Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb met o.a. Valentijnsconcert en Moonwalking

 
Aanmelden Kunstbazaar 2015

Ook dit jaar organiseren WPC Nederland3 en Kunsthuis18 op vrijdag 24 april samen de Kunstbazaar: Westlandse prijs voor beeldende kunst. Inschrijven kan vanaf nu! Er is plaats voor 45 deelnemers in de categorieën Professioneel, Amateur en Jong talent. Laat je zien en maak kans op de hoofdprijs van vijf weekenden exposeren in Kunsthuis18 in Naaldwijk. Meld je vóór 4 april aan via kunstbazaar@gmail.com of direct via het inschrijfformulier dat te vinden is op www.nederland3.nl.

Lees hier meer

Spotlight januari

In de nieuwe uitzending van Spotlight van de maand januari vertelt o.a. Danny de Munk over zijn gastoptreden tijdens het jubileumgala van Liora De Lier. Zij bestaan dit jaar 100 jaar en vieren dat groots! Ook een vooruitblik op het nieuwe jaaroverzicht van Westlands Popcentrum Nederland 3 én de leerlingen van Dans Creatie laten zich van hun beste kant zien.

Gemist? Bekijk de uitzending hier.

Netwerkbijeenkomst School-Cultuur

Westland Cultuurweb organiseert op woensdag 18 februari a.s. de netwerkbijeenkomst School-Cultuur van 15.30 tot 18.00 uur op OBS de Willemschool in Monster. Deze bijeenkomst is speciaal voor de basisscholen en culturele organisaties/cultureel ondernemers die gevestigd of actief zijn in de kernen Poeldijk, Monster en Ter Heijde. Tijdens de bijeenkomst vertelt Cultuurweb over de ontwikkelde (en te ontwikkelen) leerlijnen, hoe de implementatie vorm kan krijgen en hoe culturele organisaties daarin kunnen deelnemen of op aansluiten. Daarna zal leerkracht en intern cultuurcoördinator Karen Baars van de Willemsschool in Monster een presentatie geven over de ervaringen als pilotschool met het leerlijnprogramma Kunstkracht 10. Vervolgens is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en informatie uit te wisselen tijdens de speeddate-sessies tussen de aanwezige scholen en culturele organisaties/ondernemers.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 februari via info@westlandcultuurweb.nl

Oproep namens Theatergroep Wateringen

Heb jij altijd al eens mee willen helpen aan een toneelproductie? Helpen achter de schermen, bouwen aan een decor of zelfs mee willen doen? Wij zijn op zoek naar jou! Theatergroep Wateringen speelt op 29, 30 april en 1, 2, en 3 mei 2015 de voorstelling Ghetto van Joshua Sobol. Ghetto gaat over het waargebeurde verhaal van een groep Joodse acteurs en zangers in het ghetto Wilna, Litouwen. Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen achter de schermen en/of het opbouwen en afbreken van het decor. Ook zijn we op zoek naar mannelijke figuranten in alle leeftijden. Heb je interesse of vragen reageer dan via tgw-ghetto-fig@hotmail.com

Lees hier meer

Valentijnsconcert Phoenix

Op zondag 15 februari verzorgt het orkest TOP (Tussen Orkest Phoenix) onder leiding van Paul Verhoeven een Valentijnsconcert in Sociaal Cultureel Centrum De Vang in Wateringen. TOP is een nieuw orkest van De Phoenix dat deze dag hun allereerste eigen georganiseerde concert verzorgt. Tijdens dit concert dat geheel rondom de (geheime) liefde is samengesteld zal TOP onder andere de bekende nummers Crazy in Love en Accidentally in Love spelen.

Lees hier meer

Huiskamerfestival Westland in de Heenweg

Wandel op zaterdagavond 21 februari onder het licht van de maan naar huiskamers van gastvrije bewoners in de Heenweg om uiteenlopende voorstellingen te bewonderen. De ‘Moonwalking’ start  in de Brede Buurtschool de Kameleon in de Heenweg. Het doel van deze activiteit is om naast het genieten van de optredens en het dichterbij brengen van cultuur, de mensen in de buurt beter te leren kennen. Met medewerking van Westland Cultuurweb.

Lees hier meer

70 jaar bevrijding

Op 5 mei 2015 wordt door heel Nederland 70 jaar bevrijding gevierd. Ook in het Westland is deze Nationale Feestdag voor verenigingen, organisaties en comités een aanleiding om festiviteiten, optredens, herdenkingsbijeenkomsten en andere activiteiten te organiseren. Westland Cultuurweb gaat culturele activiteiten omtrent 70 jaar Bevrijding in het Westland in verschillende kernen zo breed mogelijk onder de aandacht brengen. In kranten, in het TV programma Spotlight en online via de website en social media zal het volledige programma zo uitgebreid mogelijk belicht worden. Houd onze berichtgeving in de gaten voor meer informatie!

Evensong in Oude Kerk Naaldwijk

De vijfde VesperPlus van dit seizoen vindt plaats op zondagavond 15 februari a.s. om 19.00 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.  Deze VesperPlus heeft het karakter van een Engelse Evensong, waarbij Engelse kerkmuziek wordt uitgevoerd door de Christelijke Oratoriumvereniging “Excelsior” o.l.v. Leo den Broeder. Gerard Bal, de cantor-organist van de kerk, zal beide orgels van de Oude Kerk bespelen. De voorganger is ds. Niek Smit.

 
Reizende erfgoedtentoonstelling
do 15 jan 2015 00:00 t/m wo 4 feb 2015 00:00
Naaldwijk Expositie
14 jaar Blues aan Zee met Livin' Blues
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 14 feb 2015 00:00 t/m zo 15 feb 2015 00:30
Monster Concert
Oude Kerk Klassiek met Pieter's Angels
WestlandTheater De Naald
zo 22 feb 2015 15:00-00:00
Naaldwijk Concert
TOP film The Theory of Everything
WestlandTheater De Naald
di 3 mrt 2015 14:00-17:00
Naaldwijk Film
Workshop beeldhouwen met gasbeton
Hobby atelier Bizzie
za 13 aug 2016 09:30-17:00
De Lier Workshop
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact