

Vanaf september 2015 geven het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie opnieuw maximaal 25 initiatieven de kans deel te nemen aan Kinderen Maken Muziek en in de komende twee schooljaren voort te zetten. Zij zijn op zoek naar projecten waarin muziekeducatie en het bevorderen van de sociale cohesie hand in hand gaan. Bent u van plan een project aan te melden? Westland Cultuurweb denkt graag mee in Westlandse initiatieven. Inhoudelijke ondersteuning kan hierbij geboden worden. Een eerder gehonoreerd Westlands project en goed voorbeeld is Beatlife van Kabaal!

De volledige regeling is te vinden op www.kinderenmakenmuziek.nl. Organisaties die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen tot 29 maart 2015 een aanvraag indienen.

Laatste concert Oude Kerk Klassiek dit seizoen

Onder de noemer Oude Kerk Klassiek bracht WestlandTheater De Naald in samenwerking met St. Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb een reeks toegankelijke, klassieke concerten in de Oude Kerk Naaldwijk. Het laatste concert van dit seizoen staat op zondag 22 februari op de agenda. Te gast is dan het jonge ensemble Pieter’s Angels, die het programma Overseas brengen. Met werken van o.a. Dvorak, Barber, Copland, Schickele en Jacob. Het concert begint om 15.00 uur.

Lees hier meer

Café van de Mooie Woorden

Ruim 25 schrijvers en dichters kwamen vorige week af op de informatiebijeenkomst. Wat een dynamische avond met waardevolle suggesties en opmerkingen van de aanwezigen! Wat gaat er vanaf gebeuren: Het Café van de Mooie Woorden gaat van start als podiummoment voor de schrijvers en dichters in Westland. Maar ook wordt de samenwerking gezocht met singer-songwriters (in Nederlandse taal) en scenarioschrijvers om de te organiseren avonden aan een mooi programma op te hangen. En nog meer: de overgrote meerderheid van de aanwezigen kiest ervoor om tot een formeel platform 'Schrijvers tussen de Kassen' te komen waardoor de opzet van activiteiten kan worden uitgebreid! Heel binnenkort gaat een kleinere stuurgroep hiermee aan de slag.

Podium Westland 2015

Zet het alvast in de agenda! Zaterdag 5 september vindt het jaarlijkse culturele evenement Podium Westland plaats. Afgelopen december werd er nog een eenmalige wintereditie gerealiseerd in het centrum van Naaldwijk. Ditmaal wordt het culturele festival weer zoals vanouds als aftrap van het culturele seizoen gehouden. Houd onze berichtgeving in de gaten voor nadere informatie!

Gezocht: Vrijwilliger Cultuurweb

Westland Cultuurweb is op korte termijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden  van Cultuurweb. O.a. op het gebied van PR en Marketing wordt om ondersteuning gevraagd, waarvan het bijhouden van de website en het beantwoorden van vragen van bezoekers van onze website een belangrijk onderdeel is. Maar ook ad hoc werkzaamheden die erg kunnen variëren kunnen worden aangegrepen.  Ben jij enthousiast, flexibel en het liefst woonachtig in Westland? Stuur een e-mail voor meer informatie en met je motivatie naar katevanelswijk@westlandcultuurweb.nl

 
Live on stage: Blue monday en Suburbs
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 27 feb 2015 21:00-01:00
Wateringen Concert
Kunst- en lifestyle beurs
vr 6 mrt 2015 14:30-21:00
Naaldwijk Anders
Band Different in Noviteit
za 7 mrt 2015 21:00 t/m zo 8 mrt 2015 01:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact